türkiye de kürt olarak doğmak

radioslave
çok şansız bir olaydır,bunu hor görmemek gerekir,bir insanın kendi ülkesini istemesi kadar doğal bir şey yoktur tabiki başka ülkelerin haklarını görmezden gelmeksizin.

kimse bir insanın kendi ırkınından vaz geçmesini beklememelidir,

ülkücülerin baskılarına maruz kalmaları sebebiyle çok zor bir yaşam onları beklemektedir acı olan budur.
kediyekafaatanfare
turkıyede dogmus musevi ya da ermeni ya da cinli ya da aslen kurt olan ama t.c.vatandasi olan insanlarin bebekken basina gelen olay.zaten butun bebekler dogarak dunyaya gelirler ama secim sansi onlara verilmez.secim sansi anneye ve babaya verilir.bu yuzden bundan dogal bir sey olamaz.zaten gelecek nesillerin yetimesi ebeveyin ve cevre etkisi ile olur.ama yedi yasin da bir cocuk "aman anne ya ben neden bura da dogdum da ora da dogmadim?ne kadar beceriksizsiniz of yaman ya !" demez. cocuk bunu cevreden nasıl gorurse buyudukce de oyle gosterir.istedigin yerde dog istedigin yerde yasa ve istedigin yerde ol. bu sekilde doganlar kendini suclamasin ve uzmesin cunku bu sekil de doganlarin bir cogu kendini kandirarak baska ulkeler de yasiyor.
ozgur gece
ne farkederki aslında ama türkiyeye emperyal sistemin başı tarafından sokulan mikro milliyetçilik akımından koruyamadığımz kürt halkı artık toplum için bir tehtit gibi görülmektedir. kürtlerin türkiye vatandaşı olduğunu onlara hatırlatmak hepimizin görevidir.tabiki sevgiyle , baskıyla değil.
ankakusu
cok olagan bir sey. 800 yildir batililarin turchia dedikleri bir ulkede 800 yildir meydana gelen durum.

ayrica kurt olarak dogmanin turkiyede cerkez, laz, bosnak, macir, cecen ve turk olarak dogmaktan ne farki var anlamis degilim.
turkiyemizde kurt arkadasi dostu olmayan birileri var mi? yok!
maliyeci
ırak ta kürt olarak doğmak diye bir başlık daha açıp uzun uzun farklarını ortaya koymak isterdim ama neyse.bu başlık da kafidir buna.

şimdi bir kere bu başlıkta belirtilen türkiye’de kürt olarak doğma hadisesi birincil anlamda eziklik,dışlanmışlık kokmaktadır.bunu böyle gördüğünüz sürece de öyle kalmaya mahkumsunuzdur.bu gun herhangi bir millet yoktur ki dünya üzerinde saf kan aynı ırktan olsun.malum ulus-devlet akımlarından geç de olsa toplum olarak biz de geçtik,anlayanlar-sindirenler oldu ve belli kesimlerin anlamamasını-inkar etmesini sağlayanlar oldu.biz de bu vatanın evladlarıyız deyip kendini topluma ait hisseden onlarca farklı etnik kökenden gelen insanı görmeden,bizim ırkımız farklı,ülkemizi isteriz gibi boş düşüncelere kapılanlar oldu.

ırak’taki kürtlerin haline bakıp görün,parçalanmışlığın,bölünmüşlüğün,etnik olmanın şu kısacık hayatta ne anlamlar taşıdığını ve size neler yüklediğini.

ve bir de zaten islam dini böylesine bir hadiseyi binlerce yıl önceden çözüp atmıştır bir köşeye: insanlar birbirine ancak amelleriyle üstün olabilirler,ve sadece allah katında... gerisi yalan...

uzun yolun yolcusu
ayrıcalıklı olmakla eşanlamlı bir durumdur.avrupa birliği ayağına, her türlü yıkıcı,bölücü,faşist davranışlarınızın demokratik haklar paravanıyla örtülmesinin avantajını yaşarsınız.

eğer kürtseniz ve size bağlı bir aşiret varsa her türlü siyasi partiye kolaylıkla hükmedebilirsiniz.aşiretinizin mevcut oyu sizi rahatlıkla içişleri,eğitim,tarım bakanı yapar.bu bakanlıkları kapmak için yeteneğiniz veya daha önceden aşinalık gibi zorunluluklar yoktur.bakanlıkları kapınca da o alanda size yakın kişileri pohpohlarsınız.size yakın mafyacılara el altından sınırsız destek verirsiniz.

her zaman mevcut yönetime karşı kullanacağınız kozlarınız vardır."akıllı olmazsanız ben diğer tarafa geçerim ha" şeklinde edeceğiniz tehtitler karşı tarafın elinin kolunun bağlanmasını,sizin de daha daha fazla istediğiniz imtiyazların cebinize girmesini sağlar.

sosyalist temelde kurulan bir örgütün her zaman için sempatizanısınızdır,ama kapitalist avrupa birliğinin parlementosunda konuşmaktan onur duyarsınız,türkiye’yi ve türkler’i şikayet edersiniz.sizi alkışlarlar,müthiş bir mutluluk içerisinde türkiyeye dönersiniz ve havaalanının vip bölümünden çevreye havalı havalı bakarak geçersiniz.

üniversitelerde şenliklerde kürtçe şarkılarla halay çekmeyi çok seversiniz ancak,arada türkçe birşeyler çalınırsa ne bulursanız sahneye fırlatırsınız,"faşistlere ölüm" sloganıyla yeri göğü inletirsiniz.

hayali kürdistanı sömürülen bir yer olarak görür,kürdistanın kürtlere ait olduğunu savunursunuz, ancak hayali haritalarınızda iskenderun,mersin limanını haritanızın içinde gösterirsiniz ve hala sömürülmekten bahsedersiniz.ama iskenderun un,mersinin,sizin mantığınızla hareket ettiğinizde sizin olmadığını çok iyi bilirsiniz.

size göre demokrasi savaşçısı olan musa anter’in "kürt salak mı ki bölünmek istesin? türk batıdaki en iyi yerleri alacak, kürde ise güneydoğudaki bereketsiz topraklar kalacak. yok öyle yağma. istanbul da bizim, ankara da, izmir de. günü geldiğinde hepsini alacağız." sözünden bilinçaltında da olsa ilham alırsınız.

çocuk yapmada yarışırsınız,herkesin en azından 15 tane çocuğu olur.bunu ne için yaparsınız,siz çok iyi bilirsiniz.

"türk" geçen her şeye sonsuz tepki gösterirsiniz.faşistlikle suçlarsınız ama hala "yaşasın halkların kardeşliği" diye yeri göğü inletirsiniz.

içerisinde özgürlük sözü geçen laflar favorinizdir ancak insanları sömüren ağalık sistemine karşı hiçbir zaman tepki koymazsınız.karşı tarafta, tc’nin yıkılması gerektiğini,insanları sömürdüğüne gönülden inanıp,savaşarak destek verirsiniz.

memleketçiliği çok seversiniz.biryerlerde sizden olduğunu anladığınız kişileri görünce sonsuz sevinç duyarsınız,kendi çapınızda örgütlenirsiniz ve o bölgede söz sahibi olmaya çalışırsınız

sonuç olarak kürt olmak şu şartlarda ayrıcalıktır.


insomnia jim
cok zor bir durumdur cunku bu kurtlar yani kopek kilikli etobur hayvanlar geceleri avlanmaya cikarlar
ama bunlarin en buyuk dusmanlari koy ahalisidir bu koy ahalisi bu guzelim hayvanlari vurur da vurur.
en cok sansli kurt zannimca tarkan in kurdudur.

ayrica birde elmalarin iclerinde gezen kurtlar vardir hele ki tam da elmayi yediginiz anca disinizin arasina sikisir hemen onu da yersiniz oysa ki avrupada olsun amerikada olsun bu kurtlar ozenle bulunup elmalardan cikarilirlar ve dogal hayata birakilirlar .


(bkz: zor yani)
armes
türk,kürt,arap ne fark eder önemli olan insan olmak türkiye bi çok dinden dilden insanı bağrına basmış bi ülke kürt diye ayırdıklarınız da osmalı zamanında yunanlılarla ve diğer düşman ülkelerle savaşmadılar mı o zamanlar hep birlikte bu ülke topraklarını kurtarmadılar mı peki şimdi nerden çıktı bu kürt türk davası.bütün kürtleri terörist olarak nitelendiren insanların bi düşünmesi gerekiyor.bi insan kürt diye aşağılanamaz yada bu da pkk lı denemez unutmayın ki pkk ya en çok can veren güney doğu bölgemizdir ve burdakilerin büyük bi çoğunluğuda kürtlerden oluşuyor. avrupada türkiye hakkında binbir plan varken türkiyeyi zayıf düşürmek için ellerinden geleni yapıyorlarken bunları unutup içimizde bölünmek bizi daha da güçsüzleştiriyor. ve bu bazı ülkelerin o kadar hoşuna gidiyorki.türk,kürt ne fark eder önemli olan insan olsun vatanını sevsin korusun.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol