türkiye de kürt olarak doğmak

maliyeci
ırak ta kürt olarak doğmak diye bir başlık daha açıp uzun uzun farklarını ortaya koymak isterdim ama neyse.bu başlık da kafidir buna.

şimdi bir kere bu başlıkta belirtilen türkiye’de kürt olarak doğma hadisesi birincil anlamda eziklik,dışlanmışlık kokmaktadır.bunu böyle gördüğünüz sürece de öyle kalmaya mahkumsunuzdur.bu gun herhangi bir millet yoktur ki dünya üzerinde saf kan aynı ırktan olsun.malum ulus-devlet akımlarından geç de olsa toplum olarak biz de geçtik,anlayanlar-sindirenler oldu ve belli kesimlerin anlamamasını-inkar etmesini sağlayanlar oldu.biz de bu vatanın evladlarıyız deyip kendini topluma ait hisseden onlarca farklı etnik kökenden gelen insanı görmeden,bizim ırkımız farklı,ülkemizi isteriz gibi boş düşüncelere kapılanlar oldu.

ırak’taki kürtlerin haline bakıp görün,parçalanmışlığın,bölünmüşlüğün,etnik olmanın şu kısacık hayatta ne anlamlar taşıdığını ve size neler yüklediğini.

ve bir de zaten islam dini böylesine bir hadiseyi binlerce yıl önceden çözüp atmıştır bir köşeye: insanlar birbirine ancak amelleriyle üstün olabilirler,ve sadece allah katında... gerisi yalan...

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol