türkiye de kürt olarak doğmak

uzun yolun yolcusu
ayrıcalıklı olmakla eşanlamlı bir durumdur.avrupa birliği ayağına, her türlü yıkıcı,bölücü,faşist davranışlarınızın demokratik haklar paravanıyla örtülmesinin avantajını yaşarsınız.

eğer kürtseniz ve size bağlı bir aşiret varsa her türlü siyasi partiye kolaylıkla hükmedebilirsiniz.aşiretinizin mevcut oyu sizi rahatlıkla içişleri,eğitim,tarım bakanı yapar.bu bakanlıkları kapmak için yeteneğiniz veya daha önceden aşinalık gibi zorunluluklar yoktur.bakanlıkları kapınca da o alanda size yakın kişileri pohpohlarsınız.size yakın mafyacılara el altından sınırsız destek verirsiniz.

her zaman mevcut yönetime karşı kullanacağınız kozlarınız vardır."akıllı olmazsanız ben diğer tarafa geçerim ha" şeklinde edeceğiniz tehtitler karşı tarafın elinin kolunun bağlanmasını,sizin de daha daha fazla istediğiniz imtiyazların cebinize girmesini sağlar.

sosyalist temelde kurulan bir örgütün her zaman için sempatizanısınızdır,ama kapitalist avrupa birliğinin parlementosunda konuşmaktan onur duyarsınız,türkiye’yi ve türkler’i şikayet edersiniz.sizi alkışlarlar,müthiş bir mutluluk içerisinde türkiyeye dönersiniz ve havaalanının vip bölümünden çevreye havalı havalı bakarak geçersiniz.

üniversitelerde şenliklerde kürtçe şarkılarla halay çekmeyi çok seversiniz ancak,arada türkçe birşeyler çalınırsa ne bulursanız sahneye fırlatırsınız,"faşistlere ölüm" sloganıyla yeri göğü inletirsiniz.

hayali kürdistanı sömürülen bir yer olarak görür,kürdistanın kürtlere ait olduğunu savunursunuz, ancak hayali haritalarınızda iskenderun,mersin limanını haritanızın içinde gösterirsiniz ve hala sömürülmekten bahsedersiniz.ama iskenderun un,mersinin,sizin mantığınızla hareket ettiğinizde sizin olmadığını çok iyi bilirsiniz.

size göre demokrasi savaşçısı olan musa anter’in "kürt salak mı ki bölünmek istesin? türk batıdaki en iyi yerleri alacak, kürde ise güneydoğudaki bereketsiz topraklar kalacak. yok öyle yağma. istanbul da bizim, ankara da, izmir de. günü geldiğinde hepsini alacağız." sözünden bilinçaltında da olsa ilham alırsınız.

çocuk yapmada yarışırsınız,herkesin en azından 15 tane çocuğu olur.bunu ne için yaparsınız,siz çok iyi bilirsiniz.

"türk" geçen her şeye sonsuz tepki gösterirsiniz.faşistlikle suçlarsınız ama hala "yaşasın halkların kardeşliği" diye yeri göğü inletirsiniz.

içerisinde özgürlük sözü geçen laflar favorinizdir ancak insanları sömüren ağalık sistemine karşı hiçbir zaman tepki koymazsınız.karşı tarafta, tc’nin yıkılması gerektiğini,insanları sömürdüğüne gönülden inanıp,savaşarak destek verirsiniz.

memleketçiliği çok seversiniz.biryerlerde sizden olduğunu anladığınız kişileri görünce sonsuz sevinç duyarsınız,kendi çapınızda örgütlenirsiniz ve o bölgede söz sahibi olmaya çalışırsınız

sonuç olarak kürt olmak şu şartlarda ayrıcalıktır.


bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol