üniversitede ilk gun

0 /
maliyeci
etrafta olup biteni anlamaya ugrasilan bir gundur.hakkinda hic bir sey bilmeyenlerden "nerde bizim sinifimiz" sorularini duyabilirsiniz.ortama yabanci olmanin verdigi stres hali haricinde "ehehuue ulan burda sigara serbest" diyerekten lise tuvaletlerinde cekilen sikintidan kurtulmus olmanin sevinci yasanir.sonra lavugun biri gelir merhaba der,arkadas olursunuz,belki de kanka ve olaylar gelisir.
p t n
marmara uni iibf ing bolumlerde once kayit sonra genis katilimli bir oryantasyonla hocalarin daima yaninizdayiz mesaji verdigi aslinda sizi hic sallamiyacagiz dedikleri gundur. dikkat edin o gun oryantasyona gelmeyenlerle super iliskiler kurarsiniz ileride.
seyhmerat
genellikle ders kayitlarinin yapildigi,yazin goremedigimiz arkadaslarla geyik muabbetlerinin dondugunu,yanaklarin opusmekten follos oldugu,bazen sikici hale gelebilen ama guzel olan bir gun.
melusine
kişinin gerginlikle çevresine baktığı ve acaba kimlerle tanışır kaynaşırsam daha iyi anlaşırım diye düşündüğü ancak en sonunda yine rastlantısal olarak birileriyle tanışıldığı ve yavaş yavaş kaynaşıldığı herkesin hayatında önemi büyük günlerden biri.
mad
kişi hayli heyecanlıdır..boru değil lise bitmiş.össden istenilen puanı almış..sonuçta bi yere kapağı atmış üniversiteye girmiştir..sabah hazırlanıp büyük bir heyecanla yola koyulur adam..kapıdan geçince kalp sanki biraz daha artar..ee koskaca üniversitedesin ulan..ohaa a.q bende universiteliyim artık..düşünceleri beyinde dolanıp durur..şaşkın suratlar birbirini takip eder..sınıfa girilir..ilk önce aranan güzel kız var olup olmadığını süzmek olur..hoca gelir falan filan tanışma faslı olur..ders arasında kimse yerinden kalkmaz kimse birbirine bir şey demez..ve gün öylece biter.. sonuç ne mi?..büyük bi heyecanla girilen yer sizin için zor günlerin başlangıcı olucaktır..
myysteriouss
eski okuldan dersaneden tanıdıklar varsa sınıftan ’napıcam a.k tek başıma ben bi halt bilmiyorum’ denmeyebilir. en azından tek başına koca okul keşfedilmez birileri mutlaka vardır.
tabi şöyle de bir şey var aval aval bahçede dolanıp da kantin hangi tarafta lan, ben demiştim size oradan girecektik, geri dönün abi..tarzında cümleler kurarsanız çömez lan bunlar bakışlarına pek de güzel maruz kalabilirsiniz. çaktırmamak için de kasmak saçma bence ne olmuş canım herkes bir gün çömez olmadı mı?
shickhel
ders kaydı harç ve daha bir çok işlemin dışında güzel eğlenceli arkadaşlarla sürekli geyik yapılan süper ötesi gün..
lepiska
kişinin hayatında unutamayacağı günlerden biridir. artık üniversitelidir. hava bin beş yüzdür. okula girilir. eğer istanbul üniversitesini kazanmışsanız genellikle tüm fakülteleri büyüktür. fellik fellik bir saat anfi ararsınız bulduğunuzda tanışma dersi çoktan bitmiştir ama anfi hala doludur. herkes birbiriyle kaynaşma içerisindedir. gözünüze size yakın birini kestirip yavaşça sokulursunuz hoca neler dedi falan filan deyip mevzuya girersiniz ve böylece şimdiden iki üç arkadaşınız olmuştur. bu zincir böyle devam ederrr giderr.
poh poh perisi
bi kaç ay sonra tadacağım ve ’daha ilk günden kim bilir ne rezilliklerde başrol kapacağım’ diye düşündüğüm şu çok abartılan heyecan katsayısı gayet yüksek 6 7 saatlik zaman dilimi
kalia
kendiminkini hatırlıyorum da,yanımda hiç tanıdığım yoktu.çok da girişken biri olmadığım için öyle sap gibi suskun suskun sınıfta bi köşede oturup insanları inceliyordum.
liseden,mahalleden vs. tanışık olanlar sohbet ediyordu ben de onlara imreniyordum.kalkmış gelmişiz ege’den istanbul’a ne tanıdık var ne bişi...
öğle arasında ise millet toplaşıp çin restoranına gitmişti ben öyle kalakalmıştım sınıfta.hayatımda hiç gitmemişim çin restoranına.(hala da gitmedim)
5-10 dakika sonra yan sınıftakiler çağırmıştı da beni yalnız olduğumu görüp onlarla bildiğimiz bi ev yemeği restoranına gitmiştim.
hey gidi günler hey...
hergele
herhangi bir günden farkı olmayan bir gündür.tek ayrıcalığı o yaşa kadar ilk defa bir eğitim kurmuna sivil kıyafetle gidebilmektir.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol