entry oylamamak

imgoindeeperunderground
entry oylamaktan daha fazla tercih edilen durum. nedeni hakkaten tam olarak bizim tarafimizdan anlasilamiyor, sorunsuz calisiyor, herkesin her konuda bir fikri de var o zaman neden begenip begenmedigini belirtmiyor diye dusunduruyor? usengeclik mi acaba? yoksa bir baska sikinti mi var. unutuluyor mu, hatirlatmak mi gerekiyor? nedir durum bilemedim ama hatirlatmak gerekiyor ise buyrun size hatirlatma..
henuz uc yasinda bir kardesim var
gozlemledigim kadariyla bir silah olarak kullaniliyor kotu oyu, eziklik mertebesinde bulunan kisiler duygularini ifade edememenin verdigi sikinti ile onune gelene kotu oyu basiyor iyi entryler hep es geciliyor, oylamada demokratik olmanin bir yoluna bakmalarini temenni ediyorum.
pofuduk yastik
gulmekten yarilan, yere dusen, annesine babasina entry yi gosteren daha sonra internet explorer in toolbar larinda ilgisini ceken reklamlara tiklayarak giden bilgic veya okurlarin gerceklestirdikleri eylem.
lady rosenred
emeğe saygı duymayan kişilerin yaptıkları şeydir.bilgi paylaşan;bunun için zamanını ayıran,kendi düşüncelerinin yanında bilgilerin doğruluk içermesi için özen gösteren yazarların emeğini hiçe sayarak bir oyu çok gören bünyenin marifetidir.aynı şekilde kendiside bilgi sözlük bünyesinde olan ve entrylerine diğer yazarların entrylerine gösterdikleri kadar özen gösteren bu kişiler oy isteme hakkını kendilerin de bulabiliyorlar.oysa bir iki saniye için o narin parmaklarını yorup oylama yapmıyorlar."nerde sizin bilgiçliğiniz?" demezler mi..
darwen
vatan haini olmakla birlikte sözlük demokrasisini de çiğneyen acınası zavallı insan. yazmanın değil, değer vermenin farkına varamamış ve evrimini tamamlayamamış insan müsvettesi kişi.
independence
ne yazik ki bilgi sozluk’un atlatamadigi tek sorun.entryleri okuduktan sonra 3 saniye zaman ayirarak oy veremeyecek kadar yogun i$ temposuna sahip insanlarimiz var belli ki.
mitili
artistliktir. bunu yapanlar (yapmayanlar?) genelde güneş gözlüklü smiley falan kullanırlar. hatta güneş gözlüğü takana bile rastladım msn’de konuşurken.

edit: çizgiymiş kendisi.
independence
fikirsizliktir, tepkisizliktir, deger verme eksikligidir, emeksizliktir.

fikirsizliktir: yazilanlar hakkinda hicbir fikre sahip olmamaktir.dunyada olup bitenlerden bihaber, otcul bir bunyenin beyine verdigi zarari bunyesinde ilelebet ta$imak ve okuduklarindan bir $ey anlamamakla birlikte konularla alakali soyleyebilecek tek bir cumlesi dahi olmamaktir(kuracagim cumleyi ben..).daha da ileri boyutunu du$unecek olursak(sozlukte oy vermemeyi ya$ama genelliyorum $u anda) yer kabugu uzerinde gereksiz yere metrekare i$gal ederek oksijenimizi anlamsiz bir ya$am ugruna tuketmektir(oha?).evet oyledir.

tepkisizliktir: i$te asil konu budur.yazilanlara, okunanlara tepkisini gostermemektir, korkakliktir, bana dokunmayan yilan bir suru ya$asinciliktir, resmen koyunluktur.sozlukte kullanmadigi oy hakkini secimlerde akp’ye oy vererek kullanmaktir, %51 lik bir kesimin bayrak sallayan bireyi olmaktir, eh bu da koyunluktur.

deger verme eksikligidir: okudugu $eyleri yazanlarin emeklerine zerre saygi gostermemek, fikirlerine katilmasa bile fikir uretebildigi icin te$vik etmemektir.mensubu bulundugu kominiteyi siklememek, bir benim eksigimle dunya yikilmaz ki du$uncesine sahip olarak en buyuk molozlugu yapmaktir.

emeksizliktir: mensubu bulundugu kominitenin diger fertlerinin aksine hazira konmaktir, birileri bir $eyler yazsin ilgimi cekerse okurum, okusam bile cok da sikime oy moy vermem du$uncesine sahip olmaktir, barni molozta$liktir.

yuzbirmilyonotuzucbin kere soylemi$ olmama ragmen yine soylemekten cekinmeyecegim bir du$uncem var.

verilen her berbat yahut muhte$em oyu, sozlugun kalitesini bir cita daha yukseltmektedir.kalitesizlik ruhunuza i$lemi$ ve ondan ayri bir hayat du$unemez olduysaniz sorun yok, ancak icerisinde bulundugunuz platformun var olan kalitesinden daha yukarilara ta$inabilmesi adina bir ta$ koymak isterseniz, sizden beklenilen tek $ey okuduklariniza her ne olursa olsun oy vermenizdir.

mesela bu entrye berbat oyu vererek ba$layabilirsiniz.alakali butonlar entrynin hemen sag alt ko$esinde sira sira sizi beklemekte.
angelus
oylama sisteminin açık bir şekilde ifşa edilmesinden kaynaklanan bir rahatsızlık sebebi ile de olabilmektedir. zira bilinir ki ne vakit verilen eksi oylar verilen artı oylardan fazla olmaya başlayacaktır, o vakit "hımmm bakın bakın seri eksi oy veren ibne burda, hadi taşlayalım kafasını" denecektir ki bunlar olabilen şeylerdir. e bu noktada da ilgili yazar bu tip söylemler ile muhatap olmak istemeyeceği için her vakit verdiği olumlu oyları olumsuz oylardan fazla tutacaktır ve bu durumda o oylamanın herhangi bir objektif tarafı kalmayacaktır. peki objektif tarafı kalmayacaksa ne olur? bu mantık ile hiçbir şey olmayacaktır, zira önemli olan o oyu kullanmaktır. yoksa üç bin adet muhteşem verip de oniki tane berbat oyu vermenin herhangi bir sakıncası yoktur, nihayetinde maksat oy kullanmaktır.

bunlara ek olarak durumun saygıyla/saygısızlıkla herhangi bir ilişiği yoktur. kendimden örnek vermem gerekirse girmiş olduğum 15 bin küsur entryinin tek bir tanesi dahi sözlük yazarları takdir etsin, oy versin, puanım artsın, o artan puanlarla gidip son model bir lamborghini alayım, şanım yürüsün kaygısı ile girilmemiştir. ha bu niyetle entry giren olduğunu da zannetmemekteyim. zira entrymin oylanmasından ziyade o entrynin okunuyor dahi olması şahsım adına yetmektedir. yapılan işlemlerin takdir mekanizmasının oylama ile yürümesini beklememişimdir.

bunlara ikinci bir ek olarak sözlük bünyesinde her daim faliyetini gösteren kankalık mekanizmasının bu oylamalarda ne türlü bir etkisi olduğunu görmemek için kör olmak gerekmektedir, e hiçbirimiz kör olmadığımıza göre entry oylamak + oylama sistemindeki kankalik faktoru gibi etkenler bir araya gelince olay şahsım adına daha bir gülünç hale gelmektedir. zira a, b, c kişilerinin tüm entrylerine hiç okumadan muhteşemleri verirsem, d, e, f kişilerinin de entrylerine gözüm kapalı berbatları verirsem ki bunlar da sıklıkla yaşanmaktatır, bu sebep ile bu şekilde örneklendirmekteyim sanırım bu oylamaların sözlüğü bu şekilde müreffeh seviyelere çıkarması beklenemeyecektir.

ps: bu entry tamamı ile bilgiç angelus ürünüdür.

edit: entry oylamamanın herhangi bir fikir eksikliğinden kaynaklandığını zannetmemekteyim. zira beğenmediğim bir başlıktaki beğenmediğim bir entryi berbat oyu ile cezalandırmaktansa! o konudaki kendi fikrimi, kendi doğrumu entry olarak sözlüğe zerketmek şahsım adına daha faideli bir hadisedir. ha denilebilir ki "e angelus efendi, ben bu entryi beğenmedim, bana ters ama fikrimi belli edecek de iki cümleyi de bir araya getiremiyorum" e o zaman bas eksiye basabldiğin kadar efendi, kim tutacak seni, o zaman eminim ki sözlük için daha kazançlı bir hadise olacaktır bu.
mad
entry oylamakla da bağlantılı olan hadisedir ki şöyledir.

x kişisi herhangi bir başlığa entry girer.kankası y kişisine ’olm çabuk lan #000000 oyla, günün en beğinilenlerine girsin.’ olayıyla oy kullanmada kankalık faktörü kullanıyor.e bu y kişisi sadece x kişisine mi oy kullanıcak? hayır. ama çoğu zaman öyle oluyor.diğer bilgiçler ise entryleri havada kalıp,okumakla geçiştiriliyor ki çoğu yazarın entryleri bile doğru düzgün okunmuyor.

sözlük içinde olan yazarın oy alması, sözlüğün gelişiminde büyük yarar sağlar.niye mi? şöyle efendim;

a kişisi entryler giriyor, tabi entrylerinin okunmasıyla birlikte beğenilen entrylerine muhteşem oyları bir bir yollanıyor.daha sonra ne mi oluyor? bu a kişisi ’lan galiba iyi bir şeyler yazıyorum,sözlüğe katkım var, ortam da süper, ulan ben burda yazmaya devam ederim’ demez mi, der.ve sözlüğe pek bi katkı sağlıyacak entrylerinin devamı gelir.

b kişisi de entry giriyor.fakat sözlük formatından bi haber,saçma entryler giriyor.saçmalıyor da saçmalıyor.bu kişiyi okuyan diğerleri de basıyor berbatı.bu a kişimiz ise görüyor ki ’lan bende bi sorun var galiba,biraz dikkat ediyim, biraz daha iyi yazmaya çalışıyım kalıcı olmak için’ falan fişmekan demez mi, der.kendini düzeltmeye verir.

işte bunlar ve bunlar gibilerinden oraya butonlar yapılmış ki oylayalım diye.üstelik bedava,bas basabildiğin kadar.tek tıkla işlem tamam.

erkek entry oylamamazlık yapmaz,permatik kullanır.

edit:bayanlar için de reklam konulucaktır.
independence
kimi yanli$ idraklarin zaman gecirmeden onune gecelim.

oylamalar fikirlere degil entrylerdeki cumle kurulu$larina, zekaya ve yaraticiliga yonelik olmalidir.pkk’yi duzgun cumlelerle ve zeka ile yaraticilik ile savunan bir entry bile benim gozumde "pkk cok kotu bir orguttur.katildir onlar.topunun allah belasini versin.$ehitlerimizin de topraklari bol olsun valla." turunde bir entryden binlerce kat daha degerlidir.zira entrynin icerdigi fikirden once icerdigi zeka ve yaraticiliktir sozlugu ilgilendiren.entrynin savundugu konular(eger herhangi bir $eyi savunuyorsa) ikinci planda gelmelidir.

her $eyden once burasi bir sozluktur ve sozluklerde cumle kurulu$lari ile yaraticilik on planda olmalidir.

oylama sistemindeki kankalik faktoru yadsinamaz bir gercektir, ancak imama kizip dine kufretmek isimli veciz atasozumuz de tam bu tur diyaloglar icin yaratilmi$tir.kimin kime ne sebepten oy verdiginden daha cok, bizim kime ne sebepten oy verdigimiz ile ilgilenmemiz gerekmektedir.herkesin bir oy hakki vardir ve bu oy hakkini ne $ekilde kullanip kullanmayacagi tamamen kendi tasarrufunda olan bir $eydir."x in sozlukte cok arkada$i var, y nin cok arkada$i yok, bu durumda x puanlama konusudna daha avantajli bir durumdadir" denklemi ilkokul kitaplarinda yer etmi$ ve orada kalmasi gereken bir denklemdir.zira biz buyuduk ve kirlendi dunya.

ote yandan yazilanlarin okundugunun en buyuk kanitidir aldigi puanlar.yoksa her bir entrynin kac kere okundugunu sayisal olarak gosterecek bir kod yazmak cok da zor bir i$lem degil.ancak entry okunacak, oylanacak ve yazilan entry ile alakali tepki e$ zamanli olarak yazari tarafindan ogrenilecek.mesele budur.eger sozluge kimsenin okumadigi $eyler yaziyorsak, bu yazdiklarimizi suya yazmamiz daha anlamli olur.sozlukte zerre etki yaratmayan yazilarimiz en azindan suyu dalgalandirir ve bir etkiye sebep olurdu.

kratos
bir cok yazar -ki muhtemelen ben de dahilim bunlara- yazdiklarinin iyi ya da kötü puanlanmasi istiyorken, bilgiclerin yapmamasi gereken bir davranistir entry oylamamak. sahsi görüsüm; icinde sahsi görüsler olan entrylerin, bu görüsü okuyanin tepkisine göre oylanmasi gerektigidir. bu sayede iyi ya da kötü yazarin okuyucularindan aldigi tepkiyi bilmesini saglar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol