entry oylamamak

angelus
oylama sisteminin açık bir şekilde ifşa edilmesinden kaynaklanan bir rahatsızlık sebebi ile de olabilmektedir. zira bilinir ki ne vakit verilen eksi oylar verilen artı oylardan fazla olmaya başlayacaktır, o vakit "hımmm bakın bakın seri eksi oy veren ibne burda, hadi taşlayalım kafasını" denecektir ki bunlar olabilen şeylerdir. e bu noktada da ilgili yazar bu tip söylemler ile muhatap olmak istemeyeceği için her vakit verdiği olumlu oyları olumsuz oylardan fazla tutacaktır ve bu durumda o oylamanın herhangi bir objektif tarafı kalmayacaktır. peki objektif tarafı kalmayacaksa ne olur? bu mantık ile hiçbir şey olmayacaktır, zira önemli olan o oyu kullanmaktır. yoksa üç bin adet muhteşem verip de oniki tane berbat oyu vermenin herhangi bir sakıncası yoktur, nihayetinde maksat oy kullanmaktır.

bunlara ek olarak durumun saygıyla/saygısızlıkla herhangi bir ilişiği yoktur. kendimden örnek vermem gerekirse girmiş olduğum 15 bin küsur entryinin tek bir tanesi dahi sözlük yazarları takdir etsin, oy versin, puanım artsın, o artan puanlarla gidip son model bir lamborghini alayım, şanım yürüsün kaygısı ile girilmemiştir. ha bu niyetle entry giren olduğunu da zannetmemekteyim. zira entrymin oylanmasından ziyade o entrynin okunuyor dahi olması şahsım adına yetmektedir. yapılan işlemlerin takdir mekanizmasının oylama ile yürümesini beklememişimdir.

bunlara ikinci bir ek olarak sözlük bünyesinde her daim faliyetini gösteren kankalık mekanizmasının bu oylamalarda ne türlü bir etkisi olduğunu görmemek için kör olmak gerekmektedir, e hiçbirimiz kör olmadığımıza göre entry oylamak + oylama sistemindeki kankalik faktoru gibi etkenler bir araya gelince olay şahsım adına daha bir gülünç hale gelmektedir. zira a, b, c kişilerinin tüm entrylerine hiç okumadan muhteşemleri verirsem, d, e, f kişilerinin de entrylerine gözüm kapalı berbatları verirsem ki bunlar da sıklıkla yaşanmaktatır, bu sebep ile bu şekilde örneklendirmekteyim sanırım bu oylamaların sözlüğü bu şekilde müreffeh seviyelere çıkarması beklenemeyecektir.

ps: bu entry tamamı ile bilgiç angelus ürünüdür.

edit: entry oylamamanın herhangi bir fikir eksikliğinden kaynaklandığını zannetmemekteyim. zira beğenmediğim bir başlıktaki beğenmediğim bir entryi berbat oyu ile cezalandırmaktansa! o konudaki kendi fikrimi, kendi doğrumu entry olarak sözlüğe zerketmek şahsım adına daha faideli bir hadisedir. ha denilebilir ki "e angelus efendi, ben bu entryi beğenmedim, bana ters ama fikrimi belli edecek de iki cümleyi de bir araya getiremiyorum" e o zaman bas eksiye basabldiğin kadar efendi, kim tutacak seni, o zaman eminim ki sözlük için daha kazançlı bir hadise olacaktır bu.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol