islamiyetteki çelişkiler

0 /
coni
her seyden once soylemeliyim ki islamiyete saygi duyarim,her seyden once iyilik yapmayi destekleyen bir dindir,musluman olmasam da cogu ogretisini dikkate alirim.

-islamiyet her seyin allahin eseri oldugunu soyler fakat "kotu ruhlu" insanlarin kotu ruhlu olmalarinin nasilsa tek suclusu kendileridir.

-diger dinlerden insanlarin yaptiklari ayinler sacmadir fakat muslumanlar iylik yapmak yerine diz cokup namaz kildiklarinda sevaba girerler.

-islamiyet insanlarin yaptiklarinin nedenleri incelemez,kotuluk yapanlar kotuluk yapmis olmak icin kotuluk yapmiscasina cezalandirilirlar.bu da ilahi yani mükemmel bir adalet sisteminden beklenemez.

-islamiyet hayir ve serrin allahtan geldigini iddia eder fakat muslumanlarin tek yapmalari gereken sey allaha hayir icin sukretmektir.insanlar gordukleri kotuluklerin sorumlusunun allah oldugunu buyuk olasilikla got korkusundan unutup nefretlerini iclerinde saklamali ve allahi sevmek icin surekli kendilerini zorlarlamalidirlar.

-korkakligi ve miymintiligi hata olarak goren islamiyet,insanlari cehenneme gitmek ve gazap atesinde yanmakla tehdid edip inanclarini korkularina gore belirlemelerini saglamaya calisir hatta peygamberin bir putperesti ikna etmeye calisirken "sen simdi puta tapmazsan hic bir sey olmaz, fakat allaha tapmazsan sonsuza kadar cehennem atesinde yanarsin, bu yuzden musluman olmalisin" civari bir seyler soyledigi kuran’da yazmaktadir.desinler satan kendine benzemeyen herkesi sonsuza kadar yakacak,herkes satanist olsun aminakoyim.

-allah mukemmel ve bagislayici bir guc olarak kabul edilir fakat o kadar kotuluk varken allah herkesi affeder,kendisine inanmayanlari bir sans daha vermemek uzere sonsuza kadar cehenneme tikar.ceza,insanlarin yanlis bir sey yaptiklarinda bunu bir daha yapmamalarini ogretmek icin kullanilmadikca kotulukten farki olmaz ve mukemmel bir allahtandan boyle bir sey beklenemez.

-"iman ve suphe birlikte bulunmaz"
bir ayet
eger insan allahi sorgularsa allahtan suphelenmis olur ve allah kendisinden suphelenenleri kafir sayar ;
"kafirler icin ahirette buyuk azap vardir"
bir ayet
sorgulayan insan gunah isler ve bu yuzden sorgulamadan,bize ne soylenirse onu yapmaliyiz yoksa got elden gider.ayni zamanda aileleri ve cevreleri muslumanlari dusman sayan putperestlerden olusan insanlar da musluman olmalidir yoksa sonsuza kadar cehenneme atilirlar islamiyete,yani ilahi adalete gore.

ve son olarak sunu da soylemeliyim ki bunlari yazan insan cevresi muslumanlardan olusan,din derslerine bir kurtle alaksi olmayan son derece cagdas ve zeki gorunumlu bir hoca gelen ve zaten asosyal oldugu icin ben musluman diilim seklinde asi takilarak prim yapma kaygisi olmayan bir birey.


ankakusu
bu entryi okumakta fayda var dilerseniz tabi.(bkz: #70803)
islamiyet nasil olabilirde kendi kendisiyle celisebilr diye dusundugum baslik.
sorun islamiyette degildir. sorun bir takim muslumanlardadir. bunu bir turlu kabullenmek istemeyen bir grup var. yok efendim islamiyet celisiyormus falanmis filanmis.
islamiyetin bir temeli var o’da kuran-i kerimdir. bazi insanlar sahih olmayan hatta sahih olsa dahi dogrulugundan suphe edilebilecek hadisleri islamin ta kendiysiymis gibi gostermektedirler.
bunu hem islama bok atmaya calisanlar vede diger kutupta bulunan yobazlar yapmaktadir.

simdi gelelim islamiyetin celisiyor denilen durumlara.

allah muslumanlar icin her seyi yaratandir. iyiyide kotuyude verendir. yaratici insani yaratirken akil’da vermistir. iyiyi ve kotuyu ayirt edebilmesi icin. bir insan bir seyin yanlis oldugunu kotu oldugunu bildigi halde yaparsa, yaptigi bu kotuluklerde nasil yaraticiyi suclayabilir? alin yazisi diyemezsiniz buna.

bircok insanin zannetiginin aksine islamda alin yazisi denen bir sey yoktur. o zaman her islenen gunahin veya yanlisin onceden planlandigi gibi bir sonuc cikiyor ki bu islamin kendisini gulunc bir duruma dusurur. cunku yaratici insanin gunahlarini kendi manipule ettiyse cennet ve cehennemin fasa fiso olmasi gerekir. ama bu demek degildir ki allah gelecekte bize neler olacagini neler yapacagimizi bilemez.
buna karsilik kader denen sey vardir islamda. bu allahtan gelen iyi veya kotu olaylardir. yani iyiyide kotuyude allah yaratmistir, ondan gelir, bu durumu sonucunu alin yazisina degil kadere baglamak gerekir.

islama gore diger dinlerdeki ayinler sacma degildir. yanlista degildir. kuranda ozellikle ehl i kitaptan olan, yani hristiyanlarin ve yahudilerin cennete girebilecekleri yazmaktadir. eger bu dine mensup insanlarin ayinleri sacma sapan, allahin emirlerine zit olsaydi bu insanlarin nasil oluyorda cennete girebilecekleri yazabiliyor? iste onemli olan insanin kalbidir. sekil onemli degildir aslinda, onemli olan allahi, yaraticiyi icten sevmek, saymak, inanmaktir.
peki bu dine mensup insanlar namaz kilmiyorlar, ayinleri bambaska peki nasil cennete girebilrler sorusuna gelince. dedigim gibi onemli olan insanin kalbidir. bazen yaraticinin varligina inanmayip yada varligindan suphe edip namaz kilan insanlar yok mudur? mutlaka vardir. onlar zannetmeyin ki allah katinda saf hristiyan ve musevilerden takva yonunden ustundur.

islamda gunahlarda hafifletici sebepler yoktur deniliyor. dogrudur ve bana kalirsa boyle olmasi gerekir.
birincisi insan isledigi gunahla allahin emirlerine karsi gelmistir. eger bir insan allaha inaniyorsa onun icin gunahin kucugu, buyugu yoktur. sonucta her gunahda allahin emirlerine karsi geliniyor sadece bu gunahlar ceza olarak geri dondugunde kucuk, buyuk diye degisebiliyor. ama her gunah ozunde aynidir.
ayrica islamiyetin neden gunah isledi bunlar diye arastirmamasinin sebebi aslinda o insanlarin allaha yeterince inanmamalarindan kaynaklanmaktadir. bir insan hirsizlik yaptiysa bunu evde ekmek yoktu cok actik onun icin yaptik diyemez.
birincisi bu o kisinin allaha inanisinin zayif olduguna delalettir. islama gore allahtan asla umut kesilmemelidir. gercekten inanan insan belkide allahin kendisini bu zorluklara sinadigini dusunmelidir. ve daima sabretmelidir.
ikincisi insan gunah islememek icin butun kapilari zorlamalidir. oyle allah buyuktur deyip is aramaya kalkmadan herseyi allahtan bekledikten sonra, yav degisen bir sey yok bari hirsizlik yapayimda evime etmek girsin denemez. mutlaka bir yerden bir kapi acilacaktir. eger oyle olmasa dahi gunahi islemek icin hafifletici bir sebep oldugu dusunulemez. cunku inanan sabir etmelidir. (bkz: aramaya inanmak) (bkz: arayan mevlasinida bulur belasinida)

eger inaniyorsaniz yaraticinizi sevmemeniz dusunulemez. ama madem hayir ve ser ondan geliyor diye inaniyorsunuz ama ser icin allahi kinamiyorsunuz demek biraz gariptir.
cunku inanan insan kaderin getirdigi kotuluklerin allah tarafindan geldigini ve boylelikle sinandigini bilerek hareket etmelidir. hakiki mumin bu kotulukler icin bile allaha sukretmelidir. bu durumda allaha ne kadar inandigini gosterebilme firsati bulmus olacaktir, kendini tatmin edebilecektir. ve unutulmamali ki beterin beteri vardir ve bu yuzden her daim inanan insan sukur eder bunu got korkusundan yapmaz.
evet kotuluklerde allahtan gelir fakat cogu zaman bu kotulukleri yapanlar allahin akil! fikir! verdigi insanlardir. (bkz: cuz i irade) (bkz: irade i cuzziye)

korkakligi islamin yanlis olarak gormesi normaldir. cunku insan islama gore allahtan baska bir seyden korkmamalidir.
ha islami teblig ederken islamin ocu gibi gosterildigine katiliyorum. islam hosgoru ve sevgi dini olarak kabul edilirken nedense buyuklerimiz bize islami hep korkutarak teblig etmektedir. bu islama biraz aykiri olmakla beraber yine bu olaydada islamda celiski yoktur. celiski bu tur tebliglere basvuran insanlardadir.

allahin bu kadar bagislayici olmasi onun rahmetine ve yarattigina sevgisine delalettir.
ayrica allah kurandan once tevrat ve incil araciligi ile neyin gunah olup olmadigini insanlara belirtmistir.
sunu unutmamamiz gerekir ki kuran, incil ve tevratin tasdikleyicisi, tamamlayicisidir. yani allah insanlari daha onceleri diger peygamberler araciligiyla, tevrat ve incille insanlari uyarmistir.
kuranda insanlara son uyaridir. allahtan bizi uyarmadi, yanlis yapmamizi onlemek icin bir sey vermedi demek yuzsuzlukutur.

inanan insan icin zaten allahi veya dinini sorgulamasi dusunulemez. sorgulmaktan kasit neden inaniyoruz, nicin inaniyoruz ve nasil inaniyoruzsa bu tur sorgulamalarda sakinca yoktur. ama yav bu dinin surasi olmamis ben begenmedim diyenler varsa zaten onlarin inancina suphe girmistir.
ve allahtan, dininden suphe eden muslumanda nasil iman olabilir? daha oncede belirttigim gibi namaz kilip dini ve inandigi sey hakkinda supheleri olan insanda nasil iman olabilir? o kildigi namaz ictenlikle kilinmadigi surece, icinde suphe oldugu surece nasil iman ediyor bu adam diye kabul edilebilir?
inanan insan bu suphelerden arinmak icin sorgulamalidir. cunku koru korune ’’yav herkes yapiyor’’ diye namaz kilmak, yatip kalkmaktan baska bir sey degildir.




defrost
islamiyet insana zorlama yapmaz, bu yüzden bir çelişki veya başka birşey hissedildiğinde inanılmayabilir. bazısına göre çelişir, bazısına göre bunların hepsinin bir açıklaması vardır. ayrıca islamiyette çelişkiler varsa diğer dinlerde de çok komik şeyler var, ama zorla inandırıyorlar. bu yüzden bu başlığa sadece ’algı’ diyorum, başka da birşey demiyorum.
faten
- herseyi allah yaratmıstır ,insanlara akıl ,mantık ve irade verilmiş ,dogru ve yanlıs kurallar belirtilmiş ,bu durumda yanlısı secen insan hür iradesiyle onu secmıs olacagından tabii ki bu onun sucudur .

-islam dini diğer ayinlere sacma demez hic bir zaman ,ayrıca namaz kılmak egılıp kalkmak değil ,allah’a sukur ve tesekkur etmenın bınlerce yolundan bırıdır ,tüm bunlardan bagımsız olarak her gun 5 defa namaz kılmanın vucuda iyi geldiği,spor yerine gectiği bilim adamları tarafından acıklanmıstır ,zaten namaz dahil butun ibadetler gercek hayatta insan vucuduna fayda saglar ,hic bir sey bosa degıldır.

-islamıyet tam tersi nedenleri inceler ,yalan gunah olmasına ragmen ıkı kişiyi barıstırmak ıcın ,veya savasta esir dusuldugunde dusmanı sasırtmak ıcın soylenen yalanların ,gunahının olmamasıyla beraber sevap bıle kazanılabılecegı acık acık belırtılmıstır..

-basa bela gelmez allah yazmadıkca ,allah bela yazmak kul azmadıkca lafı yeterince acıklayıcı olur bu madde icin.

-kuran-ı kerim’de cehennem kelimesi 1 kere gecerken cennet kelimesi 77 kere gecmektedir ,aynı sekılde azap kelımesi bir kere gecerken mağrifet yani bagıslama kelımesi 77 kere gecmektedir. biz insanlar bir hata yaptı dıye cocugumuzu doverken ,allah’ın da biz kullarına hatalarımız yuzunden ceza verecek olması son derece normaldır ,fakat o tövbe edin bagıslayayım dıyerek her zaman biz insanlara bir acık kapı bırakmaktadır..

-allah’ın kendisine ınanmayanlara ne yapacagını sadece ve sadece kendisi bilir. onlar sonsuza kadar cehennemde kalacak yargısını yapmak hic kimseye dusmez..

-islamiyet bir puzzle gibidir ,ve görmesini biren bir birey icin bütün parcalar yerlerine oturur ; sonuc olarak inanmamak icin binlerce sebep bulunabılecekken onemlı olan inanmak icin bir sebep bulmaktır ...

seklınde cevap verilebilecek baslık ..

edit - bu entry’e isterseniz 1000 tane eksi verin ama onemlı olan bu entrynın kafanızdakı sorulardan en azından birini cozmus olması ,hepsini okuyun yazının sonra eksi verin ,ama okumadan eksi veren top olsun ..
snake
bende islamiyetteki çelişkilere katılıyorum özellikle müsliman olamayanların hiçbirzaman cennete gıdememesine deyncem ozaman bunca hırıstıan musevi zart zurtu cehenneme gidmek için sıraya girerler heralde <<
exfreak
hayatinda kurani kerim’i bi kere bile acip okumami$, kulaktan dolma uc be$ bilgiyi kendince sentezleyen ve mantik yari$tirmak icin, mantiksiz idealar ortaya atan bunyenin du$ecegi derin hatadir islamda celi$ki aramak.

ki$inin, ele$tirmek istedigi $eyi evvela arastirmasinin onemini gozler onune serer, ne denli sacmalayabilcegini de izlettirir boylece.

celi$ki, "sunulan celi$ki varsayimlari"nin ne kadar temelsiz oldugunu, sunanin bile bilmemesidir.

(bkz: gotuyle anlayarak celiski arayan bilgic modeli)
exfreak
kuran’da muslumanlarin disinda kimse cennete girmeyecek gibi bir ibare de yoktur.

bakara 121 "kendilerine kitap (ehl-i kitap)verdiğimiz kimseler(den bazısı) onu, hakkını gözeterek okurlar. çünkü onlar, ona iman ederler. onu inkar edenlere gelince, işte gerçekten zarara uğrayanlar onlardır."

al-i imran 113 "hepsi bir değildir; ehl-i kitap içinde istikamet sahibi bir topluluk vardır ki, gece saatlerinde secdeye kapanarak allah’ın ayetlerini okurlar. "

al-i imran 199 "ehl-i kitaptan öyleleri var ki, allah’a, hem size indirilene, hem de kendilerine indirilene tam bir samimiyetle ve allah’a boyun eğerek iman ederler. allah’ın ayetlerini az bir paraya satmazlar. işte onlar için rableri katında ecirleri vardır. şüphesiz allah, hesabı çabuk olandır."

ve son olarak;

ankebut 47 "(resulüm!) işte böylece sana (önceki kitapları tasdik eden) bu kitab’ı indirdik. onun için, kendilerine kitap verdiklerimiz ona iman ediyorlar. şunlardan (araplardan) da ona iman eden nice kimseler vardır. âyetlerimizi, ancak kafirler (inatları yüzünden) bile bile inkar eder."
isimsiz kahraman
çelişki islamiyette değildir sanılan çelişkiler kuranın farklı farklı yorumlanmasındandır. eğer gönül isterse her birşeyde çelişki bulabilir yaratabilir.
sahmeran
çelişkiler vardır evet ama islamda değil illede çelişki arayan bünyede..kurani kerimi hiç okumamaış yada çelişki avına çıkmış bi bakış açısıyla şöle bi gözden geçirmiştir çoğu zaman böyle bünyeler...yoksa ben
fastjunkie
başlıkta bu tarz konularda gördüğümüz bilgisizlik sonucu oluşan merakları görüyoruz.
soru: cennette sadece müslümanlar mı olacak.
islam’da müslüman olmayanların cennete gidememesi diye birşey yoktur. tek tanrıya inanan herkes cennete cezası varsa çektikten sonra girer. hrıstıyanlıkta örneğin, hz isa allah’ın oğlu sayılmaktadır ve allahla aynı sınıfta değerlendirilir. bunun en azından ortaokulda din dersi görmüş bir insan allah’a eş koşmak olduğunu idrak edebilir. bunun yanında hz isa’nın allah’ın peygamberi olduğunu ve allah’ın tek olduğunu bilip buna inanan hristiyanlar cennete girer. olayı böyle hristiyanlar onlar bunlar şeklinde anlattığımızda konu basitleşiyor. kısacası kim olursa olsun allah’ın tekliğine ve yaratıcı olduğuna inanıyorsa cennete girer.
bir başka soru işareti,
soru: herşeyi allah mı yarattı? bu çok saçma..
cevap: dünyaya baktığımızda herşeyin bir yaratıcısı var insanın da bir yaratıcısı olması gerek. şeklinde son derece basit bir cevap.
soru: belki herşey tesadüf
cevap: en komiği de bu. bu evren, insanlık, doğa, bitkiler, hayvanlar, güneş sistemi, gözle görülemeyen canlılar, ekosistem.... bunların tesadüf olduğuna inanmak, bir hortumun hurdalıktan geçtikten sonra geriye bir boeing 747 bırakabileceğine de inanmaktır.
herşeyden önce islamı anlamak çok önemli.
pandulayak
başlığı görünce merakla tıkladığım fakat ilk entryisini okuyunca hayal kırıklığına uğradığım başlık... hz. muhammet’in son peygamber olduğuna son hak dininin islamiyet olduğuna inanmayan kimse cennete giremez millete yanlış bilgi vermeyelim
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol