islamiyetteki çelişkiler

coni
her seyden once soylemeliyim ki islamiyete saygi duyarim,her seyden once iyilik yapmayi destekleyen bir dindir,musluman olmasam da cogu ogretisini dikkate alirim.

-islamiyet her seyin allahin eseri oldugunu soyler fakat "kotu ruhlu" insanlarin kotu ruhlu olmalarinin nasilsa tek suclusu kendileridir.

-diger dinlerden insanlarin yaptiklari ayinler sacmadir fakat muslumanlar iylik yapmak yerine diz cokup namaz kildiklarinda sevaba girerler.

-islamiyet insanlarin yaptiklarinin nedenleri incelemez,kotuluk yapanlar kotuluk yapmis olmak icin kotuluk yapmiscasina cezalandirilirlar.bu da ilahi yani mükemmel bir adalet sisteminden beklenemez.

-islamiyet hayir ve serrin allahtan geldigini iddia eder fakat muslumanlarin tek yapmalari gereken sey allaha hayir icin sukretmektir.insanlar gordukleri kotuluklerin sorumlusunun allah oldugunu buyuk olasilikla got korkusundan unutup nefretlerini iclerinde saklamali ve allahi sevmek icin surekli kendilerini zorlarlamalidirlar.

-korkakligi ve miymintiligi hata olarak goren islamiyet,insanlari cehenneme gitmek ve gazap atesinde yanmakla tehdid edip inanclarini korkularina gore belirlemelerini saglamaya calisir hatta peygamberin bir putperesti ikna etmeye calisirken "sen simdi puta tapmazsan hic bir sey olmaz, fakat allaha tapmazsan sonsuza kadar cehennem atesinde yanarsin, bu yuzden musluman olmalisin" civari bir seyler soyledigi kuran’da yazmaktadir.desinler satan kendine benzemeyen herkesi sonsuza kadar yakacak,herkes satanist olsun aminakoyim.

-allah mukemmel ve bagislayici bir guc olarak kabul edilir fakat o kadar kotuluk varken allah herkesi affeder,kendisine inanmayanlari bir sans daha vermemek uzere sonsuza kadar cehenneme tikar.ceza,insanlarin yanlis bir sey yaptiklarinda bunu bir daha yapmamalarini ogretmek icin kullanilmadikca kotulukten farki olmaz ve mukemmel bir allahtandan boyle bir sey beklenemez.

-"iman ve suphe birlikte bulunmaz"
bir ayet
eger insan allahi sorgularsa allahtan suphelenmis olur ve allah kendisinden suphelenenleri kafir sayar ;
"kafirler icin ahirette buyuk azap vardir"
bir ayet
sorgulayan insan gunah isler ve bu yuzden sorgulamadan,bize ne soylenirse onu yapmaliyiz yoksa got elden gider.ayni zamanda aileleri ve cevreleri muslumanlari dusman sayan putperestlerden olusan insanlar da musluman olmalidir yoksa sonsuza kadar cehenneme atilirlar islamiyete,yani ilahi adalete gore.

ve son olarak sunu da soylemeliyim ki bunlari yazan insan cevresi muslumanlardan olusan,din derslerine bir kurtle alaksi olmayan son derece cagdas ve zeki gorunumlu bir hoca gelen ve zaten asosyal oldugu icin ben musluman diilim seklinde asi takilarak prim yapma kaygisi olmayan bir birey.


bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol