islamiyetteki çelişkiler

fastjunkie
başlıkta bu tarz konularda gördüğümüz bilgisizlik sonucu oluşan merakları görüyoruz.
soru: cennette sadece müslümanlar mı olacak.
islam’da müslüman olmayanların cennete gidememesi diye birşey yoktur. tek tanrıya inanan herkes cennete cezası varsa çektikten sonra girer. hrıstıyanlıkta örneğin, hz isa allah’ın oğlu sayılmaktadır ve allahla aynı sınıfta değerlendirilir. bunun en azından ortaokulda din dersi görmüş bir insan allah’a eş koşmak olduğunu idrak edebilir. bunun yanında hz isa’nın allah’ın peygamberi olduğunu ve allah’ın tek olduğunu bilip buna inanan hristiyanlar cennete girer. olayı böyle hristiyanlar onlar bunlar şeklinde anlattığımızda konu basitleşiyor. kısacası kim olursa olsun allah’ın tekliğine ve yaratıcı olduğuna inanıyorsa cennete girer.
bir başka soru işareti,
soru: herşeyi allah mı yarattı? bu çok saçma..
cevap: dünyaya baktığımızda herşeyin bir yaratıcısı var insanın da bir yaratıcısı olması gerek. şeklinde son derece basit bir cevap.
soru: belki herşey tesadüf
cevap: en komiği de bu. bu evren, insanlık, doğa, bitkiler, hayvanlar, güneş sistemi, gözle görülemeyen canlılar, ekosistem.... bunların tesadüf olduğuna inanmak, bir hortumun hurdalıktan geçtikten sonra geriye bir boeing 747 bırakabileceğine de inanmaktır.
herşeyden önce islamı anlamak çok önemli.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol