islamiyetteki çelişkiler

faten
- herseyi allah yaratmıstır ,insanlara akıl ,mantık ve irade verilmiş ,dogru ve yanlıs kurallar belirtilmiş ,bu durumda yanlısı secen insan hür iradesiyle onu secmıs olacagından tabii ki bu onun sucudur .

-islam dini diğer ayinlere sacma demez hic bir zaman ,ayrıca namaz kılmak egılıp kalkmak değil ,allah’a sukur ve tesekkur etmenın bınlerce yolundan bırıdır ,tüm bunlardan bagımsız olarak her gun 5 defa namaz kılmanın vucuda iyi geldiği,spor yerine gectiği bilim adamları tarafından acıklanmıstır ,zaten namaz dahil butun ibadetler gercek hayatta insan vucuduna fayda saglar ,hic bir sey bosa degıldır.

-islamıyet tam tersi nedenleri inceler ,yalan gunah olmasına ragmen ıkı kişiyi barıstırmak ıcın ,veya savasta esir dusuldugunde dusmanı sasırtmak ıcın soylenen yalanların ,gunahının olmamasıyla beraber sevap bıle kazanılabılecegı acık acık belırtılmıstır..

-basa bela gelmez allah yazmadıkca ,allah bela yazmak kul azmadıkca lafı yeterince acıklayıcı olur bu madde icin.

-kuran-ı kerim’de cehennem kelimesi 1 kere gecerken cennet kelimesi 77 kere gecmektedir ,aynı sekılde azap kelımesi bir kere gecerken mağrifet yani bagıslama kelımesi 77 kere gecmektedir. biz insanlar bir hata yaptı dıye cocugumuzu doverken ,allah’ın da biz kullarına hatalarımız yuzunden ceza verecek olması son derece normaldır ,fakat o tövbe edin bagıslayayım dıyerek her zaman biz insanlara bir acık kapı bırakmaktadır..

-allah’ın kendisine ınanmayanlara ne yapacagını sadece ve sadece kendisi bilir. onlar sonsuza kadar cehennemde kalacak yargısını yapmak hic kimseye dusmez..

-islamiyet bir puzzle gibidir ,ve görmesini biren bir birey icin bütün parcalar yerlerine oturur ; sonuc olarak inanmamak icin binlerce sebep bulunabılecekken onemlı olan inanmak icin bir sebep bulmaktır ...

seklınde cevap verilebilecek baslık ..

edit - bu entry’e isterseniz 1000 tane eksi verin ama onemlı olan bu entrynın kafanızdakı sorulardan en azından birini cozmus olması ,hepsini okuyun yazının sonra eksi verin ,ama okumadan eksi veren top olsun ..
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol