namus bacak arasında değildir

0 /
reddy
kesinlikle katildigim bi soz,biz erkekler yapinca neden namus gitmio sorusunun "bacak arasi namusu" kavramini curuttugu kanaatindeyim.
darklord
namus kavrami her nekadar ya$anan bolgenin kendi toplum ve etik kurallari ile aciklansa da, aslen ki$inin kendi ozgur iradesindeki kendine olan saygisinda gizlidir. $oyle ki; ulkemiz sinirlari icerisinde bir kac damla kan ve organik bir zarin delinmi$ olmasi namussuzluk icin yeterli iken aslolan kadinin bireysel olarak cinselligi ya$arken bokunu cikarmamasindan gecer evli olmayan bir bayan sevdigi ve sevildigine inandigi bir erkekle duzeyli bir cinsellik ya$amasi asla ama asla namussuzluk olarak algilanmamalidir bu tercih meselesi iken kadinin kimse ile beraber olmama istegide bir kenarda dusunulmesi gerekir. bir de bu i$in cilkini cikarip gunu birlik onune gelen adamla bacak arasi olayini payla$iyor ise buradaki beyin namussuzlugu bacak arasinda biter ve yurdum topraklarindanki bacak arasi namusu sadece ama sadece budur yani aslen bacak arasina hukmeden beyindir namussuz olan.
guz
namus bacak arasında olmadığı gibi elde gözde kaşka ayakta bacakta da diildir.kendilerince hayatı kurgulayıp kurallara bağlayan birkısım insanların (ki bunlar benim görüşümce hala yeterince insan olamamıştır ama neyse insan diyelim genede)beyinlerinin iki lobu arasına sıkışıp kalmış bir et parçasıdır.o iki lob arasında sıkıştıkça onları ittirir kaktırır bi türlü rahat vermez bu zavallı loblara.o zavallı lobcuklarda bu baskıdandır ki abuk gubuk fikirler üretirler.namusun tehditleri sonucu onun kendilerini sıkıştıran et diilde genç kızların iki bacakları arasındaki bişey olduğunu söyleyip ima edip dururlar...
denemeler
öncelikler "namus nedir?" onun tanımını yapmak lazım. eğer namus sadece dişilerin vajinasının içinde bulunan bir et parçası ise elin dolandırıcısına,kaçakçısına,hırsızına,ikiyüzlüsüne,yalancısına...neden "namussuz" diyoruz? ya da erkeklerin namusu nerede oluyor?karısı, kızı, bacısı, anası derseniz ailesi olmayan adamların namusu yok mu? vajinanaın içindeki hiç bir fonksiyonu olmayan bir et parçası mı namusla özdeşen; daha hayati organların;insanın yaşamını idame ettiren organların bu tarz bir öneme sahip olması gerekmez mi?daha da önemlisi insan özünde iyiyse bacağının arasının,üstünün,altının ne önemi var?
stella
namus kesinlikle kafanın içindedir.

aslında insanı kafasına göre değil de bacaklarının arasına göre değerlendiren insanlar namussuz değil midir?
darkofdirt
namus tam olarak omuzların üstündedir...
namus bir birikim ve bakıs acısıdır kendini bilmek ve degerinin farkında olmaktır.

namus;aynı zamanda mutlu oldugunu yapmaktır baska türlü bu kişi en büyük namussuzlugu yapar!
cikolata
yonja denilen copcatan sitesinde isyankar erkek adli grubun tersini savundugu, son derece dogru olan fikir. namus herkesin kendinedir, digerlerini ne ilgidar eder ne de kapinin disindakilere insanlarin numusunu yargilama hakki verilmistir.
defrost
her iki cins içinde geçerli bir durum. "erkek herşeyi yapabilir ancak kadın yapamaz", hayır efendim ikisi de yapmasa çok daha iyi olur.
my son is father
tamamen yanlış bir önermedir..
namus iki bacak arasında olmayacakta nerede olacak.. bütün hayatı boyunca bütün erkeklerle yatan kadın mı; her gördüğü açık giyinen kızda bir tarafları şişen erkek mi namusludur...
faten
önemli olan insanın niyeti ve kalbidir..

iki kişi dusunelım ,bunlardan birisi bakire değil ,fakat gercekten evlenmeyı dusundugu ,gercekten sevdıgı ve sevıldıgı bırı ıle beraber olmus ,fakat sonra olaylar yolunda gitmemiş ve ayrılmıslar..

bir diğeri ise bakire olsun ,o iş hariç yemediği bok,düşüp kalkmadıgı erkek kalmamıs ,bu durumda hangisi daha namuslu ?

sonucta onemlı olan ınsanın kalbıdır ..onemlı olan ınsanın nıyetidir..
quantitatif
insanların yaşadıkları toplumun en kaba şekilde isimlendirdiği kelimelerden birisidir namus.nedense namus hep kadınlarla beraber anılır.özellikle bizim gibi az gelişmiş,dinin,örfün,gelenekçiliğin hakim olduğu ülkelerde böyledir.bacakların arasında olan sadece bir cinsel organdır.erkeklerin bunu defalarca kullanıp,kadınların sadece bir kez kullanması namusluluk mu olur?bir aile kızı-oğlu olarak yetişipte fahişe olan ya da bir fahişe olupta hanımefendi-beyfendi olan insanlar çok fazladır.namus diye bir kavram doğa yoktur.bu kavram toplumların dayatmasıdır.özellikle despotik yönetim şekillerine sahip ve dinin pek çok şeyde etkili olduğu doğu toplumlarında etkili bir kavramdır.gericiliğe bu kavramın anlamsızlığını anlatmak zordur.namus hiç bir yerde değildir.ne bacaklar,beyinler arasında ya da başka bir yerde değildir.
shevek
aksini düşünenlerin anatomilerinde bir hasar, sakatlık olduğu bu kimseler üzerindeki gözlemlerim sonucu dikkatimi çekmiştir. bu kimselerin beyinleri genelde "bacakların arasıyla" çok yakından ilgilenmektedirler ve beyinlerinin bunlara yakınlığı, bu kimselerin o muhteşem beyinlerinin popolarında konumlanmış olmasından gelmektedir. her ne kadar bazılarının beyinleri sağlıklı düşünebilse de arada sırada, oturup kalkerken gördüğü hasardan dolayı elinde sonunda diğerlerininkine benzeyecektir.

beyinleri popolarında gezen bu insanların başlarının içinde ne olduğu ise halen bir merak konusudur.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol