otopsi

asar
eger otopside bulunan doktor hastayi son teavi eden doktor ise kendi yaptigi bir hatadan dolayi hastanin olumune sebep olmussa bunu gizleyebilir.
onur55
cocuklara izletilmemesi gereken igrenc otesi bir olay.belki gerekli olabilir ama bu igrenc olmasini engellemez.yazarken bile igrendim.
seyhmerat
gercekten turkiye’de okunmaya dair en guzel kitaplari yayinlayan ve hepsi mukemmel arastirma kokan adam gibi adamlarin kitaplarini yayinlamasiyla bilinen yayinevi.
insomnia jim
yeni olenlerinin disinda olum tarihi eski olanlarinda bu olaydan yararlanabilecegi insan vucudunu arastirma ve gelistirme yada neler olmuski bu insan evladi boyle olmus gibilerinden sorularin cevabinin bulundugu muayene sekli.
priapus
koy ve daglik kesimlerde zorunlu olarak saglik ocagi hekiminin yaptigi ya da daha dogru bir ifadeyle yapmaya calistigi, tibbi islem.
floydian
3 vücut boşluğu açılır: kafatası, göğüs boşluğu ve karın boşluğu.
bu boşluklar açılırken kaburgaları kesmek için bahçe makası, bu boşluklara kan akmışsa ordan almak için çorba kepçesi gibi aletler kullanılır.
çok ilginçtir ki kafatasını açmak için kullanılan elektrikli testere kemik dokusunu jilet gibi keser ama beyne zarar vermez elinizi kesmez.
burada kokuyor denen kısım karnın açılma kısmıdır, kurban kesilirken yayılan kokunun çok benzeridir.
insanlar otopsi yapılırken bayılmazlar, fena olmazlar: bu dışarıdaki insanların böyle olduğunu tahmin ettiği ve otopsiye daha girmemiş tıpçılarla taşak geçmek için söylenen birşeydir.

otopsi yapılması için doktorun otopsi istiyorum demesi yeterlidir, kimse bunu engelleyemez. eğer ölümünüz şüpheliyse veya ecelinizle öldünüz ama kimse görmemişse (ölü bulunmak) sağlam bir otopsi adayısınızdır.
zehnterdorf
otopsi

morgda açılınca kafatası
doktor beyler beyin gördüler
indirince tenkafesine neşteri
doktor beyler yürek gördüler
yürekte ne gördüler dersiniz
yürekte memleket gördüler
dünya gördüler
bir de dost gördüler
ama bu işte doktor beyler
doğrusu geç kaldılar
çok geç kaldılar

halim şefik
downinahole
sezar öldüğünde anstistius adlı bir doktor tarafından muayenesi yapılmıştır. 23 tane bıçak yarası bulunmuş ve bir tanesinin ölümcül olduğu belirlenmiştir. sezar a yapılan bu otopsinin ilk bilimsel adli tıp otopsisi olduğuna dair görüşler bulunmaktadır.
karpuzz
trafik kazalarının yüzde doksanında savcının talebi ile otopsi yapılmaktadır.
savcılar otopside hazır bulunabilmektedir. savcının talimatı ile doktor otopsi yapmak zorundadır, özellikle küçük yerlerde, sınırlı hekimin olduğu yerlerde seçim şansı yoktur.
avukatlar, müşteki- müdafi tarafları ise tarafsızlık ilkesi gereği otopside bulunamamaktadır.
hukuk alanında organ nakli ve otopsi prosedürleri aynı vakada uygulanma şansı varsa hangisinin ivedilik kazandığı hala tartışmalıdır. halbuki, otopsi davayı neticelendirmemekte ve sadece bilirkişilik kurumu olarak hakime bir fikir vermekte olduğu dikkate alınırsa, özellikle davanın aydınlatılması için elzem olmayan noktalar - bir nevi organlar açısından organ nakline öncelik kazandırılması, insan hakları açısından daha isabetli olur kanısındayım. organ naklinden sonra otopsiye devam edilebiliniyorsa ve söz konusu adli çekişmenin çözümü için engel değilse, yasa organ nakline izin vermeli. ne doktorları ne hastaları ne savcıları ne de bizzat merhumu ve varsa organının nakledilmesi vasiyetini nakil bekleyenlerin yakınlarını zor durumda bırakmalı. buradan da doktrinimi yaparım. ceza hukukçularına selamlarımı, kanun koyucuya da saygılarımı şaaparım.
eflatun
kefenimin içindeki ölüm tesfirini ayağımın ucundaki otopsi raporuma iliştiriyorum.

saçlı deri kaldırıldı, yüzünde aleni olan tranva sonrası morluklar kan pıhtısı olarak alt derideydi. kafa tası açıldı ve sayısız kırık tespit edildi. beynin kıvrımlarında, yaşamın geçmiş darplarında oluşan eski yaralara bağlı bir çok, kurtçuğa rastlandı. ağız muayenesinde dil damağa yapışmıştı.

maktülün, hiç konuşamamış olduğu saptandı. boğaz ve boyun bölgesindeki yumuşak doku, kemik ve kıkırdaklar teveccüh göstermekten dolayı artık pelteleşmiş haldeydi.

gögüs kafesi açıldı. akciğer normal morfolojinin oldukça altındaydı. ümitsizlikten ciğerlerine hiç oksijen gitmediği tespit edildi. ve bir çok lezyona rastlandı. ağırt damarı acıdan tıkanmış vaziyetteydi. hayal kırıklıklarından dolayı kalbin iç boşlukları organdan daha büyüktü.


karın açıldı.kadere kurban ettiği aşkının, gümrah cenini karın boşluğunun tamamını kaplamıştı.vakanın, genel anotomisinde yaşama karşı dirençsizliğinden ötürü eklem yerlerinden kırılmış bir iskelet yapısı mevcuttu.


sonuç: geçiremediği geçmişinin acımasızca ruhuna indirdiği şiddetli darplarla yavaş bir ölüme terk edilmesi. maktülün insanlara olan güvensizliği sebebiyet vermiştir. adli tahkikat dış muayene ve otopsi bulgularına göre, vahim kaderine itimatsızlığından sebeple umut yetmezliğinden ex olmuştur.


doğum: aralık 1982
ölüm: aralık 1982

doğarken ölenler listesine yardakçı harflerle yaşıyor adın. yaşıyor taklidi yapıyor cenazem. çoktan çürümüş ruhum, şimdi öldüğüm yerde.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol