geçmişe özlem duymak

0 /
independence
ya$anilan hayatin pek de icacici olmamasi durumunda ki$inin ya$adigi guzel gunleri ozlemesi hali..hemen hemen hepimizin boyle anlari olmu$tur..kotu gunler ya$anir ve geride biraktigimiz mutlu gunler artik hic ya$anmayacakmi$casina buyuk bir hasretle du$unulur, ozlenir, gecmi$e donme arzusu sarar bunyeyi..fakat ne yazik ki bunun caresi yoktur..gecmi$ gecmi$tir ve onemli olan gelecegi gecmi$te ya$anilan mutluluklarla olu$turmak ve gelecekte de hayati mutlu olunabilecek yerlerden yakalamaktir..bunun sirri ise ba$aridan gecer..ba$ari mutlak mutlulugu beraberinde ta$ir..buradaki ba$ari olimpiyatlarda altin madalya kazanmak yahut 100 metrede dunya rekoru kirmak gibi bir ba$ari olmak zorunda da degildir..minik ba$arilar dahi insana mutlulugu getirebilecek altin anahtarin ta kendisidir..onemli olan minik de olsa kimi ba$arilardan mutlu olabilmek, gurur duyabilmektir..misal bilgi sozluk kimi platformlarda anildiginda ben cok mutlu oluyorum..sonucta bilgi sozlugun insanlar tarafindan anilmasinda benim de az bile olsa bir payim var ve bu bana buyuk keyif veriyor..dedigim gibi..bu ornekte de belirtildigi uzere minik ba$arilar bile insani mutlu etmeye yeterlidir cok zaman..onemli olan mutlu olmayi istemekten gecer..gecmi$i ozlemek ve anmak guzel olsa bile onemli olan gelecegin bir ucundan tutarak beraber ilerlemeyi saglamaktir.
queen
kacinilmaz bir duygu illa ki hayatimizin bir yerinde yakalar bizi, sarip sarmalar ama esiri olmamalidir yoksa insani derin ve karanlik uykulara surukleyebilir hatta gecmiste yasamaya kadar bile vardirabilir... sakynmaly ve ?imdiki zamanyn tadyny çykarmaly ne de olsa ne yaparsak yapalym zamany geri çeviremiyoruz e o zaman bize dü?en bunu kabullenip bunu güzel hale getirmek...
hobaa
zaman algisini yitirmek,gunluk hayati,gercegi unutmak,gecmise takilip kalmak,yeni olaylari,insanlari,yapman gerekenleri anlamayi ve zamanin ve gercegin icinde olmayi,hayatin anlamini yitirmek.surekli "ah o eski gunler" modunda yasamak.
broken
belli bir yastan sonra herseyin yerli yerine oturmasi, yasantinin tekduzelesmesi uzerine,hele ki 9-6 zinciriyle baglanmissaniz gelip sizi bulmasi yuksek bir ihtimal olan bunalim hali.hayatin anlamini, amacini sorgulama, seklinde belirtilerle baslayip, "neler yasadim? nerelere geldim? simdi napiyorum? eski benden ne kaldi geriye? mutlu muyum?,vs.vs." seklinde sorularin beyninize hucum etmesi ile icinizde olusan bosluk duygusu gibi semptomlari gorulebilen bir rahatsizlik.
mrvai
sadece kısa sure hatırlayıp sevincle anmanın iyi oldugu eylem fakat bu surekli ve acı verici hale gelir ise hastalık olur. kotudur, yalnıstır. gecmis yoktur bidaha yasanmaz..
freak
insanın yaşamının her döneminde başına gelen olay. simdiki zamanın değeri hicbir zaman bilinmez herzaman gecmiş özlenir. arkadaslıklar, paylasılanlar hatta kavgalar.. yıllar gecmişken bile hala rüyalarınızda görürsünüz o cok özel insanları.. hele bir de tamamen kopmus hangi sehirde olduklarını bile bilmiyorsanız bir yolunu bulsam da ulaşsam onlara diye iciniz icinizi yer.
cocabora
ilkokuldayken hatırlarım da keşke anasınıfında olsam derdim,ortaokula geçtim"ahh ulan ne aramaya büyüdük,ilkokul daha kolaydı "derdim.liseye geçtik hakkını yemeyim hiç bir yeri özlemedim 1 numaradır lise.ardından üniversite başka şehir derken lise aşkları ve haylazlıklar hatırlanır gece rüyalarına bile girer adamın tatlı talı,üniversite tam bitecekken iş bulma ve hayatın gerçekleri tokat gibi çarpar yüzüne ve lise falan unutursun herşeyi anasınıfında kumdan kale yapmanın değerini anlarsın veya mahallede baktığın kedi yavrularının aslında hayata bakarsın "tospembeymis dersin ve anlarsın ki daha hayata başlamamışız bile,kendime bile bakamıyorum dersin,lanet edersin!
gicikcik
bugünü boşa yaşamaktır,yarını çöpe atmaktır.midnight in parisi izlerse belki de etkilenip ’’carpe diem’’e dönebilir .edebiyat ve sanatla ilgili olsada film ,geçmiş her zaman geçmiştir neyle ilgili olursa olsun kişi kendi çıkarımını yapabilir , kendine özdeştirebilir.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol