12 eylül 2010 anayasa değişikliği referandumu

0 /
independence
12 eylül anayasasini degi$tirmek icin bulunan tarih evlere $enlik gerci ama yine de cok faydali olacagina inaniyorum. gerci maliyeti hele ki $u donemde bu ulke icin biraz fazla lukse kacacak ama eger bu lanet anayasadan kurtulabilirsek buna da deger. oncelikle $unu da belirtmeliyim, degi$iklikten sonra olu$acak anayasadan cok haberdar degilim ama muhtemelen her $ekli ile $u andakinden daha iyidir. sadece darbecilerin yargilanmasi, kenan evren’in yargilanmasi icin bile olsa kesinlikle evet oyu kullanirim ben bu referandumda arkada$. oy vermeye gitmeye u$enmezsem tabi.
independence
referandum dun anayasa mahkemesinin chp’nin acmi$ oldugu anayasa paketi iptali istemli davayi "kismen" reddetmesi sonucunda kesinle$ti. partiler referandum ile alakali planli hareketlerine de starti verdiler.

erdogan 52 ili, kilicdaroglu ise 82 ili gezerek oy isteyeceklermi$ bu referandum ile alakali. erdogan evet oyu istterken kilicdaroglu ise dogal olarak hayir oyu isteyecek. bahceli’nin tavri net, kesinlikle hayir oyu isyetecek ancak dtp’nin tavri henuz kesinle$mi$ degil. dtp’nin de referandumda hayir oyu kullanmasi ile referandumun akp leyhine geli$mesi guc gozukuyor ancak dtp evet derse i$ler degi$ir, zira dtp’nin doguda 4 milyonluk bir tabani var ve bu rakam hic de azimsanacak bir rakam degil.

ozetle kilit parti cok yuksek ihtimalle dtp olacak ve sirf oy ugruna akp’nin dtp ile yakinla$abilme ihtimali tuylerimi diken diken ediyor. dtp ile muhakkak goru$ulmeli, en ba$tan beridir bunu savundum ben zaten ancak goru$mek demek ikna etmeye cali$mak olmali, taviz vermek kesinlikle olmamali. hukumet boyle bir hataya du$memeli.
elma sekeriiii
bahtsız bedeviliktir.


-----tamamen duygusal------
ulan nası bi tarih seçimidir bu... 26 haziran’da micheal jackson ölmü$tü millet üzüntüden benim ni$anda ne yapacağını $a$ırmı$tı. düğünümde de artık sen ne oy verdin, chp akp’yi becerdi diye konu$ulur durur anasını satayım...

öf.

-----tamamen duygusal------
independence
hukumet i$i oyle siki tutuyor ki spam maillere $imdiden ba$lami$lar bile. referanduma evet icerikli bir mail du$tu $imdi inboxima. anlamadigim nokta mailime nereden ula$tilar, ya da bir diger soru ile kim ya da hangi site veritabanini akp’ye satiyor.
benduruyorumsebagitti
referandum tarihinin 12 eylül olarak belirlenmesi, ysk’nın yaptığı bir güzelliktir.

yamuluyorsam birisi lütfen ama lütfen düzeltsin de referandum tarihinin 12 eylül olarak belirlenmesinden önce "12 eylül’le hesapla$ma" gibi $eyler var mıydı?

"ulan nasıl yapsak propagandayı" diye dü$ünürken birileri "anaaa, 12 eylül lan! ben bu tarihi bi yerden hatırlıyom gibi sanki" $eklinde ampul yanmı$...

independence
referandum oylamasi yurtdi$indaki turkler icin ba$ladi. turkiye’nin dort bir yanindaki havalimanlarina ve sinir kapilarina sandiklar kuruldu ve yurtdi$ina cikan turklere oylari kullandirildi.
epikuros
yaz döneminde tayin yaptıran memur ve yakınları (yaklaşık yarım milyon kişi)eğer yeni bir düzenleme yapılmazsa, oyları bulundukları eski yerdeki listelerde yer aldığından referandumda oy kullanamayacak.
http://haber.mynet.com/detay/guncel/500-bin-memurun-oyu-tehlikede/526829
peptid
büyük ihtimalle hayır diyeceğim referandum.
geçen gün habertürk’te gördüydüm,ahmet tezcan ile can ataklı’nın o hergün olan bağırış çığırışları arasında, sosyalist kesimden de bir kesimin evet denmesi gerektiğini söylediğini belirtiyordu ahmet tezcan, bana bi mantıksızlık var gibi geldi bunda.
bilen var mıdır acaba neden evet?
independence
neden evet denmesi gerekliligi bilinmedigi gibi neden hayir denmesi gerekliligi de henuz bilinmiyor. akp’ye yakin bir kaynaktan elde edilen veriler oldugunu du$undugum kimi maddeler $u entryide siralanmi$;

#968120

bu veriler beni kesinlikle ikna etmedi, etmesi de du$unulemez zaten. kaldi ki bu maddeler koskoca bir anayasayi degi$tirmeye yeterli maddeler de degil. bu anlamda bu kadarcik madde meclisten gecemediyse ve anayasa mahkemesine kadar uzandiysa, halen daha bir cozume kavu$amayip i$ referanduma kadar gittiyse, bunun altinda ba$ka $eyler de aramak gerekli bence.

her $eyden once ben bu maddelerde ne terore dair, ne kürt meselesine dair ne de ekonomiye dair, dolayisi ile bize direk etkisi olacak herhangi bir madde goremedim. bu maddeler icin neden bu kadar cingar cikti, bu maddelerin degi$tirilmek istenmesi nicin bu kadar ivedilik arzetti bunu hic bilemedim. yani sirf bu maddeler oylansin diye referandum yapilamaz, yapilmamali. bu kadar sig degildir bu konunun derinligi, altinda milyon ayri entrika ariyorum ben mecburen, ne de olsa siyasi bir hamle bu ve siyaset bir yalan bilimidir. goze ho$ gozuken $eyleri ortaya cikartip asil gotumuze girecek olan $eylerin saklaniyor olmasini cok yuksek bir ihtimal olarak goruyorum. e zaten akp’ye kar$i $artli bir refleksim de mevcut hali hazirda bunyemde, evete basmak istesem bile biyolojim musade etmez buna, elim hayira gider.

okudugum maddeleri hic okumami$ olsaydim bile, bu oylamadan bu kadar i$killenmemi$ olsaydim bile, akp ne yaparsa kotu yapar du$uncesinden hareketle direk hayir oyunu basardim referandumda buyuk bir onyargi ile. seviyorum akp’ye kar$i olan onyargimi ben, bari$igim yargilarimla.
sipsi
bir paket halinde değil de tek tek oylansa, üç maddesinin dışında kalan bütün maddelere evet diyeceğim referandumdur. lakin şu durumuyla böyle bir seçenek bırakmıyorlar insanlara.
epikuros
akp oturmuş kendi anayasasını yazmıştır, başka bir şey değil. madem adamlar duyarlı neden diğer partilerle ve meclisle bir uzlaşmaya gidilip hazırlamamışlardır?

kendi sinsi fikirlerininin arasına "vitrin" niteliğinde halka hitab edecek maddeler koyup halkın gözünü boyamayı amaçlamışlardır. üstünü bir de "başbakanın meclis kürsüsünde ağlaması" olayıyla süsledin mi işi oh tamam! bundan iyi pazarlama stratejisi mi olur? senin, mektubunu okurken timsah gözyaşı akıttığın o idam mahkumuyla zerre ilgin veya herhangi bir ortak yanın var mı? yok! tamamen göz boyamak için bir idam mahkumunu kullanarak halkın duygularıyla oynadığın için üstüne bir de utanmalısın. ama nerde.

bir kere senin amacın bağcıyı dövmek değil de üzüm yemek olsaydı, bir yandan eşitlikten/adaletten dem vuran maddeleri ön plana koyarken, arka planda hsyk ile, yargıyla, orduyla, milletvekillerine tanınacak ayrıcalıklarla uğraşmazdın. öyleyse maddeleri tek tek oylatsaydın. vitrin maddelerle beaber kendi sinsi planlarını da gömecen arada illa. akp’nin işi köylü kurnazlığı. yine bu oyuna gelecek en az %47’lik kesim bu halkta mevcuttur elbette.
independence
kalibimi basarim bu referandumda anayasa degi$ikligine evet denilecek.

karde$im, millet anayasayi oylamiyor ki, anayasadaki degi$iklikler nedir ne degildir cik sor sokaga insanlara, 10 ki$iden 2 si sana net cevap verebilirse saclarimi kaziticam istiklal caddesinde. millet partileri oylayacak, millet partilerin genel ba$kanlarini oylayacak, millet erdogan’i, kilicdaroglu’nu ve bahceli’yi oylayacak. bir referandum icin il il dola$ip miting yapmak nerede gorulmu$? anayasayi mi degi$tireceksin ve karar referanduma kadar uzadi mi? cikarsin televizyona, $u $u sebepten oturu evet denilmeli dersin ya da $u $u sebepten oturu hayir denilmeli dersin, istersen bunlari her gun tekrarlarsin ama her gun ulkenin her kari$ topragini dola$ip anayasa icin evet ya da hayir oyu istemek nedir? madem bu kadar dola$abiliyordunuz da, herhangi bir secim haricinde de ayak bassaniza o topraklara?

referanduma neden evet denilecegini de soyleyeyim sana;

referanduma evet denilecek cunku muhalefette hatip ozelligi ta$iyan bir lider yok, muhalefette vucut dilini kullanabilen lider yok, muhalefette halkin onune cikip halkin banzina gore $erbet verebilen lider yok. ba$bakan oyle mi ya? belki de gelmi$ gecmi$ konu$ma sanatini en iyi uygulayan politikaci recep tayyip erdogandir bak soyleyeyim ben sana. aklinda bamba$ka sorular varken o sorulari unutturup seni bamba$ka diyarlara goturebiliyor sadece konu$malari ile, uyanik ol buna kar$i.

referandumda anayasaya evet cikacak, sirf siyasi parti liderlerinin ceki$meleri ve ba$bakanin hepsinden daha iyi hatip olmasi sebebi ile. konu$an konu$mayi iyi biliyor, halk cahil iyi konu$an birisinin sozlerine $ak diye kaniyor, sonuclar ortada. yine degi$ecek bir $ey olmayacak, tum muhalefete kar$i ba$bakan tek ba$ina kazanacak bu anlamsiz ve gereksiz yari$i.
epikuros
geçersizlerin oranını katmazsak ve katılım oranı içerisinde değerlendirirsek tahminen evet oyları hayır oylarının 2 katından fazla çıkacaktır ne yazık ki.

tahminim: %70’e %30
alorarola
akp’nin bu referanduma ilişkin insanları evet’e yönlendirme reklamlarındaki göstermiş oldukları örnek ve çabaların bir çoğu anayasayla hiç alakası bile olmayan, aksine insanlarla dalga geçer gibi; hayır derseniz siz bu saydıklarımızı zor görürsünüz (satmaktan başka ne gösterdiler ki) gibi aba altıntan sopa gösterir mantıkta kullanıldığını düşünüyorum.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol