12 eylül 2010 anayasa değişikliği referandumu

independence
referandum dun anayasa mahkemesinin chp’nin acmi$ oldugu anayasa paketi iptali istemli davayi "kismen" reddetmesi sonucunda kesinle$ti. partiler referandum ile alakali planli hareketlerine de starti verdiler.

erdogan 52 ili, kilicdaroglu ise 82 ili gezerek oy isteyeceklermi$ bu referandum ile alakali. erdogan evet oyu istterken kilicdaroglu ise dogal olarak hayir oyu isteyecek. bahceli’nin tavri net, kesinlikle hayir oyu isyetecek ancak dtp’nin tavri henuz kesinle$mi$ degil. dtp’nin de referandumda hayir oyu kullanmasi ile referandumun akp leyhine geli$mesi guc gozukuyor ancak dtp evet derse i$ler degi$ir, zira dtp’nin doguda 4 milyonluk bir tabani var ve bu rakam hic de azimsanacak bir rakam degil.

ozetle kilit parti cok yuksek ihtimalle dtp olacak ve sirf oy ugruna akp’nin dtp ile yakinla$abilme ihtimali tuylerimi diken diken ediyor. dtp ile muhakkak goru$ulmeli, en ba$tan beridir bunu savundum ben zaten ancak goru$mek demek ikna etmeye cali$mak olmali, taviz vermek kesinlikle olmamali. hukumet boyle bir hataya du$memeli.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol