12 eylül 2010 anayasa değişikliği referandumu

independence
kalibimi basarim bu referandumda anayasa degi$ikligine evet denilecek.

karde$im, millet anayasayi oylamiyor ki, anayasadaki degi$iklikler nedir ne degildir cik sor sokaga insanlara, 10 ki$iden 2 si sana net cevap verebilirse saclarimi kaziticam istiklal caddesinde. millet partileri oylayacak, millet partilerin genel ba$kanlarini oylayacak, millet erdogan’i, kilicdaroglu’nu ve bahceli’yi oylayacak. bir referandum icin il il dola$ip miting yapmak nerede gorulmu$? anayasayi mi degi$tireceksin ve karar referanduma kadar uzadi mi? cikarsin televizyona, $u $u sebepten oturu evet denilmeli dersin ya da $u $u sebepten oturu hayir denilmeli dersin, istersen bunlari her gun tekrarlarsin ama her gun ulkenin her kari$ topragini dola$ip anayasa icin evet ya da hayir oyu istemek nedir? madem bu kadar dola$abiliyordunuz da, herhangi bir secim haricinde de ayak bassaniza o topraklara?

referanduma neden evet denilecegini de soyleyeyim sana;

referanduma evet denilecek cunku muhalefette hatip ozelligi ta$iyan bir lider yok, muhalefette vucut dilini kullanabilen lider yok, muhalefette halkin onune cikip halkin banzina gore $erbet verebilen lider yok. ba$bakan oyle mi ya? belki de gelmi$ gecmi$ konu$ma sanatini en iyi uygulayan politikaci recep tayyip erdogandir bak soyleyeyim ben sana. aklinda bamba$ka sorular varken o sorulari unutturup seni bamba$ka diyarlara goturebiliyor sadece konu$malari ile, uyanik ol buna kar$i.

referandumda anayasaya evet cikacak, sirf siyasi parti liderlerinin ceki$meleri ve ba$bakanin hepsinden daha iyi hatip olmasi sebebi ile. konu$an konu$mayi iyi biliyor, halk cahil iyi konu$an birisinin sozlerine $ak diye kaniyor, sonuclar ortada. yine degi$ecek bir $ey olmayacak, tum muhalefete kar$i ba$bakan tek ba$ina kazanacak bu anlamsiz ve gereksiz yari$i.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol