12 eylül 2010 anayasa değişikliği referandumu

epikuros
akp oturmuş kendi anayasasını yazmıştır, başka bir şey değil. madem adamlar duyarlı neden diğer partilerle ve meclisle bir uzlaşmaya gidilip hazırlamamışlardır?

kendi sinsi fikirlerininin arasına "vitrin" niteliğinde halka hitab edecek maddeler koyup halkın gözünü boyamayı amaçlamışlardır. üstünü bir de "başbakanın meclis kürsüsünde ağlaması" olayıyla süsledin mi işi oh tamam! bundan iyi pazarlama stratejisi mi olur? senin, mektubunu okurken timsah gözyaşı akıttığın o idam mahkumuyla zerre ilgin veya herhangi bir ortak yanın var mı? yok! tamamen göz boyamak için bir idam mahkumunu kullanarak halkın duygularıyla oynadığın için üstüne bir de utanmalısın. ama nerde.

bir kere senin amacın bağcıyı dövmek değil de üzüm yemek olsaydı, bir yandan eşitlikten/adaletten dem vuran maddeleri ön plana koyarken, arka planda hsyk ile, yargıyla, orduyla, milletvekillerine tanınacak ayrıcalıklarla uğraşmazdın. öyleyse maddeleri tek tek oylatsaydın. vitrin maddelerle beaber kendi sinsi planlarını da gömecen arada illa. akp’nin işi köylü kurnazlığı. yine bu oyuna gelecek en az %47’lik kesim bu halkta mevcuttur elbette.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol