12 eylül 2010 anayasa değişikliği referandumu

independence
neden evet denmesi gerekliligi bilinmedigi gibi neden hayir denmesi gerekliligi de henuz bilinmiyor. akp’ye yakin bir kaynaktan elde edilen veriler oldugunu du$undugum kimi maddeler $u entryide siralanmi$;

#968120

bu veriler beni kesinlikle ikna etmedi, etmesi de du$unulemez zaten. kaldi ki bu maddeler koskoca bir anayasayi degi$tirmeye yeterli maddeler de degil. bu anlamda bu kadarcik madde meclisten gecemediyse ve anayasa mahkemesine kadar uzandiysa, halen daha bir cozume kavu$amayip i$ referanduma kadar gittiyse, bunun altinda ba$ka $eyler de aramak gerekli bence.

her $eyden once ben bu maddelerde ne terore dair, ne kürt meselesine dair ne de ekonomiye dair, dolayisi ile bize direk etkisi olacak herhangi bir madde goremedim. bu maddeler icin neden bu kadar cingar cikti, bu maddelerin degi$tirilmek istenmesi nicin bu kadar ivedilik arzetti bunu hic bilemedim. yani sirf bu maddeler oylansin diye referandum yapilamaz, yapilmamali. bu kadar sig degildir bu konunun derinligi, altinda milyon ayri entrika ariyorum ben mecburen, ne de olsa siyasi bir hamle bu ve siyaset bir yalan bilimidir. goze ho$ gozuken $eyleri ortaya cikartip asil gotumuze girecek olan $eylerin saklaniyor olmasini cok yuksek bir ihtimal olarak goruyorum. e zaten akp’ye kar$i $artli bir refleksim de mevcut hali hazirda bunyemde, evete basmak istesem bile biyolojim musade etmez buna, elim hayira gider.

okudugum maddeleri hic okumami$ olsaydim bile, bu oylamadan bu kadar i$killenmemi$ olsaydim bile, akp ne yaparsa kotu yapar du$uncesinden hareketle direk hayir oyunu basardim referandumda buyuk bir onyargi ile. seviyorum akp’ye kar$i olan onyargimi ben, bari$igim yargilarimla.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol