ahmet telli

0 /
darth sidious
eskipazar’da dogdu. gazi egitim enstitusu turk dili ve edebiyati bolumunu bitirdi. ortaokul ve liselerde edebiyat ogretmenligi yapti. 12 eylul’den sonra uzunca bir sure tutuklu kaldi.

1960 sonrasi toplumcu siirimizin (n.behram, a.bulut, i.uyaroglu, v.b.) ikinci kusaginda yer alan ozgun bir sairdir. birinci kusaktan, ozellikle i.ozel’den (ses tonu ve sozcuk secimi bakimindan) genis olcude etkilenmis oldugu gozlemleniyor. romantik ve baskaldirici kisiligi onu bir yaniyla da a. ilhan siirine bagliyor.

quantitatif
suya dusen bir karanfilse yuregin
birak kendini irmagin turkusune gulum
vursun seni o tastan bu tasa
o caglayandan bu caglayana diyen sair...


quantitatif
yasayan buyuk sairlerden.ama yine kiymeti anlasilmaz.nazim,ahmet arif,orhan veli,atilla ilhan,cemal sureyya,can yucel ve daha bir cogu gibi.sarap tadinda dusler kurduran misralari okurken yalniz degilsin siiri gelir aklima nazimin.her seyden bir tadimlik verir gibi sulandirir islanir dudaklarim ve birden ’asklar mi’ dediginde kurumaya baslar.yasaran gozlerim olur sonra.karda izler birakiyorun avcilar pesime dussun diye tekrarlarim bu aralar yururken sokaklarda ve anisi biz olalim bu sokaklarin siirini yuruturum aklimdan.oyle icten,samimi gelir askimi duyumsarim.opusmedigmiz tek sacak alti kalmasin.eksik bir sey mi var(ezginin gunlugu)cayim,sigaram ve tellinin siirleri.
firambogaz
eserleri

şiir:
yangın yılları (1979)
hüznün isyan olur (1979)
dövüşen anlatsın (1980)
saklı kalan (1981)
su çürüdü (1982)
belki yine gelirim (1984)

ödülleri

1980 toprak şiir ödülü hüznün isyan olur kitabı ile (metin altıok’la paylaştı)
1982 yazko şiir özendirme ödülü saklı kalan ile

photographer
büyük aşklar yolculuklarla başlar dizesinde yanıldığını düşündüğüm ankaralı şair..bana kalırsa büyük yolculuklar aşkla başlar..
bunu birileri ona söylesin!
bok bocegi
kalbim katlanma bu dünyaya şiirine kelimenin tam anlamıyla taptığım ve sevdiğim herkese mutlaka okutturduğum büyük şair..

"sonsuza kadar sonsuzluğa asılı kalmak
tanrılara ödül insanoğluna cezaysa
kalbim bağışlanmayacak birşey yap
katlanma kendine ve bu dünyaya.."
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol