ülkücü tipli öğrenciler

0 /
goretomb
lisedeyken sikca dayak yiyen tepelenen daha sonra universite ortaminda kicini saglama almak icin cetelesmek maksadi ile topla$an ogrencilerdir.ekseri kumas pantolon suet ayakkabi giyerler saclari ise jolelidir.ota boka kelime i sehadet getirir celallenir odun kalas gibi seylerle ortaliga saldirirlar.mankafa olduklari icin de 7 seneden az okuldan mezun olamazlar bu yuzden butun okul personelini tanirlar.okulda kendilerine lider sectikleri kisiye reis manitasina da asena der ve fena halde yalaklanirlar. sacina kicina basina taktiklari ogrencileri dovmeye tartaklamaya meyillidirler ama bu hadiseyi asla tek baslarina gerceklestirmezler bu durumlarda en az 6 kisi olarak taaruza gecerler.
bunlar da her ne kadar ezilmisin fakirin culsuzun adina isler karistirdiklarini iddia etseler de barlarin pavyonlarin mudavimleridir.harac keser yardim topluyoruz derler bu tanimlar ve kavramlarla oynamak hususunda master yapmislardir belki bu yuzden okuldadirlar.
velhasil ipe sapa gelmez mide bulandirici tiksinc insan musvetteleridir.uzak durulmali yakinlasinca da lav silahi ile diri diri kizarmali ve en ufak vicdan azabi duyulmamalidir.
devourthedamned
savunduklari dusunceler adina bir gidim bile birikimleri yoktur,bunlar fikir adami degil bizzat savascidir.reisleri ne derse onu yaparlar.yaslari kemale erdiginde ise bu yaptiklari sacmaliklari kucuklerine birer gurur kaynagi olarak aktarirlar.hepsi birer kibris mucahididir.
deathless
kafalarini tokustururken kafa taslarinda catlaklar olusabilen kumas giyip kottan uzak duran ’hanginiz kara murat?’diye soruldugunda ’benim benim benim!!!’ demek isteyen grup.
walide sultan
universitedeki ogrencilik yillarimda, biz sabahlara kadar ders calisip sinavlar icin ter dokerken; onlarin butun derdi, ogrencilerden harac toplayip, asma biyiklarini burmakti...
ceplerinde bolca ’hamili kart yakinimdir’ ibareli kartvizitlerden bulunurdu. bu yakinleri genellikle politika sahnesinden simalardi...haliyle sinav sonuclari yuksek olurdu (kartvizitli puanlar)
o yillarda bir de bunlarin, disi versiyonlari vardi(asenalar), gunduz yasak oldugundan gece yarisi bizi, toplanmaya zorlayip, ’cirpinirdi karadeniz, bakip turkun bayragina’sarkisini bagirta bagirta soylettirirlerdi kiz yurdunun koridorlarinda...
ulkenin yarinlarinin icine eden, zihniyet modellerinden birinin daha, hala ortaliklarda tum varligiyla geziniyor olmasidir, simdi yuregimi ezen...
ankakusu
biz turkler sekilcigi cok severiz.
nedir bu ya? ulkucu tipli? solcu tipli?

insanlari koselere, tikamayi ne kadarda seviyoruz. yok efendim seni biyigin var sen susun...
senin sakalin var sen susun...
senin gotun buyuk o zaman sen sunlardansin...
basin acik... buraya...
aaaaa turbanli... suraya...

falanda, filanda...
sekilcilike oldum olasi bir gicigim vardir.

ha genellemeler yapilir... ortalama bir ulkucu, solcu soyledir, boyledir(ki bu bile sekilcilege girer) ama insanlara politik goruslerinden dolayi laf atmakta neyin nesi?

sen begenmeye bilirsin... zaten o kiside sen veya su begensin diye bir fikri benimsememistir...
onunda kendine gore inandiklari, dogrulari vardir...

peki ya o insanlari sirf sizinle ayni gorusu paylasmiyor diye karalamak, onlari kucuk dusurmeye calismak nedir?

sorarim size begenmediginiz fikirlere bok atacaginiza kendi benimsediginiz fikir ugruna surdan, suraya kicinizi kaldirmisliginiz var mi?

herkes sunu iyi bilmeli... sagcisida, solcusuda bu ulkenin refahi, gelismesi, ilerlemesi icin hareket ediyor... yontemler, fikirler farkli olabilir ama amac ayni degil midir?
bir baskasinin fikirlerine laf soylerken onunda bu vatan icin cabaladigini goze alip lafa oyle baslamak daha bir sihhatli olur...

(bu konularda hainlerin fikirlerini haric tutuyorum)
epikuros
ekşitilmiş yüz ifadesi ve her daim ellerinden eksik etmedikleri tespih de ayrı bir aksesuarlarıdır. gereksiz yere aşırı saygı, sorumluluk, robotluk, kuralcılık, kalıpçılık, itaat.. gözlemlenen en belirgin özellikleridir. gözleri bağlıdır sanki, savunduklarını iddia ettikleri amaçtan çok uzak saçma tiripler peşindedirler. "bunlar sıkılmıyo mu lan hep dar bi şekil içinde" düşüncesiyle etraftakilerin kalplerinde kendilerine karşı merhamet ve acıma duygusu yeşertirler.

yine tokalaşma esnasında göze çarpan bir ekstrem özellikleri daha vardır, parmak uçları karşısındaki benzer özellikli organizmanın bileklerine değecek şekilde el sıkışma olayını gerçekleştirirler. diğer türlü tokalaşmaya alışan biri için bunu yapmayı her seferinde hatırlamak zordur, ama ısrarlıdırlar böyle tokalaşmada. oynak hipi gençlerde ve zencilerde de buna benzer ilginç selamlaşma hareketlerine rastladığımız olur tvde şurda. onlarda 5-10 dakika boyunca süren "çak bi beşlik al onbeşlik" sözü eşliğinde ezberlenmiş bir kaç kareografi sergilendiği görülür. ülkücülerinki ise biraz daha sadedir onlara nazaran, ama yine de bi tarz yakalamışlardır bu da bir şey.

ayrılırken "bi emrin var mı abi" diye sorar "canın sağlığı" cevabını beklerler. bir bayandan bahsederken "bacımız" ya da "yengemiz" derler. lise ve dengi okullara mensup olanları çakı yada tornavida taşımayı ihmal etmez
rdm
herhangi bir ramazan ayı, ülkücü arkada$a sorulur;

+ abi nereye ya?
- $öyle sağlam bi kahvaltı yaptıktan sonra oruç tutmayanları dövmeye..

aha i$te genel manaları budur bunların. ülkücüyüm ben diye fiyaka keser, nedir senin ülkün? sorusunun akabinde dut yemi$ bülbül ile e$değer
duruma gelir bunların geneli. pek kaba kuvvet taraftarıdır bunlar, kitap okumaz. okuduğunda da "en kısa yoldan burun kırma taktikleri" ya da "adım adım kafa atma yöntemleri" gibi kitaplardır ba$ucu kitapları. ramazan ayında oruç tutmuyor üstüne üstüne bir de kantinde çay içiyor diye gidip "ramazan ayındayız oruçluyuz çay içmeseniz ya da kar$ımızda yiyip içmeseniz lütfen" gibi kalp kırmadan uyarıda bulunup sonuca gitmek yerine kafa kırmayı tercih eder bunlar. kar$ısında ki bayan olsa bile.

(bkz: ayıp)
(bkz: yazık)
darklord
ülkücü tipli ise sorun yok ama ülkücü ise bir sorun olur, yani olabilir, hatta her an olabilir. internet kafede böyle ülkücüler hakkında atıp tutarken arkadan sizi gören bir ülkücü tarafından saldırıya bile uğrayabiliklişfasdlij sdşnvlvsd
ffdlf
fkgso

hastaneden gelen edit: acımadıki acımadıki!!
denemeler
şekilcilik üzerine kurulu hayatları,bir topluluğa ait olma isteği ile hareket eden,siyah palto/kazak,gömlek,kumaş pantolon giyen,tespihli,bilimsel düşünce yerine doğmalarla hareket eden,klişeleşmiş şeylerle(uzun saç,solcular,ateistler...vb.)kavga eden,vizyonlarını genişletememiş,hayatlarına "kenar mahalle delikanlısı" özllikleri tamamiyle hakim olmuş,bugünü yaşayamayan,eskiye özlem duyan insan modelleridir. savundukları şeyler politik değil,masalsıdır. konu hakkında bilgisi yoktur çoğunun. kendilerine dayatılanları sorgusuz sualsiz kabul eder,canla başla savunurlar.80 öncesi döneme özlem duyulur.hem bu tipler için hemde solcu tipli öğrenciler için hanyayı konyayı anladıklarında çok geç olacak,hayatları bir karmaşanın içinde yok olup gitmiş olacaktır. kendilerini sağ-sol diye ayıran odakların aynı olduğunu,iki tarafında yaptıklarının aynı odakların ekmeğine yağ sürdüğünü anlayabilmeleri için olgunlaşmaları,hatta ölmeleri bile gerekebilir.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol