ülkücü tipli öğrenciler

epikuros
ekşitilmiş yüz ifadesi ve her daim ellerinden eksik etmedikleri tespih de ayrı bir aksesuarlarıdır. gereksiz yere aşırı saygı, sorumluluk, robotluk, kuralcılık, kalıpçılık, itaat.. gözlemlenen en belirgin özellikleridir. gözleri bağlıdır sanki, savunduklarını iddia ettikleri amaçtan çok uzak saçma tiripler peşindedirler. "bunlar sıkılmıyo mu lan hep dar bi şekil içinde" düşüncesiyle etraftakilerin kalplerinde kendilerine karşı merhamet ve acıma duygusu yeşertirler.

yine tokalaşma esnasında göze çarpan bir ekstrem özellikleri daha vardır, parmak uçları karşısındaki benzer özellikli organizmanın bileklerine değecek şekilde el sıkışma olayını gerçekleştirirler. diğer türlü tokalaşmaya alışan biri için bunu yapmayı her seferinde hatırlamak zordur, ama ısrarlıdırlar böyle tokalaşmada. oynak hipi gençlerde ve zencilerde de buna benzer ilginç selamlaşma hareketlerine rastladığımız olur tvde şurda. onlarda 5-10 dakika boyunca süren "çak bi beşlik al onbeşlik" sözü eşliğinde ezberlenmiş bir kaç kareografi sergilendiği görülür. ülkücülerinki ise biraz daha sadedir onlara nazaran, ama yine de bi tarz yakalamışlardır bu da bir şey.

ayrılırken "bi emrin var mı abi" diye sorar "canın sağlığı" cevabını beklerler. bir bayandan bahsederken "bacımız" ya da "yengemiz" derler. lise ve dengi okullara mensup olanları çakı yada tornavida taşımayı ihmal etmez
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol