confessions

bellatrixlestrange

- Yazar -

  1. toplam entry 15
  2. takipçi 1
  3. puan 2701

joseph goebbels

bellatrixlestrange
Adolf hitleri hitler yapan iki kişiden biridir. Diğeri için (bkz: Hermann Göring). Her ne kadar himmler, hess gibi adamlar olsa da etrafında, özellikle muhteşem ve tutkulu hitabetiyle goebbels insanları onun tarafına çekmiş, göring ise çevresi, ağırlığı ve zenginlerle olan münasebetiyle hitleri zirveye taşımışlardır.

Joseph goebbels, Nasyonal sosyalist alman işçi partisinin propaganda bakanıdır. Eşi magda goebbels ve çocuklarıyla ilgili olan ölüm sahnesi onun ve ailesinin hitlere bağlılığını gösterir ancak bilinenin aksine, Joseph goebbels'in el yazması notlarında hitleri çoğu kez eleştirdiği ve inandığı şeylerden farklı bir yola girildiğini anlattığı görülmektedir.

Hafızalara şu efsane sözüyle kazınmıştır: (bkz: wollt ihr den totalen Krieg)

münafık

bellatrixlestrange
Kelime kökü Naafaka'dan gelmektedir. Sülasi mezid bir fiildir. Yani 3 harfli fiillere(sülasi mücerred) 1 veya 2 harf eklenmesiyle oluşan bir fiildir(nafaka-naafaka). Arapça'da kelime kökleri mazi'den gelir, masdardan gelmez. Münafık kelimesi müfaale babından gelir. Bu bab kelimeye işteşlik anlamı kazandırır.

Naafaka-Yunaafiku-Munaafekatun(ve nifakün bu kelimenin birden fazla masdarı vardır)-Munaafıkun.

çıkardı-çıkarır-çıkarmak-çıkaran kişi* islamda ikilik çıkaran işi, iki yüzlü kişi olarak anlam kazanmıştır.

Tanım: Müfaale babından ismi fail'dir.

(bkz: emsile)

oruç tutanlara tavsiyeler

bellatrixlestrange
Bir ibadet olarak oruç için verilen tavsiyelerdir. Gözlerinizi kapatıp nefessiz yemek yemeyin. Orucun bir ibadet olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Eğer sadece aç kalmak olarak bakıyorsanız olaya zaten bir şeyler eksiktir ve ne kadar yerseniz yiyin çok zorlanırsınız. Ayrıca tavsiyem, yemendeki, suriye ve afrikadaki aç insanları düşünün, izleyin, dinleyin. Günlerce en temel ihtiyaçlardan mahrum kalan insanların ne durumda olduklarına bakın. İnanın ondan sonra envai çeşit üründen oluşan sahur sofranızda da iftar sofranızda da bir şey yiyesiniz gelmiyor. Öbür gün de inanın çok zorlanmıyorsunuz.

fırat kalkanı operasyonu

bellatrixlestrange
Türkiye Cumhuriyeti tarafından gerçekleştirilen, Feylak'üş şam, Nureddin Zengi hareketi, Şam cephesi, Sultan murad Tugayı, Ceyş el tahrir ve Sukur el cebel gibi grupların katıldığı sınır ötesi operasyondur. Bu operasyona Türkiye 500 civarında elit askeri birliğini göndermiş, sınır içinden obüslerle, sınır ötesinde ise tanklar ve savaş uçaklarıyla desteklemiştir.

Bu operasyonun ilk ayağı olan cerablus operasyonu kısmen modern blitzkreig olarak nitelendirilebilir. Çünkü mekanize birliklerle hızlı bir girişle işid'e şok etkisi yaratılmış ve kısa süre içerisinde cerablus alınmıştır. Sonrasında batıda rai,azez daha sonra dabık ve el bab ile nihayete erdirilmiştir. Bu operasyon yapılırken el-bab'ın kuzey doğusu ve cerablusun güneyinde kalan menbic ypg kontrolündeydi ve oraya da operasyonlar düzenlenmekteydi. Türkiye ypg'nin fıratın doğusuna geçmesi gerektiğini yoksa menbice de bir operayon düzenlenebileceğini belirtmişti. Bir süre sonra çekildik diyerek Türkiye'nin ypg'ye gazabını engellediler, daha sonra ise Abd'nin ve Rusya'nın engellemeleriyle menbic operasyonu yalan olmuş ve menbic Dsg/ypg'ni elinde kalmıştır.

Türkiye için bu operasyonun önemi, sokak savaşlarında büyük bir mesafe katetmiş olan, çok farklı tekniklerle savaşan işid gibi bir örgüte karşı tecrübe kazanılmış olmasıdır. Ayrıca dünya'ya da olası bir tehdit karşısında müdahale gücünü kullanacağını ilan etmiştir. Kaldı ki bu operasyon öso ve ona bağlı bir takım muhalif gruplarla gerçekleşmiştir. Muhalifler son derece zayıf milis güçleridir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu tip operasyonları gerçekleştirdiği taktirde olayın ne denli yıkıcı ve caydırıcı olabileceğini tahmin edebiliyoruz.

Her ne kadar hükümeti suriye iç savaşı konusunda sert bir şekilde eleştirsem, acıların en büyük müsebbiblerinden biri olarak görsem de, Türkiye'nin bekası için yapılması gereken bir operasyondu ve gerçekleştirildi. Aynı operasyonu, olaylar durulduktan sonra herhangi bir bahane ile pkk yuvası şengal'e de yapmak gerekmektedir. Bu tip operasyonlarda bölgesel çıkarları olan büyük devletleri karşımıza almamız gerekiyor ama bekamız ve geleceğimiz için mutlaka ama mutlaka gerçekleştirmeliyiz. Hala ülkede huzur ve sukünet varken bu operasyon yapılmalı ve Abd, israil gibi düşman ülkelerin niyetleri erkenden açığa çıkmalı, resmiyet kazanmalı ve ekonomik/sosyal her türlü bedeli, iş işten geçmeden önce ödemeliyiz. Çünkü öyle hatalar yapıldı ki bu hükümet döneminde, bedel ödememiz kaçınılmaz. Biz bu bedeli öderken milyonlarca insanımız ölebilir, havadan tepemize bombalar yağabilir. Tehditi sınırlarımız içerisine girmeden yok etmezsek suriye'den ırak'tan daha kötü olabiliriz. Kaldı ki yanıbaşımızda İran gibi ortadoğu'yu karıştırmaya yemin etmiş bir mezhep manyağı devlet, güneyimizde paramparça olmuş, içerisinde irili ufaklı yüzlerce terör örgütü barındıran ülkeler ve her an bizi satabilecek, Abd'nin kölesi olmuş ve bu dünyanın en büyük garabeti Suudi arabistan var. Doğumuzda ermenistanı, batımızda yunanistanı söylemeye gerek duymuyorum. Çember daralmış, Türkiye bu ateş çemberinin ortasında kalmıştır.

Bu operasyonda şehit olan askerlerimize rahmet ailelerine sabırlar diliyorum.

allame

bellatrixlestrange
allame :
allame, sülasi mücerred(3 heceli fiiller)'in 4. babından ism-i mübalağa olan arapça kelimedir.
kökü ''alime''dir.
alime: bildi,anladı demektir. çekime devam edersek eğer '' yağlemü, ilmen, alimun, ma'lumun(mağlumun)'' şeklinde gelir.
yani alim: ism-i fail olup '' bilen, anlayan, ilim sahibi kişi '' demektir.
yine güzel türkçemizde çok kullandığımız ''malum'' kelimesi de '' bilinen şey, anlaşılan şey'' manasına gelir.
örnek : bu mesele hepinizin malumudur. derken bu mesele hepinizin bildiği, aşina olduğu bir meseledir denilir.
yine kullandığımız ulema: alim'un olan ism-i fail'in cem'i(çoğul)udur. yani ''alimler'' demektir.
çekimi devam ettirirsek ''allamün'' olarak karşımıza çıkar. yani bildiğimiz ''allame''. allame kelimesi ism-i mübalağadır. yani '' çok fazla bilen, çok alim'' demektir.

kaddafi

bellatrixlestrange
başta amerika ve fransa olmak üzere bazı emperyalist güçler tarafından ülkesi işgal edilmiş ve öldürülmüş, libya'nın en uzun süre iktidarda kalmış lideri.

muammer kaddafi sonrası libya tam bir istikrarsızlık dönemine girmiş. bilimum kaynakları amerika ve fransa tarafından sömürülmeye bırakılmıştır. esasen kaddafi muhaliflere karşı müthiş bir ilerleme kaydetmişti. trablus alınmak üzereydi ki fransız uçakları kaddafi'nin zırhlılarını yerle bir etti. tamamiyle avrupa'nın açık açık işgal operasyonu düzenlediği bu ülkeye hiç kimse sahip çıkmamış. özellikle rusya ve çin bloku bu konuda yönetimi islam soslu sosyalizm olan kaddafiye gerekli desteği vermemişlerdir.

onu şu kelimelerle hatırlayacağız. şibir şibir, dar dar, bit bit, zenga zenga, fard fard.

cinsel başlık açınca hemen ağlamaya başlayan yazarlar

bellatrixlestrange
İşsiz soytarıların, bilgilenmek veya bilgilendirmek için giren kişileri rahatsız etmesi sonucu ortaya çıkan yazarlardır. Hiçbir konuda bilgisi olmayan bu 'cinsel başlık açan' yazarlar, çoğu zaman son derece aptalca 'takla atarak boşalan kadın' gibi ipe sapa gelmez başlıklar açmaktalar. Buna karşı bir tepki verilmesi hatta bunu yapanlara karşı yaptırım uygulanması gerekmektedir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol