makine mühendisliği

feelingiseverything
hayat kurtaran makinalari tasarlayan insanlarin okudugu bolum,bu dunyada yasamayi kolaylastiran herseyin ciktigi bolum,
bu dunyayi mahvedip, oldurup yasanilmaz hale getiren bolum,
mezun olanlarinin %90’ nin muhendislik yapmadigi bolum,
butun diger bolumler gibi mezun olmanin cok calismaya bagli oldugu bolum,
bir aletin nasil yapilacagini degil, yapmanin ve dusunmenin yollarini ogreten bolum.
bi de benim okudugum bolum.
invincible
okuyup bitirmesi,kazanmaktan daha zor olan bolumdur. bir insan evladinin bunu basarabilmesi icinse ya harbi inek olmasi,buna katlanabilmesi veya ders calismaktan hoslanmasi gerekir.sekil a yani ben...zaten inek olmasak makine mühendisli?inden çiftanadal yapabilirmiyiz..
cocabora
kiz yok denecek kadar azdir,dogrudur.belki tum ogrencilik hayatinizi abaza olarak gecireceksiniz,ancak arkadaslik,dostluk kavraminin gercekten goruldugu bolumdur.kimse yapmacik degildir.
ama sonucta okumak cok zordur,sabahlarsiniz cogu zaman,lanet olsun ’ne isim var benim burda’dersiniz.
ancak severek calisinca zor gelmez.
edit:bölümdeki dersleri sevmek imkansızmış.yaptık bir hata.
edit2:bu son ihtarımdır,yazmayın kardeşim bu bölümü.neden mi bi kere dersler zor değilmiş son derece sıkıcı ve hocaların zorlaştırması ile değişik bir hal almıştır.gına gelir insana,hayattan soğursunuz ve muhtemelen çalışacağınız yer de bi fabrika ve bilmem ne kadar maaş.türkiyenin şartlarında yeter ve belki ilerde zengin olursunuz ama geriye dönüp baktığınız da kıçı kırık bir üniversite hayatı paslı atölyeler,ve daha da boktan şeyler gelir aklınıza.yani yok kardeşim hani düşük puan yaptıysanız tamam da diğer türlü çelikcek dert değil.endütri müh. yaz tıp yaz,ne bileyim kardeşim işletme yaz.ama tabi bazıları makine için doğmuşlardır severler makine kokusunu bile,onlara sözüm yok valla.
gl grissom
ingilizce tabiriyle ’god of engineering’ dir.tam olarak böyle olmasada, diğer mühendisliklerden zordur okuması kendisinin.
demogorgon
mekanik, enerji, termodinamik, otomotiv, makina dinamiği gibi her biri ayrı bir dünya denebilecek anabilim dallarını barındıran, çalışma alanı çok geniş olan bir meslek.
darklord
eğitiminin en zor olduğunu düşündüğüm meslek dallarında biri. öyleki insana kafayı yedirtecek kadar zor zannediyorum. zira bu güne kadar iki makine mühendisi tanıdım bir tanesi ajdar anık bir taneside kiraladığı ata tecavüz eden mühendis.
djemba djemba
hayata küstüren; insanı binumum kötü alışkanlıklara sevkeden; yaşayış tarzı değişiklikleriyle birlikte kişide cinsel kimlik bunalımları yaratan; okuması, anlaması, yaşaması zor olan; yetti lan! nidalarının eksik olmadığı okuduğum, okumaya alıştığım okuyacağım bölüm.
bellatrixlestrange
İçerisinde İmalat, konstruksiyon, enerji, ısı proses, otomotiv gibi alanları barındıran temel mühendislik bilimi. Isı proses-Termodinamik alanında dahil olmuşluğum vardır kendisine.
manasiz
girmesi kolay eğer zevk alırsan çıkması da kolay mühendislik dalıdır. çıkınca çok iyi yerlerde çalışıp hayata renk katmak da senin elindedir.
hanniballecter
Makine mühendisliğinden mezun olmuş bir arkadaş şuraya ünide yaptığı pişmanlıkları,kariyer olarak ve iyi bir mühendis olabilmek için nelere odaklanılması gerektiğini anlatsa güzel olur be

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol