confessions

adige

- Yazar -

  1. toplam entry 86
  2. takipçi 1
  3. puan 4098

sefter taş

adige
türk ordusu ve türk askerinin düşürüldüğü durumun adıdır sefer taş.bu olayın bir diğer tehlikesi ise,türk askerinin aidiyet duygusunu sarsması olabilir.işin insanı boyutunu tartışıyorum bile.zira işin içinde hiçbir yönüyle insani boyut yok.

selahattin demirtaş

adige
internete erişim sıkıntısı yaşayınca,acaba yine nerede olay oldu diye düşünürken demirtaş ın diyarbakir da gözaltına alındığı haberi geldi.yorum yapmak için çok erken olsa da,farklı bir politikayla devam ettigi belli " çözüm sürecininin".

markette yürüyüşü sebebiyle dövülen kadın

adige
memlekette var olan abazan,sapık, tecavüzcü güruhu yüzünden olabilir mi acaba?bu ülkede,neredeyse her iki kadından biri şiddet görmüş ve belki halâ da görüyorken,bagdat caddesinin göbeğinde dahi tecavüze uğrayabiliyorken,toplumun,daha dogrusu kadınların bu tür olaylara hassasiyet göstermesi normal degil mi acaba? buna mı içlendin sen paşam,kıyamam ya.
bu gerçekleri algılayabilmen için,böyle bir şeyin illa ki kendi aile fertlerinin başına mı gelmesi gerekiyor?o zaman kurabilir misin yoksun olduğun empatiyi acaba?

sözcü gazetesine kayyum atanması

adige
şaşırtmaz. bugüne kadar onlarca tv kanalına ve yazılı yayın organına çöküldü. bunların bir kısmı anti demokratik uygulama ile kapatıldı, bir kısmı da el değiştirmeye zorlandı. türkiye de muhalif yayın yapabilen yazılı ve görsel medya kuruluşları bir elin parmaklarını geçmez hale gelmişken, olası sözcü gazetesi operasyonu infial yaratır mantığı yurutebilmek gerçekten komik kaçıyor. bugün değil ama yakın zamanda gerçekleşeceğini düşündüğüm eylemdir.

atilla taş

adige
sevilir ya da sevilmez o ayrı mesele ama adaleti şahsi duygulara göre ister ve yorumlarsak hata etmiş oluruz.bu adamı gereksiz ve sosyal medya üzerinden prim yapmaya çalışan birisi olarak görüyorum, kendisine karşı da hiçbir zaman sempati duymadım. fakat bu kendisine karşı uygulanan hukuksuzluğa oh olsun dedirtmez, kimseye de dedirtmemeli.bugün başkaları için göz yumdugumuz adaletsizliğin yarın bize de uygulanacağını unutmamalıyız.

26 ağustos 2016 cizre patlaması

adige
once ivedilikle yayın yasağı konulsun, liderler tv ler çıkıp kınasın ama şiddetle kınasın aşağısı kurtarmaz. evlere, ocaklara, ana yüreklerine ateş düşsün,daha yirmisinde canlarımız solup gitsin ebediyete, biz de bir iki klişe birlik ve beraberlik mavalı okuyalım da bitsin gitsin bu da.ama kimse nedenlerini,sebeplerini ve sorumlularını sorgulamasin, allah muhafaza terör meselesi çözülür sonra neyimize lazım. ne güzel güdülüyor ölüyoruz şu korku imparatorluğunda.

marina joyce

adige
geçmişinde psikolojik rahatsızlık bulgu ve tanısı olan ve şizofreni teşhisi konulan bir kız marina joyce. araştırıp okumadan önce bile tepkilerini kesinlikle kurmaca olmadığına emindim. o dehşet ve korku ifadelerini oynayabilecek beş aktör sayamazsiniz dünyada. şizofreni ataklarına şahit olmamış insanların anlamaması ve kurgu sanmasını normal karşılıyorum.

20 ağustos 2016 gaziantep'te bombalı saldırı

adige
geçen gün uzun bir yazı yazmış ve silmiştim. kim anlayacak,anlayan nasıl anlayacak diyerek.kısa bir özetini geçeyim bu kez.olayın sorumluları, işid i destekleyen,silah ve mühimmat yardımı yapan,yaralılarını türkiye de tedavi eden ve bunları yapanlara oy veren herkestir.videoyu izleyin yeter,başka söze gerek yok.

21 mayıs 1864

adige
büyük çerkes sürgünü ve soykırımının yaşandığı tarihtir.araştırmalar çarlık rusya sının, 2.200.000 çerkes'i topraklarından sürgün ettiğini, 700.000 ila 1.000.000 arasında çerkes in de bu soykırımda katledildiğini göstermiştir. insanlık tarihinin bilinen en büyük ve en kanlı soykırımıdır.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol