confessions

aslenwenger

- Yazar -

  1. toplam entry 9
  2. takipçi 1
  3. puan 3042

46 yok olan

aslenwenger
behzat ç. kadrosundan birilerini tekrar bir arada görmek iyi oldu.ilk bölüm itibariyle tahminlerimi yazacağım. biraz dexter biraz fringe biraz da breaking bad soslu on numara dizi geliyor.
1.erdal beşikçioğlunun oynadığı karakterlere psikopat rolü iyi gidiyor. bence dmt yi aldıktan sonra gece gidip ceyla nın babasını öldürdü. gerisi de gelecektir. daha babasını öldürenleri bulacak filan. aynı zamanda geride delil de bırakmayacaktır. katil bilim adamı. al sana biraz dexter.
2. kardeşini iyileştirebilmek için dmt kullanmaya devam edecektir. trans hali halisünasyonlar boyut değiştirme vb. bu yönüyle biraz fringe.
3. breaking bad ile çok alakası yok.benzer tarafları metamfetamin yerine dmt ve labaratuvar.
ilgiyle takip edeceğiz.

şiraze

aslenwenger
bizim insanımızda bi türlü yerinde durmayan sık sık atraksiyona giren ve benim şimdiye kadar hep kendisinin şakül le bir ilgisinin olduğunu zannetiğim şey. kayabilir dönebilir çıkabilir...

yeniçerilerin sürekli padişah değiştirmesi

aslenwenger
tek suçlusu yeniçeriler mi acaba. osmanlıya onca savaş kazandırmış ordu hep kazan kaldırmalarıyla anılıyor. padişahların muktedir devletin güçlü olduğu hiçbir zaman yeniçeri baş kaldırmamıştır.ne zaman ki develet düzeni bozulmaya başlamış yeniçeri de bundan nasibini almıştır. aslında baş kaldırdıkları şey bozulan devlet düzenidir. neticede bunlar çoğunluk itibariyle genç, hareketli, kuvvetli insanlar. etliye sütlüye karışmadan kışlada paşa paşa yatmalarını bekleyemezsin.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol