confessions

nucleus

- Yazar -

  1. toplam entry 48
  2. takipçi 1
  3. puan 3693

8 nisan mahkeme'nin mhp kurultay kararı

nucleus
devlet bahceli isimli siyasi meftanin, neyin karsiligi oldugunu kimsenin anlamadigi ama tarihin elbet yazacagi sacmaliklarinin son perdesini nihayet indirebilecek karar. ulkenin bu halde olmasinin baslica sorumlularindan olan bahceli gittikten sonra, kim gelirse gelsin bir silkelenme yasanacaktir ama devami, gelenin performansina bagli elbette. meral hanim, digerlerinden daha guclu ve sansli.

işte benim zeki müren

nucleus
zeki muren tribute albumu. cok basarili olacakmis gibi durmuyor. (bkz: muazzez abacı) ve (bkz: nükhet duru) haric eski agir isimler pek tenezzul etmemisler. no name'ler, gereksizler ve etkisizlerle dolu bir derleme olmus. belki muzikalitesi yuksektir diyecegiz ama pek mumkun gozukmuyor o da.

sarki listesi soyle:

belkıs özener & amp;ferda anıl yarkın – tekrar bana dönsen
enrico macias – ne me quitte pas
funda arar – şimdi uzaklardasın
gökhan tepe – manolyam
göksel – bir demet yasemen
halit ergenç – şeytana uyduk bir kere
kıraç – berduş
muazzez ersoy – kalbimin tek sahibi sen
engin altan düzyatan & amp;iskender paydaş – suları taşladım
muazzez abacı – bir gönül hikayesi
mustafa ceceli – beklenen şarkı
nükhet duru – kandil
ravi incigöz – hayat bazen tatlıdır
şebnem keskin – öpücük
yaprak sayar – zehretme hayatı bana cananım
d.özer şenay & amp;d.arman – annem
murat bardakçı & amp;erkan özerman – zehra eren'e

shades of blue

nucleus
jennifer lopez'in basrolde oldugu, new york city'de gecen, eli yuzu duzgun, iyilerle kotulerin surekli yer degistirdigi ve karakterlerin iclerindeki iyilerle kotulerin surekli belirginlestigi bir polisiye dizisi. ikinci sezonu da cekilecek.

şiir ezberlemek

nucleus
arkaik bir aliskanlik ya da zevk, demode bir zeka gosterisi. hic bir seyin ezberlenmesine gerek olmayan bir donemde yasiyoruz, beynin sinirli alanini kullanmak icin cok daha onemli konular var. ha tiyatrocusunuzdur, isiniz uzun metinleri ezberlemektir, egzersiz olsun diye siir de ezberlersiniz tabi... sonra bir tv programina cikar siir okuyup populer olursunuz, politikaci olup oy toplarsiniz falan. zamani gecmis seylerin bir turlu gecmedigi yer nasilsa burasi.

nilüfer

nucleus
1972'den beri muzik piyasasinin icinde olan yildiz sarkicidir.

70'lerde genellikle aranjman sarkilarla yuksek satislar elde etmis, batili kentli genc kadin sarkici kontenjanini ajda pekkan'dan sonra dolduran ikinci isim olmustu. 70'lerin sonu, 80'lerin basi gibi arabeske yoneldi. kariyeri dususe gecmis, kendisi de sisli'de oyuncakci acmisken tanistigi kayahan'dan aldigi sarkilar ona 80'lerin ikinci yarisinda ikinci baharini yasatti. 90'larda eski aranjoru onno tunc ile yeniden calismaya baslayip turcke pop muzigin en cok satan en cok is yapan sarkicisina donustu, 2000'lerde onno tuncsuzluk, kayahansizlik ve yanlis secimlerle kariyeri yine dususe gecti, o arada sagligi da bozuldu. 2010'larda eski sarkilarini rockcularla duet formatinda yeniden soylerek popularite kazansa da, uzun zamandir hit uretemiyor. gectigimiz gunlerde bundan boyle yeni sarki kaydetmeyecegini acikladi.

goreceksin kendini, ben seni seven kadin, dunya sonuyor, son arzum, kim arar, taa uzak yollardan, kar taneleri, erkekler aglamaz, geceler, esmer gunler, mor menekse, boyle ayrilik olmaz, inkar etme, sov yapma, yeniden sev, haram geceler, son perde, mavilim, unut gitsin ve karar verdim gibi her biri bir kariyeri kurtarabilecek nice sarkilar soylemis, turkiye'nin her yerinde cok buyuk konserler vermis, cok onemli bir pop yildizidir.

gönül akkor

nucleus
turkce sozlu muzigin gorup gorebilecegi en yetenekli sarkici, en guzel sesli yorumculardandir. nev-i sahsina munhasir, kimselere benzemez bir yorumu vardir. mine kosan ve kibariye arabesk yorumlarinin takipcileridir ama gonul akkor'un yeri apayridir. sahnede soylerken her turlu icraya alismis, herkesi dinlemis muzisyenleri bile hayrete dusurup aglatan, divalarin divasidir. keske daha uzun sure muzik yapsa, daha cok sarki yorumlasaydi.

radikal'in kapanması

nucleus
zaten dogan haber ajansini kullanan ve iki uc muhabir istihdam etmekten baska gideri olmayan radikal'in kapanmasinin para ile ilgisi yok, aydin dogan'in icinde olmak zorunda kaldigi komplike pazarliklarin bir parcasi sadece. hurriyet'in satilmasina dogru giden yolda, bir diger adim sadece.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol