şiir ezberlemek

birgezegenli
şiir ezberlemeyi unuttuğumuz için dilimiz ve ruhumuz kirlendi. ne gün siyasiler susup yalnızca şairler konuşursa halklar da onlara kulak vererek o mısralarla kalplerini yıkarsa belki daha huzurlu olacağız. nisan geliyor, mutlu zamanların dilimi. işte bu ay dilimize birkaç şiir hiç olmazsa birkaç güzel dize yerleşsin.

(-ahbap, sen hangi asırda yaşıyorsun?
-21. asır...
-o kadar asır geçmiş, bunca tecrübeden sonra insanlık şiire sığınmıyorsa çekil bir dağ başına, bir deniz kenarına. oku şiirleri çiçeklere, ağaçlara, bulutlara ve yıldızlara. insan kirlendiyse temiz varlıklar belki anlar seni.
-hıımmmm... haklısın üstad. )
nucleus
arkaik bir aliskanlik ya da zevk, demode bir zeka gosterisi. hic bir seyin ezberlenmesine gerek olmayan bir donemde yasiyoruz, beynin sinirli alanini kullanmak icin cok daha onemli konular var. ha tiyatrocusunuzdur, isiniz uzun metinleri ezberlemektir, egzersiz olsun diye siir de ezberlersiniz tabi... sonra bir tv programina cikar siir okuyup populer olursunuz, politikaci olup oy toplarsiniz falan. zamani gecmis seylerin bir turlu gecmedigi yer nasilsa burasi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol