confessions

copacabana

- Yazar -

  1. toplam entry 26
  2. takipçi 2
  3. puan 3376

türklerin 600 yıldır hiç bir başarısı olmaması

copacabana
alıntı yapıyorum izninizle "bilim,sanat, teknoloji,insan hakları gibi aklınıza gelebilecek hiç bir dalda medeniyete bir tuğla koyacak hiç bir başarısı olmamasıdır" denmiş. gayet tabii ki necmettin erbakan'ın veya mehmet öz'ün çalışmaları yer çekimi yasası, elektrik, uzay araştırmaları kadar büyük olmasa da bilim, teknoloji dallarında medeniyete bir tuğla koymuştur; katkı yapmıştır. osman hamdi bey olsun henüz 8 yaşında paris radyosunda konser veren idil biret olsun, ali ekber çiçek'in a.b.d de aldığı yaşam boyu sanatçı ödülü olsun sanatta da önemli başarılarımız olmuştur. orhan pamuk, zülfü livaneli, elif şafak, yaşar kemal gibi yazarlarımızın kitapları sayısız dile çevrilmiştir. yurtdışından bir çok insanın saygı duyduğu bu isimlere haksızlık etmeyelim derim.

osman gazi köprüsü

copacabana
istemeden de olsa geçmek durumunda kalacağım köprü. zira eskihisar - topçular arabalı vapur seferlerinin azaltılacağı gibi; otobüs, kamyon, tır gibi bazı araçlar için de zorunlu güzergah olarak verilecektir. bu durum körfezi dolaşanları başlangıçta rahatlatacak olsa da bitmek bilmeyen yol çalışamaları yaparak, trafik ışıklarının sayılarını arttırarak, köprünün (bkz: zorunlu değil mecburi) istikamet haline getireceğini tahmin ediyorum.

bisiklet parkı

copacabana
amsterdam'da bisiklet katotoparkı görmüştüm. şehirde bisiklet kullananların kollarını sağa ya da sola doğru açmasına anlam veremiyordum ki birdenbire ilkokuldaki trafik dersi öğretmenimi yad edip içimden kendisine teşekkürlerimi sundum. buradan bir anımı anlatmadan da geçemeceğim sevgili dostlar. bisikletimi kullanırken, malum şehirde otomobilden çok bisiklet var, biri hafiften arka tekerime temasta bulundu. her ne kadar hafiften sarsılsam da bisikletimin kontrolünü kaybetmedim. fren kullanarak yavaşladım. türk her yerde türktür arkadaş! hafiften gergin şekilde bana çarpan kişi beni geçip, özür dilemek için arkasına dönmesiyle (bkz: bir insan kapıda ancak bu kadar belirebilirdi) o gergin yüzüm alabileceği en güleç, en sevimli hale saliseler içinde dönüverdi.

behzat ç 81. bölüm

copacabana
her tekrarını izlediğimde farklı bir detayını farkettiğim, sadece behzat ç. nin değil; türk dizi tarihinin en güzel bölümüdür. öyle ki bu bölümün filmi yapılmış olsaydı, her ne kadar diziyi izlememiş olanlara karışık gelecek olsa da (aslında diziyi izlemiş olanlar dahi eminim ilk başlarda "ne oluyor lan!" tarzı bir tepki vermiştir) eminim sıradışı bir iş çıkmış olacak ve türk sinemasının harika örneklerinin arasına girecekti. son olarak bölümün yönetmenliğini david lynch'in yaptığını iddia edenler de bulunmaktadır.

yardım edin

copacabana
bence ilk hamlen kızın sevgilisinin, nişanlısının vs. olup olmadığını öğrenmek olmalı. zira evli barklı kadına bakmak bize yakışmaz değil mi? anladığım kadarıyla kızla konuşmuşluğun yok. bu sebeple bahsettiğim bilgiyi araya iki kişi koyarak öğrenmelisin ki senin sorun kıza direkt senin adına ulaşmasın. kızdan direkt olumlu yönde bir etkileşim yaşasaydın, onun yakın bir kız arkadaşına sorardın, o da hemen senin adını vereceği için ileri de olabilecek kıza açılma probleminin de önüne geçmiş olurduk. böyleyken böyle, önce kızın medeni halini öğrenelim de ondan sonra bakarız artık duruma.

niğde'de kadına şiddet eylemine saldıran erkekler

copacabana
daha detaylı bahsetmek de umarım fırsat olur. ilk projemin adı konya ovası projesi (kop). bu gibi oksijen masraflarının, nasıl olsa artık pek ot bitmeyen konya ovası'nda bir araya getirilerek helyum bombası ile imha edilmesinden oluşuyor. beğenmeyenlerin seslerini duyar gibiyim. ikinci projemin adı ise rönesans. malumunuz avrupa'yı karanlık orta çağdan -orta çağ demişken ingmar bergman'ın yedinci mühür filminden bahsetmemek olmaz sanırım. zira filmde orta çağ kafasını da görmekteyiz ne de olsa- aydınlanma çağına geçişi rönesans ve reform sayesinde olmuştur. ülkemizde iyi şeylerin olmasını görmek için en az dört ya da beş neslin geçmesini beklemek yerine on yıllık bir rönesans dönemi başlatıyoruz. tüm eğitim sistemi baştan alınarak teoriden ziyade insanlığa, bilime, sanata yönelen bir eğitime yönelinecek ve katılım öğrencilerle sınırlı kalmayacak. malum eğitim ailede başlar. tüm ülkede her yaştan insanımıza ulaşarak kendi aydınlanmamızı yaratacağız bu projeyle.

varoluşçuluk

copacabana
en büyük temsilci ise bana göre kesinlikle jean paul sartre'dir. bulantı isimli kitabında roquentin isimli karakterin kendisine ve tüm dünyaya duyduğu tiksinti üzerinden varoluşçuluk felsefesi açık ve anlaşılır bir biçimde okuyucuya aktarılmaktadır. normalde okuduğum satırların altını çizmek gibi bir alışkanlığım hiç mi hiç olmasa da bu kitabının her yerini çizip karaladım desem doğru bir tanımlama yapmış olurum.

polimeks

copacabana
türkmenistan cumhurbaşkanı gurbanguly berdimuhamedow ile kurdukları güçlü ve güvene dayalı ilişkilerin sayesinde de türkmenbaşı havalimanı, aşkabat havalimanı kompleksi, türkmenbaşı deniz suyu arıtma tesisi, aşkabat olimpiyat kompleksi, aşkabat - türkmenbaşı otoyolu gibi projeleri başarılı bir şekilde tamamlamış veya tamamlamakta olan inşaat şirketi. türkmenistan'da ilk olarak aldıkları bir kaldırım imalatı işi ile başlayarak bugün bahsettiğim projelere kadar gelmişlerdir. şirketin yönetim kurulu aynı zamanda lisede oynadıkları basketbol takımının da ilk beşini oluşturmaktaydı. 2015 yılında kadın çalışan sayısını en çok arttıran şirket unvanına sahip olmaları ise ayrı bir meziyet. bununla beraber çok ilginç bir üst düzey yöneticileri bulunmaktadır. haftanın hemen her günü tüm çalışanlara attığı toplu mailler ile zeytinyağı, soğan, sarımsak yemek ve spor yapmak gibi sağlıklı yaşam tavsiyelerinde bulunmasına rağmen şirket yemeklerinin berbat yağlarla yapılıyor olmasından ve günlük çalışma saatlerini arttırarak insan sağlığı ile oynanmasından herhangi bir sorun görmemektedir. kısacası yönetim kurulu için harika, çalışanları için ise bir inşaat şirketidir.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol