confessions

oz

- Yazar -

  1. toplam entry 45
  2. takipçi 1
  3. puan 45891

ccd

oz
coupled charged device ; digital fotograf makinalaryn veya video kameralalarin merceklerinin arkasinda bulunan y?y?a duyarli mikrociplerdir aynen insan gozunun retina tabakasi gibi yesil kirmizi ve mavi isigin dalga boylarina karsi tepki verirler.

efes

oz
girisinin parali olmasina ragmen,icerde ne bir cop kutusu, nede guvenlik ayryca 5 bin yillik paha bicilmez heykelleri sivasiz betonla restore etmek utanc verici!

yabancılasma

oz
buyuk sehirlerde yasanan bir durumdur; kimsenin birbirini tanimadigi bir apartman,betonlasmis bir cevre,monoton bir is hayati ve buna karsilik dusuk sosyo-ekenomik durum insanlari mutsuzluga ve yalnizliga itmistir. insan dogal ve sosyal cevresine yabancilasmis adeta makinalasmistir

urtiker

oz
halk arasinda kurdesen, dabaz gibi isimlerde verilen deriden kabarik birkac milimetreden birkac santimetreye kadar olabilen deri dokuntusu.milyonlarca nedenden ortaya cikabilir; ilac,gida,soguk ,sicak, nem , diger hastaliklara ikincil vb.vucudun degisik yerlerinde yuzlerce kabarcik cikmasi gercekten sinir bozucu biseydir.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol