kadının erkeğin kaburga kemiğinden yaratılması

oz
tanri ilk olarak adem’i, onun kaburga kemiginden de ikinci cins ve ucuncu sinif havva’yi yaratmistir.yani havva’nin yaratilisi bir tur eseysiz uremedir.
kan ve toprak
kısaca incil dersinde (dersin adı incil değil, onu biz uydurduk) amy jill levine bu konu hakkında ne demişti : erkek doğuramadığı için kendini hep eksik hissetmişti, zeus un kafasından athenayı doğurması ya da baldırından dionysos u doğurması bunun bir örneğidir. aynı "mitolojik element" eski ahitte de görülür. ilk erkek doğurur miti de buna ektir. ayrıca ilk kompleksin oedipus kompleksi değil de babanın kıza aşık olmasına benzer bir kompleks olacağı da vardır vs vs. işte bu nedenlerden dolayı adem havvayı doğurur ve onu kendine eş secer.
peki neden kaburga kemiği (eye) ? kafasından doğursa havva ademi ezecekti, ayağından doğursa adem havvayı ezecekti. yan tarafından yaratıldı ki yanında yürüsün!
islam da kadının eye kemikten yaratıldığına dair bir hadis vardır, ama sahih olmama ihtimali çok yüksektir.
bira sigara
üç büyük dinde de dönen dedikodu; yine bir antik yunan hıyarlığı. yine diyorum, zira birden çok fazladır bu adamların hıyarlıkları.

sümerler, üç büyük dinden önce kadının ti’den yaratıldığını iddia eden ilk toplumdur. evet, ti sümerce kaburga kemiği anlamına gelmektedir. lakin aynı zamanda da yaşamın özü demektir. yani sümerler kadın ti’den yaratıldı derken aslında kutsal bir varlık, ya da bir maddeden bahsetmektedir.

e o zaman neden erkek ti’den yaratılmadı?

çünkü ti aynı zamanda sümerler’in yaratıcı tanrıçasının adıdır. erkeğin ki farklıdır ve anlamı kaburga kemiğine denk gelen farklı bir anlam taşımamaktadır.

işbu tespit şeklini türkçe’ye uyarladığımızda ’’kadın boru sesinden yaratılmıştır’’ da diyebiliriz pekala.


bu eşek yunanlar aynı şekilde ibranice genç kız anlamına gelen almah kelimesini, şimdi hatırlayamadığım eski yunanca bakire anlamına gelen bir kelimeyle karıştırıp, ’’ ve bakire çocuk doğurdu..’’ efsanesini ortaya atmıştır. bunlar hep isa’dan yüzyıllar sonra ortaya çıkmış, budizm kökenli hristiyanlık dini alınıp, bir güzel pagan temelli bir örgüt şekline büründürülmüştür.
thor
adem’in nedeni saklanan bir sebepten dolayı aldırdığı son çift kaburga kemiklerinden oluşması muhtemel durum.
independence
kendi kaburga kemigimizden yaratilan varliga olan du$kunlugumuz sebebi ile dunya $u anda bu durumda anasini satayim. bu i$te bir terslik var. misal benim kaburga kemigimden meydana gelen kadin nerde lan, ben tanimak istiyorum kendisini. misal o kadinla evlenmeye kalksam bu ensenste mi girer, diyanetin bu konuda bir fetva vermesi lazim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol