confessions

speranza

- Yazar -

  1. toplam entry 21
  2. takipçi 1
  3. puan 45614

amortisor

speranza
amortisörün amacı yayların tümseklere ve çukurlara verdiği tepkinin salınımını kontrol etmektir.amortisör ne kadar sert olursa, azalma işlemi o kadar hızlı olur. amortisör aynı zamanda ağırlık aktarım hızını da kontrol eder. amortisör kompresyon (ya da daha yaygın olarak bilinen adıyla "çarpma") için ne kadar sertse, lastiklerin bir virajda ne kadar hızlı yanıt vereceğini ve bunun sonucu olarak arabanın direksiyonunun yumuşaklığını belirleyen ağırlık aktarımı da o kadar hızlı olacaktır.

yaban gülü

speranza
seni sarayım derken
dikenin battı
yaprağının güzel rengi
gözümden aktı

seven dikene katlanır
ayrılığa yürek mi dayanır?
offf offf offf

böyle gitme yaban gülüm
böyle bitme yaban gülüm
dikenleri yalan gülüm
sevdayı bitirmez ölüm...

atatürk ün milliyetçilik anlayışi

speranza
"harp muharebe, hele meydan muharebesi yalnız karşı karşıya gelen iki ordunun çarpışması değildir, ulusların çarpışmasıdır. ulusların bütün varlıkları ile, bilim ve teknik alandaki seviyeleri ile, başarıları ile, ahlakları ile, kültürleri ile, faziletleri ile, kısaca göz ile görülür bütün güçleri ve varlıkları ile, her türlü araçları ve olanakları ile çarpıştığı bir sınav alanıdır."

"bize milliyetperver derler. fakat biz öyle milliyetperverleriz ki, bizimle teţrik-i mesai eden bütün milletlere hürmet ve riayet ederiz. onların bütün milliyetlerin icabatını tanırız. bizim milliyetperverliğimiz herhalde hodbinane ve mağrurane bir milliyetperverlik değildir."
mustafa kemal atatürk

öğretmen öğrenci diyalogları

speranza
geometri dersinde arkadas soruyu cizmeye calısıyor.soruda cemberin içerisinde ucgen var.arkadas once ucgeni çiziip sonra cemberi cizmeye calısıyor.5 dakikada cızemeyınce hoca bagırır:"e benim salak olum!sen hiç esekte tasak gormedin mi?once ucgen sonra cember çizilir!
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol