confessions

gallagher

- Yazar -

  1. toplam entry 52
  2. takipçi 1
  3. puan 45996

gusta

gallagher
şimdiye kadar içtiğim en güzel bira diyebilirim.

sert bir bira değil, benim gördüğüm kadarıyla sadece 33cl’lik şişelerde satılıyor. ama içimi en güzel biradır bu bira benim için.

yoko ono

gallagher
the beatles’ın dağılmasında ufak da olsa payı vardır. gerilen sinirler, senelerin getirdiği yorgunluk, bıkkınlık ve doymuşluğun üstüne bir de john lennon’un yoko’yu tuvalete bile yanında götürmesi, her ortamda birlikte olmaları, the beatles’ın diğer elemanlarını, özellikle de paul’u haliyle oldukça rahatsız etmiştir.

söylenecek belki çok şey vardır, belki yoktur fakat bence söylenmesi gereken tek şey; john ile yoko birbirlerini çok sevmişler, saygı duyalım.

what s the story morning glory

gallagher
oasis’in 1995 yılında çıkardığı ikinci albüm. brit pop’un ingiltere’yi ve dünyayı kasıp kavurduğu günlerde oasis öyle bir albüm çıkarmıştır ki, altın çağlarını yaşayan blur, stereophonics, the verve, suede gibi başarılı gruplar bile oasis’in çok gerisinde kalmıştır.

bu albüm ile birlikte artık bu elemanların çok yetenekli oldukları kanıtlanmış, haddinden fazla büyütülerek ve biraz da gündem yaratma çabası ile, "acaba the beatles’dan daha iyi olabilirler mi" gibi sorular sesli sorulmaya başlanmıştır.

bence brit pop denince akla gelecek ve gelmesi gereken en başarılı, en güzel albümdür bu albüm.

1.hello
2.roll with it
3.wonderwall
4.dont look back in anger
5.hey now
6.
7.some might say
8.cast no shadow
9.she s electric
10.morning glory
11.
12.champagne supernova

definitely maybe

gallagher
1994 yılı çıkışlı, oasis’in piyasaya sürdüğü ilk albümdür. albüm çıktığı ilk günden itibaren ingiltere’de inanılmaz bir etki yaratmış, heryerde bu albüm çalınır olmuştur. bu albüm kesinlikle mükemmel bir rock’n roll albümüdür, buna hiç şüphe yoktur.

1.rock n roll star
2.shakermaker
3.live forever
4.up in the sky
5.columbia
6.supersonic
7.bring it on down
8.cigarettes and alcohol
8.digsy’s dinner
9.slide away
10.married with children
11. sad song(bonus track)


oasis’in yaptığı en iyi iki albümden biri olarak gösterilir. diğeri için; (bkz: what s the story morning glory)

gerçek kötüler

gallagher
o sürekli kıs kıs gülen köpeğin ismi sanırım değerli idi. mor kıyafetli bıyıklı abinin yanında takılırdı. bu takım kötü olduğu için hiç kazanamazdı, eh bu yönüyle gerçek hayatla bağdaşmayan bir çizgi fimdi. gerçek hayatta böyle olimpiyatlar yapılıyor, hayvanlar birbirleriyle yarışıyor mu sanki derseniz hiç birşey demem, usulca çeker giderim.

ayi yogi

gallagher
çiğnediğim en lezzetli sakızdı bu ayı yogi. nostaljik bir yanı vardır, aklıma geldi mi peeh çocukluğum derim. artık sakız çiğnemek de yasak, yakarım bir sigara. sigarayı da bırakalı bir hafta oldu, oturuyorum boş boş. haydi hayırlısı. sakız güzeldi ama. mavimsi bi ambalajı vardı.

rock n coke

gallagher
rock’n roll ile uzaktan yakından, hiç ama hiç bir alakası olmayan hadisedir. tamamen para kazanmaya yönelik, temsil ettiği sistem gibi dışı çikolata kaplı, içi saman olan organizasyondur. sahneye fırlatılan "müzisyence"ler yerli ise popüleritesi o dönem yüksek demektir. ha yok, eğer sahnede yabancı bir grup varsa anlayın ki o grup ucuza kapatılmıştır.


sen aylar öncesinden anket yapacaksın, hangilerini görmek isterim diye, önüme oasis, rem, metallica falan koyacaksın, tabii götün yemeyecek yine muse, placebo falan getireceksin.

yemezler, sen para kazanmaya devam et ama yemezler. oh, kolayı da bıraktım, ne mutlu bana.

son olarak; rock’ta vip girişi olmaz güzelim, hep birlikte gelir hep birlikte gideriz biz, aynı kapıdan geçerek.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol