confessions

thewall

- Yazar -

  1. toplam entry 98
  2. takipçi 1
  3. puan 46447

bülent ersoy

thewall
insanoğlunun ne kadar başa kakıcı bir varlık olduğunu gözümüze soka soka kanıtlamış kişidir. bu insan 25 kusür yıl önce cinsiyet değiştirmiştir. ama bin yıl önce olmuş olay olmasına rağmen, hala herkes tarafından dalga geçilmektedir. insanlar beğenirler ya da iğrenirler, o herkesin kendi subjektif yargısıdır. ama yargıları veri zannetmek daima yanlış sonuçlar doğurur. (bkz: ey özgürlük)

memnun olmak

thewall
biriyle tanışınca söylenen sevgi pıtırcığı. henüz neden olduğunu çözememişimdir. bir insanla tanıştıktan sonra söylense daha manalı olmaz mı mesela? yani daha ilk sözde memnun oldum denilir. ya karşıdaki manyaksa? ya hayata 180 derece ters bi noktadan bakıyorsa? bunları bilmeden nasıl memnun olunur, bilemem.

bilgi sözlük

thewall
başta diğerlerinden farkı nedir ki diye yan yan bakarak içine girdiğim, içinden birkaç kişiyle tanıştıktan sonra, hiç de boş olmayan insanların yazarlık yaptığına inandığım yer.

zakkum

thewall
zehr i zakkum için yapılan klipte ilk defa kullanılması yasak olan bir eşcinsel ilişki esintileri kulanılmıştır. yusuf demirkol klipte bir oğlanla bakışmaktadır. escinsellerin adını bile duymaktan nefret eden ve bunu hazmedeyecek olan rtük bu olaya bakalım nasıl bir tepki verecektir. tabi ne olup bittiğini anlamaları zaman alacaktır.

mehmet yaşin

thewall
cnn turk te yol üstü lezzet durakları adında program yapan gurme. hem gezmekte hem de "bu ülkeye aşık olmak için nedenler" bulmamıza yardım etmektedir. işin kötüsü yediği yemekleri gözümüze soka soka yemektedir. bu özelliği nedeniyle görüldüğü zaman kurşuna dizilmeyi haketmektedir. hayır gecenin bir yarısında, insanın gözünün önünde etli ekmek yenilmez ki ya. canımıza kastın mı var mehmet abicim, niye yapıyorsun bunu bize...

fake rocker

thewall
coğunlukla rock ı siyah tişört giyip kafa sallamak zanneden, pop müzik ve benzeri müzik türleriyle rock ı çok rahat aynı kefeye koyabilen, beynini apış arasından çıkaramamış zavalların kendilerine rocker demesiyle oluşan türdür. zararlıdır.

thewall

thewall
"söz vermiştim kendi kendime: yazı bile yazmayacaktım. yazı yazmak da hırstan başka ne idi ? burada namuslu insanlar arasında sakin, ölümü bekleyecektim. hırs hiddet neme gerekti?

yapamadım. koştum tütüncüye, kağıt kalem aldım, oturdum. ada’nın tenha yollarında gezerken canım sıkılırsa küçük değnekler yontmak için cebimde taşıdığım çakımı çıkardım. kalemi yonttum. yonttuktan sonra tuttum öptüm. yazmasam deli olacaktım."

abdullah gül

thewall
"nâzım hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.
amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi hikmet.
nâzım hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."
bir ankara gazetesinde çıktı bunlar, üç sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla,
bir ankara gazetesinde, fotoğrafı yanında amiral vilyamson’un
66 santimetre karede gülüyor, ağzı kulaklarında, amerikan amirali
amerika, bütçemize 120 milyon lira hibe etti, 120 milyon lira.
"amerikan emperyalizminin yarı sömürgesiyiz, dedi hikmet
nâzım hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."


evet, vatan hainiyim, siz vatanperverseniz, siz yurtseverseniz, ben yurt hainiyim, ben vatan hainiyim.
vatan çiftliklerinizse,
kasalarınızın ve çek defterlerinizin içindekilerse vatan,
vatan, şose boylarında gebermekse açlıktan,
vatan, soğukta it gibi titremek ve sıtmadan kıvranmaksa yazın,
fabrikalarınızda al kanımızı içmekse vatan,
vatan tırnaklarıysa ağalarınızın,
vatan, mızraklı ilmühalse, vatan, polis copuysa,
ödeneklerinizse, maaşlarınızsa vatan,
vatan, amerikan üsleri, amerikan bombası, amerikan donanması topuysa,
vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan,
ben vatan hainiyim.

yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla :
nâzım hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ....



edit: burda eleştirilen gül ün inançları değildir. onun ve partisinin politikalarıdır. 5 yılda yaptıkları dış borçlardır. her taşı özelleştirmeleridir.

rock n coke

thewall
show tv ana haber bülteninden:

-sizin için rock müzik ne demek?
-eelence (eğlence deniyor burda)

midesinde ve bağırsaklarında mcdonald s ve coca cola; kocaman pembe gözlükleriyle sevişecek birini arayan zavallı, keşke sana ne yaptıklarını bi bilseydin...

evet, rock ın felsesinde yatan özgürlüktür. herşeye ve herkese özgürlük... fakat bu aynı zamanda bişeylerin farkına vararak özgür olmaktır. bu bişeylerin farkında olmamak ve rock ı bir eğlence zannetmek insanı çok zavallıca yerlere sürükler. (bkz: fake rocker)
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol