confessions

matilda83

- Yazar -

  1. toplam entry 65
  2. takipçi 1
  3. puan 46091

evine don bush

matilda83
irak’ta savas ve isgal suruyor.

4 yilda 1 milyona yakin insan olduruldu ve 4 milyon irakli surgunde.

hastaneler, okullar yerle bir. elektrik yok, su yok, ilac yok.

katliam, iskence, tecavuz ve baski suruyor.

artik yeter!

biz kuresel baris ve adalet koalisyonuun 17 mart’ta tum
dunyanin savas ve isgal karsitlariyla birlikte alanlarda olmak istyenlerin evine dön bush diyecekeleri eylem.

faşist

matilda83
siyah paltolu,beyaz coraplı,beyin büyüklükleri fasulye kadar olduğu sanılan,kendilerini televizyonda izlediği karakter zannedip, cinayet işlebilecek kadar şuursuz,genellikle zamanlarını kahvede okey oynanayarak ya da kadınlara laf atarak geçiren,iki kültür arasına sıkışmış geçiş formunun ismidir.maalesef ki sokakta bir cok yansımasını görmekte ayrıca üzücü ve trajikomiktir.

karaköy

matilda83
’ki karaköy köprüsünde yağmur yağarken gökyüzü kendini ikiye bölecekti...’cemal süraya’nın bu güzel şiirinin 2 mısrasını her geçtiğimde hatırlatan istanbul’un en güzel semtlerinden bir tanesi.karaköy köprüsnde bira içmenin tadı da ayrıdır.herkese tavsiye edilir.

üniversitedeki polisler

matilda83
demokratik,özgür, özerk üniversitelerde bulunmamsı gereken kurumun kendisidir.maalesef bizim gibi 3. dünya ülkelerinde özgür düşüncenin önünde engel olan, bilim yapılan yerlerde sıkca görünen ve baskı ve darplarına maruz kaldığımız rektör izin vermese içeri bile giremeyecek üniformalılar grubu.

ödp

matilda83
cesaretin, gençlerin, muhalif olmanın, bilginin, pes etmemenin, şiddet karşıtlarının, yakınları kaybedilenlerin, unutulmayanların, sanatın tembellik hakkının, mizahın, mazlumların, parasızların, çoğulculuğun partisidir.

ödp

matilda83
emeğin, özgürlüğün, barışın, kardeşliğin, adaletin, içtenliğin, katılımcılığın, savaş karşıtlığının, doğruluğun, dayanışmanın, inadın, eşitliğin, kadınların, hoşgörünün, paylaşmanın, çeşitliliğin, farklılığın, üretkenliğin, sözünde durmanın, aklın, çok sesliliğin, beraberliğin, düşünenlerin, sivil itaatsizliğin, yaratıcılığın, aşkın ve devrimin, tartışmanın, yeşilin, kendini iyi hissetmenin, çok kültürlülüğün, bireyleşmenin, beraber olmanın, hayal gücünün, umudun özgüvenin, şeffaflığın, çözüm üretmenin, ferahlığın, vefanın, alçak gönüllüğün, ezilen halkların, söz ve karar hakkının, eylemliliğin, diyalogun, renklerin, şiirin, bağımsızlığın, laikliğin, cinsiyetçi olmayanların, arkadaşlarına dokundurtmayanların, çocukların, iş ve ekmeğin, fabrikaların, demokrasinin, yarının, vicdanın özgürlüğünün, evrenselliğin, basın özgürlüğünün, yaşama hakkının, vicdani ret talebinin, örgütlenmenin, mor kurdele takanların, sosyalistlerin, insanların, hayvan dostlarının, anti şovenizmin, bilimin, sevincin, sözü kesilmiş olanların, sokağın, dışlanmışların partisidir.

kurtlar vadisi terörün yayından kaldırılması

matilda83
bir dizi düşünün,içinde ölmedik öldürmedik adamın kalmadığı katil modellerinin cirit attığı. bunlar cinayet işleyeckeler sonunda vatan millet sakarya diyerek beraat edecekler sonra bazı suursuz cahil cehalet muskaları bunları kendine rol model alacak,alçakca cinayetler işleyecek sonrada vatanım için yaptım diyecek.bu dizin yayından kalkması belki bu cehalet ve katil muskalarını, ucubelerini yok etmeyecek ama izleyip izleyipte azdırmayacak.kalkması hayırlıdır.

tek yol devrim

matilda83
ırkçılığa sovenizme emperyalizme kapitalizme karsı atılmış sözü yerini bulmuş bu memleketlerine sahip cıkan insanların attıkları güzel bir o kadarda sahip cıkılası slogandır.ancak burdan ’kimi öküzcüklerin her daim her yerde haykırması’ gibi bir anlam cıkarmakta seviyesizliğin apolitikliğin zirvesine cıkıp kendince entellik yaptığını sanmak ve bundan da sanal haz duyarak arkadas ortamında ,kahvehanelerde bunu göğsünü gere gere anlatmak bunun başka bir yansımasıdır.bir algı sorunudur ve maalesefki suan sokağada hakim olan düşüncenin buraya yansımış halidir.önce ötekine senin gibi düşünmeyene tahammül ve seviye.sonra tartışma.

orhan pamuk

matilda83
tek kelime ile teşekkürler orhan pamuk.bu ülkenin senin gibi değerlere ve böylesi başarılara ihtiyacı var.insan hak ihlalleri,ifade özgürlüğü,yargılanmalar vs gibi konularla gündeme gelen bu memleket uzun bir aradan sonra güzel bir haberle anıldı.tebrikler ve tekrar teşekkürler.

ifade özgürlüğü

matilda83
düşüncenin ve ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılamsının savunucularındanım.ayrıca türkiye de nasıl bazı ifadeleri kullananlar nasıl yargılanıyor ve ifade özgürlükleri kısıtlanıyorsa fransa bizden bir farkının kalmadığını ermeni soykırım yasasını cıkararak kanıtladı.kardeş ülke fransa.

serkan ongel

matilda83
mimar sinan üniversitesi istatistik mezunu olup marmara üniversitesi iletşim fakültesinde masterini tamamlamıştır. su an sehircilik doktorası yapan kamu emekçilerinin haklarının vaz geçilmez savunucusu bir toplu görüşme adamı.işçi sınıfın yılmaz sesi. türkiye işçi sınıfının yüz akı. o bir nazım hayranı ve mendirek gecelerinin vaz geçilmez üyesi.

tck 301 inci madde

matilda83
ifade özgürlüğünün önündeki en büyük engeldir.utanc vesikası gibi üzerimize yapışmış bir an önce kaldırılması gereken tck maddesi.bu ülkede roman kahranlarına bile bu maddeden dava acılabiliyor.traji komik. 3. dünya ülkesine rastlanılabilecek sıradan olaylardan bir tanesi.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol