confessions

sinik

- Yazar -

  1. toplam entry 16
  2. takipçi 1
  3. puan 45557

futbol

sinik
kitlelerin taraf olup birbirine dusman kesilmesine -ne yazik ki- halen sebep olan, kirletilmis spor turu. bu saatten sonra arinmasi da zor. cogu insan futbolu siddet ve hirsla ozdeslestirmis durumda zaten.

lombak

sinik
l-manyak’in editoru olan bahadir baruter kisisinin ayrilarak (ya da bazilarinin dedigine gore m. cagcag tarafindan kovularak) kurdugu olusum. ardindan ayni ekip penguen’i ve kemik dergilerini cikarmis, leman’in turk mizah dergisi sektorundeki tekeline son vermistir. guzel de olmustur.

hair

sinik
60’larin pasifist ve hippi akimini isleyen muhtesem muzikal. sonrasinda cekilen filmle daha da une kavusmustur. her bir sarkisi tadindan yenmez guzelliktedir bu muzikalin.

lost

sinik
abc kanalinin, en son 2. sezon 10. bolumu yayinlanmis olan, odule doymayan ultra kaliteli carsamba dizisi. dizimax sayesinde (her ne kadar 6-7 bolum geriden gelinse de) hayli bir turk izleyicisine de sahip oldu.

en kotu yaniysa boyle harika bir diziden digiturk ve download imkani olmayan turk izleyicilerin mahrum birakiliyor olmasi.

the raven

sinik
pek cok filme, albume, kitaba esin kaynagi olmus e.a.poe eseri. poe(anlatici)-lenore(sevgili)-raven(haberci)ucgeninde gecen ic burkan iliski yari bilicli bir gerceklikle anlatilir bu siirde. 19. yuzyilda yazilan ne iyi edebi eserlerden biri oldugu kesindir.

muz cumhuriyeti

sinik
en buyuk gelir kaynaklari muz ihracati olan gariban karayip ulkeleri icin kullanilan soz. bir honduras olsun, bir nikaragua, bir guatemala, bir costa rica. bunlar cogu avrupali ve amerikalinin gozunde halen "muz cumhuriyetleri", otesi degil.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol