sözlüğün gündemden uzak olması

chiafi
gündemde ki bir çok konunun sözlükte hiç konuşulmaması zaten sakin olan sözlük yazarlarının ne yaptığını bu platformda ne konuşulduğunu nispeten yeni bir yazar olarak merak ettiğim durum.birisi bana anlatsın be
yumurtagibicocuk
saniyorum ki bunun nedeni gundemi, herkesin kendi basina takip ederken "bakayim paylasilmis mi? hmm, neyse paylasilirsa fikir beyan ederim" diye dusunmeleri.
en azindan sahsim adina durum bu.
browncharlie
insanların olaylar karşısında tepkisizleşmesi, apolitikliğin kendilerince kafa rahatlığı olması dolayısıyla olabilir. suya sabuna dokunmadan kendi yaşamına devam etmek en kolayı gibi geliyor insanlara.
kangaroofight
gundemde insana yorum yaptiracak, uzerine konusup tartisilacak bir tane iyi sey olmadigi icin de olmuyordur; tecavuzler, olumler, yolsuzluklar girla gidiyor. ya da yukarida dendigi gibi yazarlar ozelde kendi muhabbetindedir.
bufi
gayet yerinde bir tespit.

sadece gündemden uzak olmak değil aslında sorun.sorun yeni veya eski fark etmeksizin bir çok başlığa kayda değer entry girilmemesi .yeni açılan yada eski olan başlıkların çoğunluğunda ki entry sayısı 10 bulmamış ve bulmuyor.buda sözlükteki aktif yazar sayısı hakkında iyi kötü bir fikir veriyor.

ekşiden gelenler için bu durum yadırgayıcı olsa da,ekşi sözlükle kıyaslamak bilgi sözlük için bir haksızlık.bugün ki halini alması yıllar süren(keşke almasaydı) ekşi gibi olması için yazarların biraz daha aktif olup daha fazla çaba harcaması icap etmekte,bununla birlikte moderasyonun da bir şeyler yapması gerektiği(ne olduğu ilgili bir fikrim yok) aşikar.
independence
soldaki basliklara bakiyorum, bir de bu basligi okuyorum, sonra yine soldaki basliklara bakiyorum, gundemde olup burada olmayan ne var diye dusunuyorum, cikamiyorum isin icinden. sanirim trolleniyoruz.
adimneo
(bkz: gunesiminyerininezamanampulaldi) bu sıkıntıyı aşmamız için oldukça yoğun bir faaliyet içinde sağolsun.

şöyle bir durum da var. her gün ama istisnasız her gün, bir çok alanda, o kadar çok gündem başlığımız oluyor ki... tabii ki bu sözlüğün değil ülkenin sorunu. bir isveç değiliz maalesef, çöpümüz bitti de diye gündem yaratıp günlerce bunun üzerine konuşalım. gündem bu kadar yoğun olunca, başlıklara girilen yorum sayısı da düşük oluyor. sabahtan beri bir yandan iş bir yandan olayları takip ederken başım döndü resmen.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol