sorunun cevabıni bilmeden parmak kaldıran öğrenci

0 /
faten
bu ogrenci sınıfta bir soru yanıtlar ,ikinci soru soruldugunda nasıl olsa ogretmen bı daha benı kaldırmaz dıyerek parmagını dıker havaya ,bir de abartır olayı ’’örtmenimm örtmenimmm’’ der ,hadi bakalım x yıne sen soyle derse hoca ,sıcım sıcım sıcar..
pixie
aslında olayın hepsi, sorunun cevabını gerçekten bilip de parmağını kaldıran öğrencilere karşı hissedilen kıskançlıktan başka bişey değildir. öğretmen kimi sever? soruların cevabını bilen çalışkan öğrencileri. sen biliyor musun sorunun cevabını? yok. eşittir, öğretmen seni sevmeyecek. hah şimdi boku yedin.. 9 yaşında bir çocuk için öğretmen herşey demektir, bu sebepten en acele şekilde blöf yapılır.
sirinsem gunahim ne
gereğinden uzun öğrencilik deneyimlerime göre hocaların gözünde bilip de parmak kaldıranlardan daha değerli olan öğrenci tipidir.sebebini tam bilemesemde tahminim hocaların onları "derse istekli,girişken" gibi görmesidir.hocayla samimi olmanıza yarayabilir.en kötü isimleri sınav kağıtları okunurken hatırlanır,en kötü 5-10 puan alırlar(hocaya göre değişir bazısında ters tepebilir).unutmayın fazla samimiyet bazı angaryalara yol açabilir.mesela ders esnasında "x odamdan şunu bunu getirebilir misin?" gibi.ama memnuniyetsizliğinizi belirtmediğiniz sürece lehinize olur.

ha doğrumudur?bence değildir ama ders geçmek istiyorsanız ya da asistanlık gibi bir düşünceniz varsa çekinmeyin.sınıf içinde hakkınızda oluşabilecek "sazan kefal" laflarını kafanıza takmayın,ülkemizde öğretim görevlileri memur düzeyine indirgendikleri için midir,pohpohlanmak hoşlarına gider.en azından(okuduğum fakülte için konuşuyorum) asistanların yarısı hakkıyla yarısı yalakalıkla asistan olmuştur.
ozee
gözde öğrenciyken öğretmenin gözünden düşmemek için,sorunun cevabını bilmesende göt olma hedesine rağmen alınılan bir garip risktir.
bb
sorunun cevabını bilmese de, en azından dahi anlamındaki de nin ayrı yazıldığını bilen öğrencidir.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol