roberto carlos

0 /
sinirsahibi
real madrid ve brezilya’nin yasayan efsane sol acik oyuncusudur. topu patlatircasina cektigi sutlar ise oldurur, oldurmese de surundurur. saniyorum ki real madrid mallorca maci olmali sol dip cizgiden bilerek cektigi sutun gol olmasi ise gokten uzanan eldir, koldur.
xerxes
fenerbahçe’nin önümüzdeki sezon için büyük ölçüde anlaşmaya vardığı dünyanın en iyi sol beklerinden biri ve hatta en iyisi.
xerxes
yıllar önce bir brezilya-fransa maçında frikikten attığı müthiş bir golüyle hatırlarım kendisini. top önce düz giderken muz gibi bir kavis çizer sonra ağlara gider. şahane bir goldür.
isimsizkahraman
bu gün itibari ile fenerbahçe’nin iki seneliğine anlaşmaya vardığı çok iyi sol bek oyuncusu.yıllık 4.5 milyon euro para alacakmış.ispanyol gazeteleri ve carlos’un menejeri transferi doğrulamış.
paradox
bir galatasarayli olarak insallah sallama bi haberdir dedigim.diger yandanda türkiye ligine büyük bir yildiz gelecegi için sevindigim.türkiye’nin tozunu attiracagina inandigim brezilyali topcu.
paradox
fenerbahçe kulübü, ispanya’nın real madrid takımında forma giyen brezilyalı futbolcu roberto carlos’un transferiyle ilgili medyada yer alan haberin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

kulübün internetteki web sitesinden yapılan açıklamada, bazı gazetelerde yer alan haberler konusunda, ’’kulübümüzün, brezilyalı oyuncu roberto carlos ile ön anlaşma yaptığı ve ön protokol imzaladığı yolunda hayali haberler yayınlanmıştır. (fenerbahçe yönetiminden 100. yıl bombası) başlığıyla lanse edilen haberler tamamen hayal mahsulü olup, gerçeklerle bağdaşmamaktadır. kulübümüz adı geçen oyuncu ile herhangi bir ön protokol veya anlaşma yapmamıştır’’ denildi.

kaynak: aa
376
bu adamı severim harbiden çok severim. bu adamı sevmem için bir kaç neden vardır.iyi oyuncudur..kodummu oturturum cinsinden şutlar çeker.fizik kurallarıyla daşak geçecek tarzda frikikleri vardır.
bunun yanında çirkin bir adamdır.çirkin olduğu için ise ayrı bir severim.

mesela ben daha kızlardan ’’ayyy roberto carlos yakışıklı adam bi kere istese veririm’’ türünde laflar duymadım.

ama ne duydum ’’ ayyy david beckham çok yakışıklı bi kere istese veririm’’ ahada bunu duydum..
bu nedenle beckham denen denyoyu hiç sevmem.hem o totoroş paranın amoga komuştur, ahada gıcık olmam için ikinci neden..

aynı ortamda bulunduğumuzda kızların sadece ona kesileceğini bilmem ise, bu herifi sıçtığım bok kadar sevmemem için üçüncü neden.ama roberto carlos ile aynı ortamda bulunduğumuzda kızların yarısı ona, yarısıda bana bakar..kardeş kardeş geçinir gideriz.

kısaca hem çirkin hem de iyi bir oyuncu.
ohannessenpetersburgerking
fenerbahce’nin transferini gerceklestirdigi futbolcu. umarim once turkiye futboluna sonra fenerbahceye hayirli olur
edit: transfer daha gerceklesmemistir. son habere gore chelsea roberto carlos’la ilgilenmedigini belirtmis, robertoda fenerin teklifini kabul edecek gibidir.
nick nicki nickince
roberto carlos brezilyalı ünlü bir futbolcudur. 10 nisan 1973’te doğan roberto carlos real madrid ve brezilya milli futbol takımı’nın vazgeçilmez oyuncularındandır. ama artık bu cümle milli takım için geçerli değildir çünkü 2006 fifa dünya kupasından sonra takımı bıraktığını açıklamıştır. otoriteler tarafından dünyanın en profesyonel ve soğuk kanlı futbolcusu olarak değeğlendirilir. defansın sol kanadında oynamasına rağmen attığı frikik,adrese teslim ortalar ve uzaktan gollerle tanınır. bir başka özelli ise taçı uzun gönderebilmesi idi. 1997 yılında fransa milli futbol takımı’na attığı frikik golü hayatında bir dönüm noktası olmuştur. bir defans oyuncusu rakibi ne kadar zora sokabilir ki işte bunun adı roberto carlos idi. tabi ki kötü tarafları da vardı. çalım yediğinde sinsice yaptığı fauller gibi.

defans oyuncuları içinde en yüksek reklam gelirine sahib futbolculardan biri. 2005 yılında pepsi firmasının reklamlarıyla dikkat çekmiştir.


kariyeri
brezilya milli futbol takımı (118/9)
şubat 1992 -...
palmeiras 1992-1995 (102/16)
inter milan 1995-1996 (37/5)
real madrid 1996- (523/69)

başarıları
1993 brezilya ligi palmeiras ile
1996 olimpiyat oyunları bronz madalya brezilya ile
1997 ispanya ligi real madrid ile
1997 copa américa brezilya ile
1998 uefa şampiyonalr ligi real madrid ile
1998 kıtalararası kupa real madrid ile
1998 fifa dünya kupası ikinciliği brezilya ile
1999 copa américa brezilya ile
2000 uefa şampiyonlar ligi real madrid ile
2001 ispanya ligi real madrid ile
2002 uefa şampiyonlar ligi real madrid ile
2002 uefa süper kupa real madrid ile
2002 kıtalararası kupa real madrid ile
2002 fifa dünya kupası şampiyonluğu brezilya ile
2003 ispanya ligi real madrid ile

0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol