kıdem tazminatı

0zgur
zannediyorum ki kaldırılacak. bakan mehmet müezzinoğlu hakkında bugün "çalışanların haklarını koruyacak güçlü bir yapı kuracağız. bu yapının sürdürülebilir olması ve 20 yıl 30 yıl sonra hem çalışana hem de ülkeye hesaplanamayan bedeller ödetmeyecek bir yapı olmasını istiyoruz" açıklamasında bulundu.
hundede
oyun sonunda ki bonus puan neyse yılların emeğinin bonusudur kıdem tazminatı da, ele geçmeyen paradır çalışanların çoğu için. son çalıştığım şirket kıdem tazminatını vermem dedi ( 20aylık süre için 1 maaş ) bende maaşımı verme tazminatımı ver dedim ikisini de vermedi, mahkemeliğiz artık.
işçinin en doğal hakkıdır. olmazsa olmazıdır. ben senin kıytırık şirketine yıllarımı vereceğim yeri gelecek mecbur kaldığında hakkımın 2 katı maaş vereceksin yeri gelecek 1 2 ay idare et diyeceksin ama işin sonunda tazminatımı vermeyeceksin. yok öyle yağma. sağolsun devletimiz de işçi zaten alamıyor bu parayı ben alayım da gıdım gıdım vereyim o zamana kadar da parayı kullanayım dedi haşmetbaablarımız.
ve sağolsunlar imandan uzak din adamlarımızın açıklamaları da ayrı bir renk katıyor
valentinorossi
Kıdem tazminatı kaldırılmayacak, fon a devredilecek. Bu konu iyi bilinmeden olumsuz eleştirmemek gerektiğini düşünüyorum. (Kesinlikle siyasal bir görüş degildir) Mesleğimle alakalı olduğundan biraz konu hakkinda bilgim var. Türkiyede çalışanların nerdeyse %70-80 i kidem tazminati bugünkü kanunlara göre alamamaktadır. Kidem tazminatı alma şartları çok çkk ağırdır. İstifa edenler kesinlikle alamazlar. Ya isten cikarilacaksiniz ya da evlilik, askerlik vs zaruri durumlarda verilebilir. Fon a devredilmesinin en buyuk avantajı devlet memurlarinda olduğu gibi kidem hakkinizin baki kalmasidir. Gönül rahatligiyla istifa edebilirsiniz. Tabi buradaki ince noktaya dikkat edelim bu kanun vatandaşlarımızı dusunmekten ziyade sicak paranın devlet kasasinda durması temeline dayanmaktadır. Yani vatandaş ikinci plandadir. Hukumet ekinomik darboğazı aşmak icin bu kanunu çıkarmak istemektedir. Diğer olumlu ve olumsuz yonleri tartismaya açıktır. Sizlerde eksik gordugunuz kisimlari ekleyerek doyurucu bir bilgi elde ederek bilmeyen arkadaslarimiza yol gosterebiliriz.
gregostertag00
Çalışan emekçinin EMEKLİLİK hayali.

Sorun final devredilmesi değil, sorun fon işletiminin şeffaflığı, işverenin final para yatırmaması durumunda ne olacağı(SGK gibi olursa zarar çalışana gelir), fonda birikecek paranın amacı dışı kullanılma olasılığı,(bkz: işsizlik fonu) ve son olarak yılda bir maaş yerine yılda yarım maaş tazminat hesaplanacak. Bu sorunların çözülmesi halinde fon işverenle işçi arasındaki uyuşmazlığı ortadan kaldıracaktır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol