confessions

valentinorossi

- Yazar -

  1. toplam entry 9
  2. takipçi 1
  3. puan 2796

kıdem tazminatı

valentinorossi
Kıdem tazminatı kaldırılmayacak, fon a devredilecek. Bu konu iyi bilinmeden olumsuz eleştirmemek gerektiğini düşünüyorum. (Kesinlikle siyasal bir görüş degildir) Mesleğimle alakalı olduğundan biraz konu hakkinda bilgim var. Türkiyede çalışanların nerdeyse %70-80 i kidem tazminati bugünkü kanunlara göre alamamaktadır. Kidem tazminatı alma şartları çok çkk ağırdır. İstifa edenler kesinlikle alamazlar. Ya isten cikarilacaksiniz ya da evlilik, askerlik vs zaruri durumlarda verilebilir. Fon a devredilmesinin en buyuk avantajı devlet memurlarinda olduğu gibi kidem hakkinizin baki kalmasidir. Gönül rahatligiyla istifa edebilirsiniz. Tabi buradaki ince noktaya dikkat edelim bu kanun vatandaşlarımızı dusunmekten ziyade sicak paranın devlet kasasinda durması temeline dayanmaktadır. Yani vatandaş ikinci plandadir. Hukumet ekinomik darboğazı aşmak icin bu kanunu çıkarmak istemektedir. Diğer olumlu ve olumsuz yonleri tartismaya açıktır. Sizlerde eksik gordugunuz kisimlari ekleyerek doyurucu bir bilgi elde ederek bilmeyen arkadaslarimiza yol gosterebiliriz.

toner dolumu

valentinorossi
işini hakkıyla yapan düzgün yerler vardır. Eski şirketimde anlaşma yaptığımız bir yer vardı; hem toner dolumunu hem de cihazın bakımını yapiyordu ve fiyatları çok uygundu. Sıfır tonerden neredeyse yarı yarıya daha ucuzdu.

Not:Sıfır cihazlarda tavsiye etmiyorum cihaz orjinal toner kullanılmadığından garanti dışı kalabilir.

2. dünya savaşı filmleri

valentinorossi
-Er Ryan ı kurtarmak
-Kapıdaki düşman
-Thin red line
-Piyanist
-Shindlerin listesi
-Stalag 17
-Stalingrad
-U-571
-Ramegan köprüsü
-En uzun gün

Aklinizda yer etmiş sizi etkileyen filmleri yazarsaniz sağlam bi arvis olur.
(Thin red line filmindeki bir kaç sahnedeki diyalog sagopa kajmerin yanlış hatirlamiyosam bağdat şarkısında geciyor)

muhasebeci

valentinorossi
Türkiyede bazı firmalar hariç hiç değeri olmayan meslek. Bunun sebeplerinden sadece biri muhasebeci sayisinin inanilmaz fazla olmasından kaynaklanır. Isletme-iktısat-ekonomi-maliye-insan kaynaklari-dış ticaret ve daha birçok bölümden mezun olup kpss yi kazanamayan ya da kazanip atanamayan, mezuniyetten sonra iş bulamayan onlarca insanın yaptığı/yapmaya çalıştığı meslek. Sayı bu denli fazla olunca değer/itibar yerlerde tabi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol