hatay

0 /
seha
turkiye ve suriye arasinda sorun teskil eden il.son yillarda durum yumusasa da suriye anayasasinda suriye’nin halen sehir uzerinde hak idda ettigine dair bir madde bulunmaktadir.
ridgid
suriyede cogu harita ve belgede, yunanlilarin yaptigi gibi suriye sinirlari icerisinde gosterilir. kapsama alanini yunanlilar kadar abartmadiklari icin onlarinkinin yaninda pek saftir.
parabola
dolmusa biner ve gozunuze ilk ’ucreti lutfen binerken verin’ uyarisiyla dumura ugrarsiniz ki turkce konusmayan dolmus soforu ve yolcuları gordukce nereye geldim lan ben diye kafayi yemeye baslarsiniz. trafik polisinin yok denecek kadar az oldugu icin yolun ortasinda durmus arabalarin icinde sohbet eden insanlari gordukce gizem daha da artarken bir bakmissiniz kilisenin cani caliyor ve o dunya guzeli kizin aslinda suriye asilli bir hristiyanmis. gordugunuz her erkek asker, gordugunuz her guzel kiz universite ogrencisi. oy gurban oldugum serinyol dolmusu mu diye soran yasli teyzeyle birlikte dolmusa biner evinize gidersiniz. yarin sizi daha ne surprizler bekliyordur.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol