confessions

ridgid

- Yazar -

  1. toplam entry 471
  2. takipçi 1
  3. puan 50228

gps

ridgid
kuresel konumlandirma sistemi. gps alici cihazlari, uzayda bu is icin bulunan uydular ile baglanti kurarak yerkure uzerindeki konumumuzu saptar ve noktasal koordinatlarimizi belirtir.

micir

ridgid
herhangi bir dogal tasin, makineler vasitasiyle istenilen buyuklukte ufalanmis halidir. uygun buyukluk secilerek yollarda zemin dolgu malzemesi olarak, beton yapiminda agrega olarak kullanilabilir.

yaban domuzu

ridgid
eti cok lezzetli olan yaban hayvani. zekasi takdire degerdir. av esnasinda yaraladiginiz veya bir sekilde sinirlendirdiginiz taktirde saldirmasi muhtemeldir. meshur dislerini karniniza takarsa bagirsaklarinizi disariya doker.

dürbün

ridgid
uzaktaki nesneleri yakinlastiran optik alet. alet uzerinde yakinlastirma orani yazilidir.
x harfinden onceki rakam yakinlastirma oranin belirtir. x ten sonraki rakam ise mm cinsinden on lensin dis capidir. uzerinde 10x50 yazan bir durbun, baktiginiz nesneyi mevcut uzakliginin onda biri mesafesinde gosterir.
on lens capi buyudukce durbun daha fazla isik alabilir, ayrica gorus alani artar.
netlik ayarlama tekerleginin haricinde arka lenslerin birinde bulunan ayar sayesinde goz bozukluguna gore ayrica ayar yapilir.

forklift

ridgid
kaldirma isini hidrolik pistonlar ile yapar. kaldirdigi yuku dengelemek icin arka taraflarinda fazlaca agirlik barindirirlar. bu agirligin orani da aracin kaldirma kapasitesini belirler. yuksek kaldirmalarda aracin dengesi tehlikeli olmaya baslar. pistonlar, hortum veya rakorlarda olusacak olasi bir sizintida yuku yere devirebilme tehlikesi vardir. yaya iken, arac ile mesafeyi korumak gerekir.

kompas

ridgid
goruntusu boru anahtarini andiran, mekanik olanlarinda 0.02mm (12.4, 12.6mm...) ya da 0.05mm (12.50, 12.55mm...) adimlarla olcebilen tipleri olan olcu aletidir. tornacilarin demirbas elemanidir.
(bkz: mikrometre)
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol