orijinali: "okumak cehaleti giderir, eşşeklik baki kalır" şeklindedir ve cenap şahabettin’e aittir.
cehalet geçicidir eşeklik baki kalır
bu atasözünün daha doğrusu " cahillik de eşeklik de bakidir" diye düşünüyorum. kendi deneyimlerimden böyle şekillendirdim ben bu atasözünü. tabii ki de, cahilliği hor görmüyoruz. ama asıl mesele, bilgi cahilliği değil, insanlık cahilliği. yani adam eşekse, hep cahil kalır diyorum. çünkü kafasına bir şey sokmak mümkün değildir. ruh cahilleri diyorum ben bu insanlara.
çok dogru bir atasözüdür.
maalesef zamanımızda insanların geri kafalılıgı gecici bir haldir ve fakat kalıpla$mı$ olan cok cahil dü$ünceleri asla degi$memektedir.
e$ege semer vursan e$ek yine e$ek!
maalesef zamanımızda insanların geri kafalılıgı gecici bir haldir ve fakat kalıpla$mı$ olan cok cahil dü$ünceleri asla degi$memektedir.
e$ege semer vursan e$ek yine e$ek!
birinci kısmını bilmemek değil öğrenmemek ayıptır; ikinci kısmını ise eşeğe altın semer vursalar eşek yine eşektirin karşıladığı ve iki sözü birden kullanmak yerine tek seferlik yapılan söz
bazen de o kadar bâkîdir ki bu kalıcılık durumu, öğrenmemek için bünye direnir..inadından ya da şahsi sıkıntılarından dolayı anlatırsınız anlatırsınız sabırla, öğrenmemekte direnir..bu durumda hem cehâlet hem eşeklik yapışır da kalır bünyeye..
eğitim ile öğretimin aynı şey olmadığını anlatması bakımından önem arzeden ve okullarda duvar yazısı olarak sigara içmek yasaktır uyarılarının hemen altına asılması gerektiğini düşündüğüm sözdür..
okunulan okul ve alinan diplomalarin insani adam etmeye yetmeyecegini anlatan ozlu soz.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?