bedük

0 /
fofay
türkiye’de ilk 3d klip çeken kişi.şu sıralar televzyonlarda dönmekte.homurdanmayın eğer televizyonunuz yada makineniz destekliyorsa anlayabiliyorsanız farkı.

(bkz: ful animasyon)
independence
müzisyen. gerçek adı serhat bedük’tür. ingilizce albümü “even better” ile elektronik dans müziğinin türkiye’deki en başarılı sanatçılarından biri olarak gösterilen bedük, avrupa’nın en iyi seslerinin yarıştığı mtv avrupa müzik ödülleri’nde türkiye’yi temsil etmiştir.


20 nisan 1979’da ankara’da dünyaya geldi. annesi öğretmen babası doktor olan sanatçı, arı fen lisesi’nden mezun olduktan sonra, bilkent grafik tasarım bölümü’nü 3. olarak kazandı ve burs aldı. müziğe olan ilgisi oldukça küçük yaşlarda başlayan ve lise yıllarında okul orkestrasına katılan sanatçı, bir metal grubunda çalıyor ve konserler veriyordu. zaman içinde müzikal kimliği de değişen ve metalden grunge rock’a dönen bedük, 18 yaşında yer aldığı ve seattle şarkılarını coverladıkları juicex isimli grupla ankara’nın en iyi müzik kulüplerinde sahne aldı.
üniversite yılları gündüzleri okulda, geceleri sahnede geçen sanatçı, birçok farklı grup kurdu. porselen isimli grupta seslendirdiği cover şarkıların yanı sıra kendi bestelerini de çalmaya başladı ve hatrı sayılır bir başarı elde etti. ankara’nın en çok ilgi gören müzisyenlerinden biri olmuştu ve haftada 4 gece farklı kulüplerde sahne alıyordu. mezuniyetinin ardından grubu porselen’den ayrılıp daha profesyonel bir kariyer yapmak için istanbul kanatlarımın altında’a taşınma kararı aldı.

istanbul günleri büyük bir reklam ajansında art-direktor olarak çalısmaya başlamasıyla start alan müzisyenin asıl amacı müzikle ilgili bir şeyler yapmaktı. bu dönemde yolu ünlü prodüktör aykut gürel’le kesişti ve irem records etiketiyle bütün düzenlemelerini kendisinin yaptığı “nefes almak zor” isimli albümünü yayınladı. albüm, "son sigaram” ve sibel alaş’ın meşhur ettiği “adam” isimli şarkıya yaptığı yeni düzenlemeyle dikkat çekiyordu.

bedük dans müziğiyle ilgili olarak birçok çalışma yapmıştı ve bunları 2006 miller music factory yarışmasında gösterme fırsatı buldu. zira “like tomorrow will never come” isimli şarkı “en iyi dans müziği prodüktörü” dalında ona birincilik ödülü kazandırdı. bu motivasyonla ikinci albümü için hazırlıklara başlayan sanatçı, aynı dönemde kendi müzik şirketi olan audiology records’u kurdu. audiology records’tan yayınladığı ikinci stüdyo albümü “bedük- even better” dans parçalarından oluşuyordu. 9 ingilizce, 4 türkçe sözlü şarkı ve 2 remix olmak üzere albümde yer alan 15 şarkının tamamının vokalleri, mix, kayıt, aranjman, söz ve beste çalışmaları bedük imzası taşıyordu. bu yüzden albümün tanıtımı için ‘çok kişilikli gösteri’ slogan olarak seçilmişti. mastering aşaması çağlar türkmen tarafından sestrem stüdyoları’nda gerçekleştirilen albüm martin solveig, moloko, goldfrapp, playgroup ve jamiroquai gibi elektronik müziğin en başarılı isimlerinin çalışmalarıyla aynı potada tutuldu.


proserpina
yeni albümüyle ciddi anlamda profesyonelliğini kanıtlamıştır kanımca. bütün parçalarının eğlenerek yapıldığı gözden kaçmaz.muhteşem bir insandır, muhteşem.
jfmas
benim gibi elektronik müzikten hazzetmeyen birine bile şarkılarını dinletmiş şarkıcıdır,takdir edilesidir.
lost kidy
şu sıralar ankara’da şenlikten şenliğe koşan ve inanılmaz bir performans sergileyen, 70lerden başlayan bir repertuara sahip ankara’lı olduğunu sık sık vurgulayan bay karizma.
lost kidy
bilkent grafikte okuduğu doğrudur ama sanırım mezun olamamıştır. ki aslında incelenecek olursa kendisinin grafik işleri de müziği kadar iyidir. elektronik müzik anlamında vay anasına türk mu lan bu dedirtir... hatta inanmayanlar bile çıkabilir. son 2 ayda 2 kere disko kralına konuk olmuş ve neredeyse hiç konuşmadan programı tamamlamıştır. konuşturmicaklarsa neden çağırıyorlar seni ve sende birincide akıllanmadın mı ikincide işin ne demezler mi yau!
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol