barack obama

0 /
john maynard keynes
illinois senatoru karizmatik siyahi ve demokratlarin goz bebegi kisilik.kendisi amerikan baskani olma yolunda aday adayi konumunda ve adayligi karsisindaki en buyuk rakibi hillary clinton karsisinda iowa secimleri sonrasinda avantajli bulunmakta,iowa’nin onemi ise nufusun %95’inin beyaz olmasi ve anketlerde surekli onde giden clinton’in ancak 3.olabilmesi olmustur.
angelus
tam adı barack hussein obama jr olan siyasetçidir. tabii isminden mütevellit müslümanmış gibi zannedilse de tv.lerde bangır bangır hristiyan olduğunu deklare etmiştir. önemli de değildir. niye böyle yırtınmaktadır anlamadım. eğer mr. bush un yerine seçilecekse değil hristiyan inancı, tavuk inancı dahi olsa severiz/sayarız.
angelus
seçilmesi halinde sözde ermeni soykırımını tanıyacağını belirterek ne denli populist bir arkadaş olduğunu belli etmiş bir bireydir kendisi.

ps: kendisi için "arkadaş" tanımlamasını kullandım. zira ne kadar savaşta her yol mübahtır yolunu seçmiş olsa da biz hakkında atıp tutmuyoruz, yarın bir gün hakikaten seçilip, beyaz saray a girip "ben tanıyom olm ermeni soykırımını" dese ve bu yersiz çıkışın sonrası kimi toplumlarca tepki toplasa, ve en azında isminini tamamı ile dalga geçmek amaclı olarak yarrock olarak telaffuz etseler de biz bu tür gazlara gelmeyiz, öyle bişey olursa sileriz ederiz maksatı güdmüş bulundum sadece. evet.
sitare
kenya asıllı müslüman bir babayla beyaz bir amerikalı annenin oğlu olarak 4 ağustos 1961 tarihinde dünyaya geldi.
bir zamanlar amerikada insan yerine konulmayan zencilerin ilk başkan adayı.
independence
amerikan ba$kani olma ihtimali cok yuksek kendisinin.ustelik devlet yardimi olan 84 milyon dolari da reddedince halkin gozune daha bir girmi$.amerikan tarihinde secim kampanyalari icin yapilan devlet yardimini reddeden ilk siyasetci kendisi.
elma sekeriiii
muhtemelen bu secimi kazanacak olan adaydır.
insanların sava$ ve ekonomik kaygılarının yön degi$tirmesiyle cumhuriyetçilerin i$i zor hale gelmi$tir.

zaten kafadan önyargısal olarak siyahilerin destegine sahiptir ve sava$ı bitirme sözü vermi$tir.

umuttur.
independence
kibris ile alakali bir mesele uzerine fikirlerini belirtirken turkiye icin "i$galci" diyebilen amerikan ba$kan adayi. buradan da anla$iliyor ki eger obama amerikanin yeni ba$kani olursa, amerikanin di$ siyasetinde turkiye artik bir i$galci olarak tanimlanacak.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol