eve dönüş

myysteriouss
ömer uğur’un yönetmen olduğu, 12 eylül dönemini anlatan filmlerden biri.memet ali alabora, perihan savaş, sibel kekilli, altan erkekli oyuncuları arasında.3 kasım’da gösterime girecektir..

http://www.evedonusfilm.com/
pars
12 eylül darbesi döneminde yaşanan olayları sıradan insanların gözünden anlatan film, bugüne kadar memet ali alabora ve altan erkekli’nin rol aldığı işkence sahneleriyle gündemde yer almıştı. ancak filmin büyük yankı uyandırması beklenen kareleri arasında, esma karakterini canlandıran ünlü oyuncu sibel kekilli ile eşini canlandıran rol arkadaşı memet ali alabora’nın sevişme sahneleri de yer alıyor. özellikle kekilli’nin bu sahnelerdeki performansıyla nefesleri keseceği söyleniyor.
memet ali alabora ile sibel kekilli’nin yarı çıplak bir vaziyette rol aldıkları bu sahnelerde, erotizm ise tavana vuruyor
stella
yetersiz, başarısız bir film. senaryo çok kötü olmadığı halde ortalama bir ürün çıkmamış. mehmet ali alabora, sibel kekilli ve küçük rollü oyuncuların yeteneksizliği ile daha da berbat bir hale gelmiş. beş dakikalık sevişme sahnesi için sibel kekilli denen yaratığın kadroya dahil edildiğini düşündüm ciddi ciddi. bir de üstüne altın portakal en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı.. her neyse, bence izlemek zaman kaybı, zaten bilinen şeylerin düşük kaliteli, yüzeysel tekrarı. orada övgüyü hak edecek tek isim de sadece altan erkekli.
zekirbelli
başarısız bir yapım olmasında şüphesiz oyuncuların üstlerinde emanet duran performanslar sergilemeleriydi.hatta filmin tek iddiası jeneriğinde geçen tarihsel anektodlardı diyebilirim.senaryo 12 eylül dönemi içinde başka bir noktayı öne çıkarması anlamında özel ama işleyiş anlamında oldukça vasattı.
duman
bu gece izlediğim mehmet ali alabora ve sibel kekilli’nin oyunculuğunu pek fazla iyi bulmadığım civan canova ve altan erkekli’nin oyunculuklarını beğendiğim hatta filmi alıp götüren onlar diyebilirim kısaca mükemmel bir kadro olsaymış film çok daha iyi olabilirmiş ama mehmet ali alaborayla nereye kadar.
imphotep
çok çaplı bir film olmasa da anlatılanlar ve kastedilenleri ortaya koymuş filmdir.o dönemde insanların psikolojisini ve ilişkileriin içindeki ironiyi ortaya koymuştur.
m.ali alabora’nın yanlışlıkla tutuklandığı anlaşıldığında polisin ona çay söylemesi ve akabinde geçen konuşma filmi özetleyecek diyalog demeyelim de monolog gibi bişeydir.
"biz vatandaşa değil vatan hainlerine işkence yaparız" diyen polis,ne kadar filmde "kötü adam" gibi görünse de,nihayetinde emirleri uygulayan bir polis memurudur.sadece sadist olduğu için mi yaptılar onca işkenceyi..ama bir üst basamağa çıkıp manzaraya bir de ordan baktığınızda..polis,sizin verdiğiniz vergilerle çalışan ve yine size işkence yapan birisi konumundadır.işte bu kısım ironinin babasıdır.
sonuçta işkencenin ne kadar kötü birşey olduğunu gözler önüne sermiştir.fakat düşünüyorum da..evet "işkence yapmıyoruz artık" diyoruz.."apo" pisliğini damızlık öküz gibi besliyoruz orda.sözü gecen mahlukat normal bir insan olmasa da..keşke onu 12 eylül zamanı tutuklasalardı diyorum içimden..
independence
12 eylul doneminin tum cirkinligini gozler onune seren son derece ba$arili bir film.

daha once yazilanlari okudum, oyuncularin ba$arisizligindan dem vurulmu$. normalde mehmet ali alabora’yi pek begenmesem de onun da performansini, diger oyuncularin da performanslarini cok begendim. ozellikle i$kenceci polis amirinin performansi cok etkileyiciydi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol