eve dönüş

imphotep
çok çaplı bir film olmasa da anlatılanlar ve kastedilenleri ortaya koymuş filmdir.o dönemde insanların psikolojisini ve ilişkileriin içindeki ironiyi ortaya koymuştur.
m.ali alabora’nın yanlışlıkla tutuklandığı anlaşıldığında polisin ona çay söylemesi ve akabinde geçen konuşma filmi özetleyecek diyalog demeyelim de monolog gibi bişeydir.
"biz vatandaşa değil vatan hainlerine işkence yaparız" diyen polis,ne kadar filmde "kötü adam" gibi görünse de,nihayetinde emirleri uygulayan bir polis memurudur.sadece sadist olduğu için mi yaptılar onca işkenceyi..ama bir üst basamağa çıkıp manzaraya bir de ordan baktığınızda..polis,sizin verdiğiniz vergilerle çalışan ve yine size işkence yapan birisi konumundadır.işte bu kısım ironinin babasıdır.
sonuçta işkencenin ne kadar kötü birşey olduğunu gözler önüne sermiştir.fakat düşünüyorum da..evet "işkence yapmıyoruz artık" diyoruz.."apo" pisliğini damızlık öküz gibi besliyoruz orda.sözü gecen mahlukat normal bir insan olmasa da..keşke onu 12 eylül zamanı tutuklasalardı diyorum içimden..
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol