hz muhammed in kuran a girmemiş hadisleri

ankakusu
tolstoyun yazdigi, hadislere dayali kitapcik.

ulkemizde hz muhammed adiyla basilmis kitaptir. kitabin isminden tolstoyun o donem islamiyeti pek bilmedigi ve kuran i kerimi, yapi olarak zamane incilleri gibi zannettigi anlasilmaktadir.
quantitatif
hadis peygamberin sözlü,davranışsal ifadeleri olarak düşünürsek kuran da baştan aşağı hadislerden oluşan bir kitaptır denilebilir.tabii ki kuranın ilahi bir güç tarafından peygamber vasıtasıyla indirildiğini düşünürsek(inanırsak)öyle olmadığı pek mantıklı görünmez.nedense başkalarının anlattığı ve bu şeyler de yüzyıllarca önceden süre gelmiş olsa bile daha mantıklı gelir.aslında bu bize öyle öğretilir.aksini söylemek bilginin yanında cesaret ister.belkide kuranı tamamen muhammed ve arkadaşları yazdı.bilemezsin,o döneme tanıklık etmediğin için;ama biraz araştırmayla bazı şeylerin söylendiği gibi değil aksini anlatan tezlerle karşılaşırsın.tabii bir de şu var kuranı okumadan bir şey söylemekte pek akıllıca değil.okunursa anlatılan bazı şeylerde terslikler olduğu görülür,eğer sorgulanırsa.sorgulanmamasının söylenmesinin de bir sebebi olabilir.düşünmek gerekir.
underpressure
kitabın adı bir kere yanlışlık içermektedir. hz. muhammed’in hadislerinin hiçbiri kuran’a girmemiştir ve giremez de.

kuran hz. muhammed tarafından yazılmamıştır ki, onun sözleri orda yer alsın. kuran da yazılan her şey vahiy yoluyla gerçekleşmiştir.
xerxes
aslında bir mantık hatası var.

hadis, peygamber efendimizin sözleri, kelamları manasına gelen bir kelimedir.

kuran ise, allah tarafından cebrail isimli melek aracılığıyla peygamber efendimze gönderilen sure ve ayetler bütünüdür. yani allah kelamıdır.

bu bakımdan peygamber efendimizin hadislerinin kuran’da yer alması veya girmesi diye bir şey söz konusu olamaz.

kuran ile hadis birbirinden tamamen bağımsız iki kavramdır.

dolayısıyla tolstoy’un böyle bir kitap yazması, islam dininin özünü, zübdesini, iç yüzünü iyi bilmediği manasına gelmektedir...

bizce öyle...
underpressure
kitabın türkiye’de basılan adı zaten böyle değildir.
kitabın adı: "muhammed, gizlenen kitap"tır. kapak üstü açıklamasında ise şöyle yazıyor: "ünlü rus yazarın islam peygamberi ile ilgili yayınlanmamış risalesi"

ankakusu
hatanin baslikta veya basligi acanda olmadigini belirtmek isterim. turkiyede hz. muhammed diye piyasaya surulen kitabin orjinal ismi budur.

turkiyede yayinlanan kitabi alip okuyan ilk sayfalarin birinde kitabin orjinal ismiyle karsilascaktir.

zaten turkiyede degisik isimde piyasa surulmesinin sebebi tolstoyun yaptigi bu mantik hatasindan kaynaklanmaktadir.

dolayisiyla da basligi acan kisi degil tolstoyun yaptigi bir mantik hatasi vardir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol