sözlükte tartışma adabı

31subat
bilenler bilir, biz de tartışırdık vakti zamanında. ama bunu yaparken ayar yediğimizde "anneee bize ayar verdiler" diye zırlamak yerine aynı kurallar çerçevesinde karşılık vermeye çalışırdık. yapamadığımızda da zırlayıp sağa sola bok atmak yerine oturup "ben nerde hata yaptım?" sorusuna cevap arardık. ama daha bir ayını doldurmadan girdiği polemiği dahi saygı çerçevesinde yürütemeyen şahıslar dolanıyor artık. ve işin daha da komik tarafı organize bir şekilde ekip halinde aynı laflar tekrarlanıp duruluyor. işte bu noktaya gelindiğinde kimsenin "bilgi sözlük airlines" uçuşlarından şikayetçi olmaya hakkı yoktur zannımca. iş öyle başlık açmakla, bok atmakla bitseydi; birilerinin güttüğü koyun kadar çoban sikmiş bireyler onlardan çok önce "sözlük zıpçıktıları" diye başlık açar ve "sözlük yalakaları" başlığı da sol frameda durmaya utanırdı. zira zor olan ayar vermek değil, zor olan barış içinde tartışabilmektir.
passiflora
vericek cevabı kalmayanlarin dogrudan kisiye hakaret olarak baslık acmasının sonucu degeri anlasilan basliktir. cozum yolunu kendi kahve kulturunu sozluge kusmakta bulmak, dusunmekten kacmak, camur atmaliyim ile yola cikmak kendiliginden ceza olarak doner kisiye oyle ya da boyle.
seyhmerat
zamanında bu sözlükte en çok tartışan belki de 31subat ile ben olmuşumdur. ancak yine de tartışmanın bir adabı vardı, kimse kimseye küfürlü sözler ya da aşağılayıcı hakaretler söylemiyordu hele houston’dan bile birbirimize sadece ayar vermeye çalıştık. zira sözlüğün de tartışmaya izin verdiği ölçüt ayar verme müessesidir. şimdi bakıyorum da önüne gelen yediği ayarın acısıyla saçmalaya başlıyor. sözlüğün tartışma adabı ayar vermektir ötesine geçilirse tüm sözlük gereken cevabı verecektir.
cleirvoyant
herşeyin bir adabı bir şekli olmalıdır , tartışmanın bile. küfür etmek yada aşağılayıcı , onur kırıcı sözler söylemek , tartıştığın kişinin nick inin altına sözlük kurallarına aykırı entryler girmek çok ayıptır , yazıktır günahtır. sadece belirli bir espri düzeyi içinde ayar verme olayı vardır bunu kullanamayıpta hakaret edenler güzel bir şekilde cezalandırılırlar. yinese sözlük yönetimimizi üstün sabırlarından dolayı kutluyorum. ceza kesilmeden önce 10 larca kez uyarılıyor herkes.

(bkz: kurallara uyalım uymayanları uyaralım)

tartışmayı bilmeyen hakaret eden herkesi buradan kınıyorum. (bkz: bskk)
tasar
sözlükte tartışma adabı yok; çünkü özünde sözlük bir tartışma mekanı değildir. bir panel, forum sayfası değildir. bilgini, yorumunu yazıp paylaşacaksın ama tartışmak istiyorsan ya explorerden bir forum sayfasına gireceksin ya da irc üzerinden bir sohbet ve tartışma kanalına girip orada derdini derman edeceksin.
goetica
+iqnuz düşük efendim sizin
-sayın bilgicim size mi kaldı benim iqum
+ayar verilmez alınır pek sayın bilgicim
-o ayarı alır bir tarafınıza monte ederim efendim bende sizin o zaman
+hadiyiniz ordan sevgili bilgicim rica etsem bi siktirip gidip çay koyarmısınız lütfen

şeklinde de olabilir mesela.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol