batidan farkımiz

ozgur gece
batından temel farkımız bence düşünmek.onlar düşünüyor , biz düşünmüyorumuz. adeta iki toplum da atalarının vasiyetini yerine getiriyor.onların filozofları, düşünüyorum öyleyse varım derken , bizim atalar düşün düşün boktur işin, dertli olup düşünmektense uyuz olup kaşınmak iyidir, gibi sözler söylemiş.işte batıyla farkımız , budur.
floydian
batıdaki devrimler kanlı, bizde ki devrimler nispeten kansız olmuştur.
batı her zaman daha çok toprak daha çok sömürge mantığıyla işlerini yürütürken türklerde böyle bir amaç olmamıştır. osmanlı topraklarını büyütmeye çalışmıştır ama bunda sömürgeleştirme amacı güdmemiştir.
batının alengirli siyasi oyunları varken , bizde atatürk dışında kimsenin bu oyunlara karşı koyacak kadar deneyimi, siyasi bilgisi veya vatanseverliği kalmamıştır.
bence türkler batıdaki insanlardan daha zekidir ama eğitimsizlik, cehalet zekanın şekillenmesini ve işe yarar hale gelmesini engellemiştir. batı ise eğitimle zeka açığını kapatmıştır. (kontrolsüz güç güç değildir)
ankakusu
evet aramizda farklar vardir.

ac ve yoksul insanlari biz somurduk onlari oldurduk ve sonra ortbas ettik...

milyonlarca yahudiye sirf yahudi olduklari icin biz oldurduk...

ve her gittigimiz yerde baski kurdugumuz icin bugun turkce bir dunya dili...

kendi degerlerimizi hic oyle olmasalar dahi yuceltip batidaki degerleri hor goren bizleriz...

medeniyet denen tek disi kalmis canavarin usakligini eden batililardir biz degil...

ibnece kenara cekilip ulkeleri, milletleri, halklari ve hatta kardesleri !!! birbirne dusuren bizleriz batililar degil...

para icin, petrol icin ulkelerin agzina sican bizleriz batililar degil...

ve bu yuzden bizler barbariz batililar degil!!!
bati ve medeniyet denen sey bunlarsa ben barbar olmaya raziyim arkadas.




oktuys
hiçbir zaman bizden farklı olanı "öteki" saymaya neden olmaması gereken farklılıklardandır. evet farklılıklarımız vardır ama batı nın olduğu gibi doğu nun da kendi içinde bir sürü ayrılık noktası vardır. yani efendim genellemeler yapılabilir; aşağı mahalleyle yukarı mahalle arasındaki farklardan yola çıkıp doğu-batı, ve hatta insanla maymun arasında bile yapılabilir. ama iki tarafın da dikkat etmesi gereken, birbirlerinin kirli çamaşırlarını ortaya döküp, adeta mahalle karısı gibi, kışkırtıcılık yapmamaktır.
myysteriouss
hayatında ilk defa kadın görüyomuş gibi bakıp laf atmak,yollara tükürmek,sokakları,denizi çöp kutusuna çevirmek,ayriyetten türksün di mi denilecek(abartıya kaçanları ama) davranışlarda bulunmak ve başka ülkeleri sadece izlemekle yetinip,ilerlediğini sanan ama azcık! yerinde sayan,önderinin kazandırdıklarını yok bize lazım değildi bu deyip ülkenin sistemini bozup bilmem kaç yıl geriye götüren ülke olmak.aman ülkemi kötülemek olsun maksat falan diye yazmadım bunları görmediğim şeyi yazmam yalan değil ki bunlar ah batı bizi arasına alsın diye de değil sadece orda olmayanlar,başlık ta fark demiyo mu zaten,sonra gerçekleri söylemek milliyetçi kesiyo insanları yok nası türkiye ilerde değil dersiniz vs,e çok mu ilerde..
hippy chick
onlar doğum kontrol hapının kullanımını yasaklamayı düşünürken bizim doğum kontrol hapına işlevsellik kazandırmaya çalışmamız.
walide sultan
iki kulturun arasinda kalmislik var cografi olarak..oncelikle bu buyuk bir fark... dogulu musun batili misin...iki arada kalmislik gibi eziklik duygusu veriyor insana...nesin sen dogu kulturune mi aitsin yoksa batiya mi ...hangi kulturle tanimlayabiliyorsun kendini..hangisine aitsin? belki bu bir zenginlik olarak kazanilabilirdi ama buna giden yollar hic acilmadi.. kendimizi boyle ortak bir senteze sahip olarak batidan cok daha ustun zengin degerlerle ortaya cikaramadik...biz doguyla batinin senteziyiz diyemedik...ve yazik oldu yarinlara....

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol